Αρχική Υγεία Το Αρχαίο Ορυκτό που Βοηθάει Σωματικά και Πνευματικά ΑΛΛΑ Γνωρίζουν Ελάχιστοι

Το Αρχαίο Ορυκτό που Βοηθάει Σωματικά και Πνευματικά ΑΛΛΑ Γνωρίζουν Ελάχιστοι

Αυτό είναι το ιερό ελιξίριο των Αλχημιστών και η μυστική πανάκεια των αρχαίων!Έχει πολλές ονομασίες. Shilajit, μουμίτης, καταστροφέας της αδυναμίας, κατακτητής των βράχων είναι κάποιες από αυτές.

Είναι μια οργανική ουσία- ορυκτό που χρησιμοποιείται στην ινδική εναλλακτικής ιατρική της Αγιουρβέδα . Η χρήση του δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής εκτός της Νότιας ΑσίαςΤο Shilajit χρησιμοποιείται σε χώρες όπως η Ινδία, αλλά είναι επίσης δημοφιλές στην Κίνα , το Νεπάλ το Μπουτάν και το Πακιστάν. Αν και το Shilajit είναι δημοφιλές σε διάφορα μέρη του κόσμου για την θεραπευτική του ιδιότητα, παρόλα αυτά οι φαρμακευτικές ιδιότητες του shilajit δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την FDA ή οποιαδήποτε άλλη σημαντική ιατρική ρυθμιστική ομάδα

Πολλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι Shilajit εκκρίνεται από τους βράχους των βουνών είναι βασικά προέρχεται από φυτική πηγή. Αρκετές shlokas της Susruta Samhita και Rasarangini διατηρούν επίσης αυτή την άποψη.

Σύμφωνα με Sushruta, κατά τους μήνες Μάιο-Ιούνιο το σφρίγος ή χυμό των φυτών βγαίνει ως κολλώδης εξίδρωση από τα βράχια των βουνών λόγω της ισχυρής θερμότητα του ήλιου καιRasarangini, Dwarishtarang ισχυρίζονται επίσης ότι η Shilajit είναι μια εξίδρωση latex γόμες-ρητίνες κ.λπ. των φυτών που προέρχεται από τα βράχια των βουνών στην παρουσία καύσωνα. Αλλά η ακριβής πηγή προέλευσης των Shilajit είναι ακόμα υπό διαμάχη.

Shilajit είναι το πιο ισχυρό φάρμακο που έχει ανακαλυφθεί στην Αγιουρβέδα.

Η κύρια πηγή Shilajit στην Ινδία είναι τα Ιμαλάια, όπου βρίσκεται το Shilajit στάζει έξω από τις ρωγμές των βράχων με τη μορφή της ένα κόκκινο σκούρο καφέ κολλώδης ουσία. Εκτός από την Ινδία, Shilajitμεπίσης βρέθηκαν στις ορεινές περιοχές του Νεπάλ, Πακιστάν, Κίνα, Θιβέτ και ακόμη και όπως στη Νορβηγία.

Ωστόσο το Shilajit που βρέθηκε σε όλους αυτούς τους τομείς έχουν διαφορετικές δυναμοποιήσεις, λόγω των διαφορών βράχων στις ζώνες αυτές. Το σανσκριτικό όνομα σημαίνει «κατακτητή των βράχων» (shila = βράχος, jit = ΝΙΚΗ). Ακόμη και στα σανσκριτικά, είναι γνωστό από μερικούς που προέρχεται άλλο όνομα όπως Shilajitu, Silajatu, κλπ.

Η Ιστορία του

Shilajit υπήρχε αναφορά στην αρχαία Ινδική λογοτεχνία. Ο βασιλιάς Chandra Varma που υποτίθεται ότι κυβέρνησε ένα μεγάλο μέρος της βόρειας Ινδίας έπρεπε να πέρασε το μεγαλύτερο μέρος των νεανικών χρόνων του στη διακυβέρνηση της αχανούς αυτοκρατορίας.

Όταν υπήρχε ειρήνη και η σταθερότητα στο βασίλειό ήταν 60 ετών. Ήθελε να απολαύσουν τις χαρές της ζωής. Αυτός δυστυχώς διαπιστώθηκε ότι είχε χάσει όλη τη νεότητα του και δεν μπορούσε να απολαύσει τις φυσικές απολαύσεις της ζωής, παρά τον τεράστιο υλικό πλούτο και της εξουσίας.

Στη συνέχεια πήγε για μετάνοια στα βουνά των Ιμαλαΐων και προσευχήθηκε στον Κύριο Shiva ( ινδικός Θεός και θεωρείται ως ο δημιουργός της γιόγκα.Λόρδος Shiva ) Ο Shiva ήταν ευχαριστημένος με την προσευχή του και του πρόσφερε μια ουσία που προέρχεται από το σώμα του.

Αυτό αποκατέστησε την νεότητα βασιλιά Chandra Varma. Η ουσία είναι το Shilajit και βρίσκεται κυρίως στα βουνά των Ιμαλαΐων. Ο βασιλιάς Chandra Varma ο οποίος ήταν ο πρώτος που πήρε Shilajit θεωρείται αθάνατος και σεβαστός ακόμα και τώρα από τοπικό πληθυσμό στην Ινδία.

Ειπώθηκε επίσης ότι οι Πέρσες αυτοκράτορες Δαρείος και ο Ξέρξης έμαθε για Shilajit από την ινδική γιόγκι και πήραν οι ίδιοι και έδωσαν στην ελίτ δυνάμεις τους.

Συστατικά

Σύγχρονη έρευνα έχει δείξει ότι Shilajit περιέχει περισσότερες από 85 μέταλλα σε διαφορετικές ιοντικές μορφές και, επίσης, ένα πολύ αποτελεσματικό οξύ, γνωστό ως fulvic οξύ. Σύνθεση του Shilajit παρομοιάζεται με τα ορυκτά οζοκηρίτης.

Οφέλη για την υγεία

Shilajit είναι ένα πλούσιο σε χούμο μαυροκαστανές ουσία, η οποία είναι πολύ χρήσιμο σε πολλές ασθένειες και χρησιμεύει ως ένα ισχυρό τονωτικό. Αλλά πηγή προέλευσής του είναι ακόμα υπό διαμάχη.

Παραδοσιακά, θεωρείται επίσης να αυξήσει την αρρενωπότητα, τη θεραπεία του διαβήτη, και στην Ayurvedic ιατρική σύστημα της Ινδίας, χρησιμοποιείται κατά διαφόρων ασθενειών.

Αναλυτικά ιδιότητες

  • Βοηθά να επιταχύνει τις διαδικασίες των μεταβολισμό των πρωτεϊνών και νουκλεϊκών οξέων και διεγείρει τις αντιδράσεις της ενέργειας που παρέχει.
  • Εξουδετερώνει ton διαβήτη και ρυθμίζει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα.
  • Καθαρίζει το αίμα, βελτιώνει την λειτουργία του παγκρέατος και ενισχύει την πέψη.
  • Μειώνει το λίπος, διαλύει όγκους, και εξουδετερώνει τη δίψα.
  • Προάγει την κυκλοφορία των μετάλλων, ιδιαίτερα ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο σε μυϊκό ιστό και τα οστά.
  • Διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει την αποκατάσταση (είσπραξη) μετά την άσκηση.
  • Αυξάνει τα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και είναι ένας ισχυρός παράγων κατά του έλκους.

Προειδοποιήσεις

Η έρευνα αποκαλύπτει πως η μόνη πραγματική αντένδειξη και παρενέργεια του Shilajit φαίνεται να είναι τα προβλήματα που σχετίζονται με το ουρικό οξύ και τον σίδηρο. Αν και το Shilajit είναι δημοφιλές σε διάφορα μέρη του κόσμου για την θεραπευτική του ιδιότητα, παρόλα αυτά οι φαρμακευτικές ιδιότητες του shilajit δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την FDA ή οποιαδήποτε άλλη σημαντική ιατρική ρυθμιστική ομάδα

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Δημοσκόπηση Metron Analysis – Κυριαρχία ΝΔ, αλλά με προβλήματα – Αδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλη άνοδος ΚΙΝΑΛ

Επιβεβαιώνει την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, με τη δημιουργία ενός τρίτου, ισχυρού πόλου, αυτού του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis. Η έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε από τον Στράτο Φαναρά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega με τη Ράνια Τζίμα, δείχνει ότι η αλλαγή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, ενισχύει σημαντικά τα ποσοστά του κόμματος και προκαλεί ανησυχία στον δικομματισμό και συναγερμό στα επιτελεία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση αλλά και ο φόβος των πολι

Μητσοτάκης σε διπλωμάτες: Η εποχή της εσωστρέφειας και της μιζέριας, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί – Διπλό μήνυμα στην Τουρκία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε σήμερα, για πρώτη φορά, μέσω τηλεδιάσκεψης, στους επικεφαλής των Πρεσβειών και των Μονίμων Αντιπροσωπειών της Ελλάδας στο εξωτερικό, συνομίλησε μαζί τους και άκουσε την οπτική...

Νέες προκλήσεις και απειλές Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας και Κύπρου – «Στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις»

Κατηγορίες κατά της Ελλάδας και της Κύπρου περί στήριξης τρομοκρατικών οργανώσεων εκτόξευσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απειλώντας πως όποιος παίζει με αυτά τα θέματα, μπορεί να πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε την Κυπριακή Δημοκρατία, επικαλούμενος πληροφορίες από τουρκικά μέσα, ότι έδωσε άδεια προκειμένου να λειτουργήσει γραφείο των Κούρδων της βόρειας Συρίας. Η Άγκυρα θεωρεί ότι συνδέονται

ΟΑΕΔ: Στα 1.109.366 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Δεκέμβριο

Σε 1.109.366 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων τον Δεκέμβριο του 2021 έναντι 1.091.618 ατόμων τον Νοέμβριο του 2021 (ποσοστιαία μεταβολή +1,63%) και έναντι 1.181.296 ατόμων τον Δεκέμβριο του 2020 (ποσοστιαία μεταβολή -6,09%), σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας του ΟΑΕΔ. Από αυτά 579.400 (ποσοστό 52,67%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 520.699 (ποσοστό 47,33%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 400.

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!