Αρχική Κόσμος Το αίμα νερό δεν γίνεται – Βουλγαρο-σκοπιανή στρατιωτική συνεργασία μετά την αναγνώριση...

Το αίμα νερό δεν γίνεται – Βουλγαρο-σκοπιανή στρατιωτική συνεργασία μετά την αναγνώριση της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων

Βουλγαρία και Σκόπια ευρίσκονται σε μια περίοδο μεγάλης φιλίας η οποία ξεπερνά όλα τα όρια και επίπεδα που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα και φτάνει ακόμα πιο μακριά από όσο φανταζόμαστε στην Ελλάδα.

Η συνθήκη φιλίας μεταξύ των Σκοπιανών και των Βουλγάρων Βουλγαρίας που υπεγράφη την 1η

Αυγούστου 2017 ενίσχυσε εκτός όλων των άλλων και την στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών που ευρίσκονται στο μήνα του μέλιτος αλλά η ουσία είναι ακόμη πιο βαθιά.Δεκάδες μέλη του  Συντάγματος Ειδικών Επιχειρήσεων των σκοπιανών ενόπλων δυνάμεων των Σκοπίων ς (ARM) επισκέφθηκαν πρόσφατα την 68η Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων της Βουλγαρίας στο Πλόβντιβ, για την προετοιμασία κοινών στρατιωτικών ασκήσεων που σχεδιάζονται για το 2018.

Το αίμα νερό δεν γίνεται – Βουλγαρο-σκοπιανή στρατιωτική συνεργασία μετά την αναγνώριση της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων - Εικόνα0

Επιπλέον, συμφωνήθηκε ανάμεσα στα δύο γενικά επιτελεία η κοινή εκπαίδευση και στρατιωτικών πιλότων.

Η Βουλγαρία συμφώνησε επίσης να παράσχει εργαστηριακή ανάλυση αεροπορικών καυσίμων για τον σκοπιανό στρατό και να εκπαιδεύσει 10 οδηγούς αρμάτων μάχης T-72A, ενώ Σκοπιανοί  μηχανικοί  της μοναδικής επιλαρχίας των Σκοπίων εκπαιδεύονται στο βουλγαρικό κέντρο εκπαιδεύσεων τεθωρακισμένων στο Σλίβεν.

Η ουσία όμως σύμφωνα με Έλληνες αμυντικούς αναλυτές είναι ότι οι Βούλγαροι φαίνεται να έχουν «υιοθετήσει» τις σκοπιανές δυνάμεις ενεργώντας προπαρασκευαστικά στην ένταξη τους τόσο στο ΝΑΤΟ , όσο επιδιώκοντας και στην στενότερη συνεργασία μαζί τους για πολλούς και διάφορους λόγους.

Όλα αυτά όμως υπό το πρίσμα της πρόσφατης αναγνώρισης από το Πατριαρχείο Βουλγαρίας, της  σχισματικής και αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονικής» Εκκλησίας, κάτι που  πυροδοτεί  αλυσιδωτές εκκλησιαστικές, διπλωματικές και πολιτικές αντιδράσεις στη Βαλκανική, εν όψει και του νέου γύρου διαπραγματεύσεων για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Το αίμα νερό δεν γίνεται – Βουλγαρο-σκοπιανή στρατιωτική συνεργασία μετά την αναγνώριση της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων - Εικόνα1

Η απόφαση που ελήφθη από τη Σύνοδο υπό τον Πατριάρχη Νεόφυτο αποδεικνύει ότι το Πατριαρχείο της Βουλγαρίας βαδίζει σε επικίνδυνες ατραπούς, ενώ τον ρόλο αυτόν το υλοποιεί σε αγαστή συνεργασία με την πολιτική ηγεσία της χώρας…η οποία παρευρίσκεται σε εορτές για παράδειγμα της νίκης των Βουλγάρων του βασιλιά Κρούμου επί των Βυζαντσινών στο Αχελώο…ενώ οι χάρτες της «Μεγάλης Βουλγαρίας» κυκλοφορούν ακόμη .

Υπενθυμίζουμε ότι η αντιπρόεδρος της Βουλγαρίας, Ηλιάνα Γιότοβα, κατά την επίσκεψή της στα Σκόπια έκανε σαφές πως όσοι Σκοπιανοί ζήτησαν και έλαβαν βουλγαρικά διαβατήρια θεωρούνται Βούλγαροι πολίτες.

Περισσότεροι από 80.000 βουλγαρόφωνοι Σκοπιανοί  έχουν πάρει τη βουλγαρική υπηκοότητα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων Λιούμπκο Γκεοργκιέφσκι.

Το αίμα νερό δεν γίνεται – Βουλγαρο-σκοπιανή στρατιωτική συνεργασία μετά την αναγνώριση της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων - Εικόνα2

Οι λεγόμενοι «σλαβομακεδόνες» των Σκοπίων είναι κυρίως βουλγαρόφωνοι και αποτελούν πληθυσμό που στο παρελθόν διεκδικήθηκε από τη Σερβία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα έχουν βουλγαρική συνείδηση, παρά την προπαγάνδα του «ψευδομακεδονισμού» που προσπάθησε να τους πείσει ότι είναι «Μακεδόνες» απόγονοι του Αλεξάνδρου και του Φιλίππου.

Μόλις πριν λίγες ημέρες ο Γιούλαν Αγγέλοφ, οργανωτικός γραμματέας του εθνικιστικού βουλγαρικού VMRO και γραμματέας της ακροδεξιάς συμμαχίας «Ενωμένοι Πατριώτες» που συμμετέχει στην κυβερνητική ένωση μαζί με το κόμμα του Πρωθυπουργού Μπορίσοφ έβγαλε χολή κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Μιλώντας στην βουλγαρική κρατική τηλεόραση, ο Αγγέλοφ τόνισε: «Πάντα η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία εργαζόταν εναντίον των βούλγαρων χριστιανών. Ιστορικά από την εποχή του Φαναρίου η ελληνική εκκλησία, συμπεριλαμβανομένου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, πάντα έχει λειτουργήσει εναντίον των βούλγαρων χριστιανών. Αυτοί δεν νοιάζονται για τους χριστιανούς και την Ορθοδοξία, αλλά κυρίως για να εφαρμόσουν τις πολιτικές τους επιδιώξεις»

Και συνέχισε την επίθεση υπογραμμίζοντας: «Εμείς προσπαθούμε να απέχουμε και να μην σχολιάσουμε ζητήματα που αφορούν την εκκλησία, αλλά όταν βλέπουμε τις παρεμβάσεις της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας είμαστε υποχρεωμένοι σαν VMRO-μια οργάνωση που ιστορικά υπερασπίστηκε τους βούλγαρους στην »Μακεδονία» του Αιγαίου και την »Μακεδονία» του Βαρδάρη-να πούμε ότι κάνουν λάθος».

Επίσης τονίζεται ότι στις 12 Νοεμβρίου 2017, το  ελληνικό ΥΠΕΞ προέβη σε προφορική νότα διαμαρτυρίας εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια του  για την επιστροφή του αγάλματος του Λιονταριού από το Μνημείο του άγνωστου Στρατιώτη στην Σόφια….στο  Παλάτι του Πολιτισμού, από την παρουσία αλυτρωτικού χάρτη της συνθήκης του Αγ. Στεφάνου ο οποίος περιλαμβάνει την Δυτική Θράκη υπό βουλγαρική κατοχή (1878).

Το αίμα νερό δεν γίνεται – Βουλγαρο-σκοπιανή στρατιωτική συνεργασία μετά την αναγνώριση της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων - Εικόνα3

Αυτό έγινε κατανοητό από τις δηλώσεις της Βουλγάρας υπουργού Εξωτερικών Ekaterina Zaharieva κατά την επίσκεψή της στην Ιταλία. «Χθες, ο διευθυντής μας συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρέσβη, και σήμερα θα συναντηθεί και πάλι ο Υφυπουργός μου».

«Δεν υπάρχει επίσημη γραπτή θέση από την  Ελλάδα που είναι στρατηγικός εταίρος μας και εγώ βαθιά αμφιβάλλω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επηρεάσει τις θαυμάσιες σχέσεις μας.

Το μνημείο ήταν εδώ και πολλά χρόνια μπροστά στο Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας και σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει αλυτρωτικά αιτήματα της Βουλγαρίας για εδαφικά σύνορα κατά της Ελλάδος», τόνισε η Βουλγάρα ΥΠΕΞ .

Ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, με αφορμή αγιασμό που έγινε για την αποκατάσταση του μνημείου για τους πεσόντες της Βουλγαρίας του Αγίου Στεφάνου, προχώρησε σε δηλώσεις που αφορούσαν και τους Σκοπιανούς, οι οποίοι  σε αρκετές ιστοσελίδες αναφέρονται στο θέμα στο οποίο τονίζουν ότι το βουλγαρικό κράτος για το οποίο μιλά ο Καρακατσάνοφ (της Συνθήκης του Αγίου Στεφάνου) περιελάμβανε και όλο το νυν κράτος των Σκοπίων.

Ο βουλγαρικός τύπος  δημοσίευσε πληροφορίες από ανώνυμη πηγή σύμφωνα με τις οποίες το ελληνικό ΥΠΕΞ  διαμαρτυρήθηκε προφορικά  ενάντια σε  χάρτη που απεικονίζεται  κάτω από το αριστερό  πόδι του λιονταριού που απεικονίζει ελληνικά εδάφη υπό βουλγαρική κατοχή.

«Αυτός ο χάρτης περιλαμβάνει περιοχές στις οποίες πέθαναν Βούλγαροι στρατιώτες κατά την περίοδο 1912 – 1918», αναφέρουν οι Βούλγαροι θέλοντας να αποκρύψουν τις πραγματικές προθέσεις τους.

Το αίμα νερό δεν γίνεται – Βουλγαρο-σκοπιανή στρατιωτική συνεργασία μετά την αναγνώριση της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων - Εικόνα4

Σύμφωνα με πληροφορίες του τύπου της γειτονικής χώρας, η διαμαρτυρία της Ελλάδος  εκφράστηκε ενώπιον του Βουλγάρου πρέσβη στην Αθήνα και αναφέρει ότι «η Ελλάδα διαβλέπει αλυτρωτικές διαθέσεις στην επιστροφή του λιονταριού και του χάρτη, που συμπίπτει με την συνθήκη του Αγ.Στεφάνου , ενώ  αποτελεί ένα κακό σημάδι κατά την ανάληψη της  προεδρίας της Βουλγαρίας στην  ΕΕ».

Αυτά λοιπόν να τα έχουμε υπόψιν μας….διότι …άμα έχουμε τέτοιους « φίλους »….καλύτερα να «τρωγόμαστε με τους Τούρκους»…διότι αυτούς τουλάχιστον τους αποδεχόμαστε ως «εχθρούς».

pentapostagma.gr

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Δημοσκόπηση Metron Analysis – Κυριαρχία ΝΔ, αλλά με προβλήματα – Αδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλη άνοδος ΚΙΝΑΛ

Επιβεβαιώνει την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, με τη δημιουργία ενός τρίτου, ισχυρού πόλου, αυτού του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis. Η έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε από τον Στράτο Φαναρά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega με τη Ράνια Τζίμα, δείχνει ότι η αλλαγή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, ενισχύει σημαντικά τα ποσοστά του κόμματος και προκαλεί ανησυχία στον δικομματισμό και συναγερμό στα επιτελεία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση αλλά και ο φόβος των πολι

Μητσοτάκης σε διπλωμάτες: Η εποχή της εσωστρέφειας και της μιζέριας, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί – Διπλό μήνυμα στην Τουρκία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε σήμερα, για πρώτη φορά, μέσω τηλεδιάσκεψης, στους επικεφαλής των Πρεσβειών και των Μονίμων Αντιπροσωπειών της Ελλάδας στο εξωτερικό, συνομίλησε μαζί τους και άκουσε την οπτική...

Νέες προκλήσεις και απειλές Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας και Κύπρου – «Στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις»

Κατηγορίες κατά της Ελλάδας και της Κύπρου περί στήριξης τρομοκρατικών οργανώσεων εκτόξευσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απειλώντας πως όποιος παίζει με αυτά τα θέματα, μπορεί να πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε την Κυπριακή Δημοκρατία, επικαλούμενος πληροφορίες από τουρκικά μέσα, ότι έδωσε άδεια προκειμένου να λειτουργήσει γραφείο των Κούρδων της βόρειας Συρίας. Η Άγκυρα θεωρεί ότι συνδέονται

ΟΑΕΔ: Στα 1.109.366 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Δεκέμβριο

Σε 1.109.366 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων τον Δεκέμβριο του 2021 έναντι 1.091.618 ατόμων τον Νοέμβριο του 2021 (ποσοστιαία μεταβολή +1,63%) και έναντι 1.181.296 ατόμων τον Δεκέμβριο του 2020 (ποσοστιαία μεταβολή -6,09%), σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας του ΟΑΕΔ. Από αυτά 579.400 (ποσοστό 52,67%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 520.699 (ποσοστό 47,33%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 400.

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!