Αρχική Διάφορα Τους αριστούχους της Πελοποννήσου βράβευσε η Eurobank

Τους αριστούχους της Πελοποννήσου βράβευσε η Eurobank

Τους αριστούχους αποφοίτους λυκείων των Νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας βράβευσε η Eurobank στην Τρίπολη, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η μεγάλη στιγμή για την παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου Eurobank, με 15 συνεχή χρόνια εφαρμογής.

Σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις πανελλήνιες εξετάσεις, βραβεύθηκαν την Παρασκευή.

Ο όμιλος Eurobank έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της παιδείας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας. Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η μεγάλη στιγμή για την παιδεία», το οποίο γίνεται με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας, έχουν βραβευθεί συνολικά 16.835 μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα.

Κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων, που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το πρόγραμμα αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία. Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που είναι πάνω από 18.000, σε κάθε ένα από τα 1.800 γενικά και επαγγελματικά λύκεια της χώρας. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Αρκαδίας Κωνσταντίνος Βλάσης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας π. Σωτήριος Αθανασούλιας, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας Ιωάννης Κατσίρης, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσιος Παπαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Μεγαλόπολης Δημήτριος Γιώτης, ο αντιδήμαρχος Τρίπολης για θέματα πολιτισμού, παιδείας και κοινωνικής πολιτικής Σπύρος Βρέντας, ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Σωτήριος Παπαδημητρίου, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παρέστησαν επίσης ο αναπληρωτής διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας Ανδρέας Χρυσανθακόπουλος, ο διοικητής του 11ου Συντάγματος Πεζικού Τρίπολης Συνταγματάρχης Θεόδωρος Δρακόπουλος, καθώς πολλοί ακόμα παράγοντες της εκπαίδευσης και της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο κ.Βλάσης, ο οποίος τόνισε το πόσο σημαντική είναι η επιβράβευση για τους μαθητές και το συγκεκριμένο πρόγραμμα από την Eurobank που είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία, που δίνει κίνητρο στους νέους να γίνουν ακόμα καλύτεροι. Συνεχάρη επίσης τους βραβευθέντες, σημειώνοντας ότι η αριστεία σημαίνει να προσπαθείς, να κοπιάζεις και να πετυχαίνεις.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος σημείωσε ότι οι βραβευθέντες μαθητές φαίνεται να έχουν ήδη βρει το δρόμο τους και τους ευχήθηκε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες, ενώ συνεχάρη τους γονείς και τους καθηγητές που συνέβαλαν στη διάκριση των παιδιών. Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη π. Αθανασούλιας ανέφερε ότι η Εκκλησία βρίσκεται πάντα κοντά στους μαθητές και συνεχάρη τα παιδιά για τη διάκρισή τους και την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της. Ακολούθως, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας κ. Γιαννακούρας συνεχάρη την Τράπεζα που σε μια εποχή που διακρίνεται από κρίση αξιών, εξακολουθεί να επιβραβεύει την αριστεία. Απευθυνόμενος στους μαθητές ανέφερε ότι έχουν μπροστά τους λεωφόρους επιτυχίας και κατάρτισης, ενώ συνεχάρη τους καθηγητές που καλλιέργησαν άξιους ανθρώπους και τους γονείς που μοιράστηκαν τους κόπους των παιδιών.Στη συνέχεια, ο κ. Βρέντας ανέφερε ότι η βράβευση αυτή είναι τιμή για την πόλη της Τρίπολης, και συνεχάρη την Eurobank που στέκεται σταθερά στο πλευρό των νέων, ενώ παρότρυνε τους νέους να παραμείνουν και να δραστηριοποιηθούν στον τόπο τους, την Πελοπόννησο και να αποτελέσουν παράδειγμα για όλους. Ο κ. Παπαδόπουλος συνεχάρη την Τράπεζα που με προσήλωση επενδύει στην αξία της Παιδείας και την επιβράβευση των άριστων. Απευθυνόμενος στους αριστούχους ανέφερε μέσα από αυτό το πρόγραμμα δικαιώνονται οι κόποι των παιδιών, που τελικά τους οδηγούν στην γνωστική επάρκεια και τους ευχήθηκε πολλές ακόμα επιτυχίες. Τέλος, ο κ. Χρυσανθακόπουλος, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, τόνισε ότι η πρωτοβουλία της Eurobank να επιβραβεύει τους αριστούχους μαθητές για την επίτευξη των στόχων τους αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ανέφερε ότι η χώρα μας προσδοκά την ανάπτυξη από όλους τους διακριθέντες νέους και σημείωσε το πόσο σημαντική είναι η βοήθεια των γονέων και των καθηγητών.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του κάθε νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 18.000 μόρια. Συγκεκριμένα, στο Νομό Αρκαδίας στο 4ο Λύκειο Τρίπολης για την Παναγιώτα Παπαδημητρίου, στο Νομό Αργολίδας στο Λύκειο Αγίας Τριάδας για την Ελευθερία Νικολίτσα, στο Νομό Ηλείας στο Λύκειο Λεχαινών για τον Δημήτριο Βόσσο, στο Νομό Κορινθίας στο Ιδιωτικό Λύκειο Homo Educandus – Αγωγή για τον Νικόλαο – Ρωμανό Ζερβό, στο Νομό Λακωνίας στο 2ο Λύκειο Σπάρτης για τον Χρήστο Μουτή, καθώς και στο Νομό Μεσσηνίας στο Λύκειο Κυπαρισσίας για τον Ιωάννη Κωνσταντόπουλο. Τέλος, στην ομιλία του, ο επικεφαλής τομέα δικτύου καταστημάτων Νότιας Αττικής, Πειραιώς & ΝΑ Πελοποννήσου Νίκος Λαναράς τόνισε ότι: «Η επιτυχία του προγράμματος ανήκει κυρίως στους μαθητές, τους γονείς, την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τις τοπικές κοινωνίες που διαχρονικά στηρίζουν και αναγνωρίζουν τη δέσμευση των ανθρώπων της Eurobank στην επιβράβευση της άοκνης προσπάθειας και της αριστείας. Μια δέσμευση που παραμένει ισχυρή και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών αποδεικνύοντας έμπρακτα την προτεραιότητα που δίνει η Eurobank στην παιδεία και στην ανάδειξη αξιών όπως η ευγενής άμιλλα, η αξιοκρατία, η αριστεία, η επιμονή και η υπομονή. Η προσπάθεια όλων των παιδιών που έχουμε βραβεύσει σε αυτά τα 15 χρόνια είναι για την Τράπεζα το πιο σημαντικό κεφάλαιο αισιοδοξίας και αποτελεί κινητήριο δύναμη προκειμένου να συνεχίσουμε να επενδύουμε όχι μόνο στον τομέα της παιδείας, αλλά και στους τομείς της κοινωνικής αλληλεγγύης, της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας».

Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας έλαβαν οι εξής: Γεωργία Αγγέλη από το 1ο Λύκειο Αργους, Ευθυμία Αλειφέρη από το 2ο Λύκειο Καλαμάτας, Ευάγγελος – Παναγιώτης Αλεξανδρής από το ΕΠΑΛ Σπάρτης, Σωτήριος Αποστολόπουλος από το Λύκειο Φιλιατρών, Ευσταθία – Δήμητρα Βαγγοπούλου από το Λύκειο Νεμέας, Δημήτριος Βόσσος από το Λύκειο Λεχαινών, Ευάγγελος Γεωργίου από το 1ο Λύκειο Kιάτου, Μαρία Γεωργοπούλου από το Λύκειο Βαρθολομιού, Αικατερίνη Γεωργουλοπούλου από το 3ο Λύκειο Καλαμάτας, Ελένη Δήμα από το Λύκειο Βραχατίου, Διονύσιος Δημητρέας από το Ιδιωτικό Λύκειο Καλαμάτας – Εκπαιδευτήρια Μπουγά, Θεώνη Εξηνταβελώνη από το 6ο Λύκειο Καλαμάτας, Νικόλαος-Ρωμανός Ζερβός από το Ιδιωτικό Λύκειο Homo Educandus – Αγωγή, Μαρία Φωτεινή Ζώγκου από το 3ο Λύκειο Κορίνθου, Μαρία Ιλεάνα Θεοφίλη από το Ιδιωτικό Λύκειο “Νέο Σχολείο”, Χρυσούλα Καλλιμάνη από το Λύκειο Χιλιομοδίου, Ελένη-Ιωάννα Κανελλοπούλου από το 1ο Λύκειο Τρίπολης, Αριστείδης Κατσαούνιας από το Λύκειο Ανδραβίδας, Ράκσι Κόπο από το Λύκειο Μελιγαλά, Μιχαήλ Κόσσυβας από το Λύκειο Λεωνιδίου, Απόστολος Κουριώτης από το 2ο Λύκειο Αργους, Χαραλαμπία Κρητικού από το 3ο Λύκειο Πύργου “Pierre De Coubertin”, Απόστολος Κυρέζης από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Αριστοτέλειο, Ιωάννης Κωνσταντόπουλος από το Λύκειο Κυπαρισσίας, Δημήτριος Λαμπρόπουλος από το 2ο Λύκειο Πύργου, Δημήτριος Λιακόπουλος από το Λύκειο Ξυλοκάστρου, Μαρία-Ευφροσύνη Λιβανού από το Λύκειο Νεάπολης, Παναγιώτης Λιλής από το Λύκειο Αστρους, Σπυρίδων Μαργαρίτης από το 1ο Λύκειο Καλαμάτας, Νικόλαος Μαρκόπουλος από το 3ο Λύκειο Τρίπολης, Αργυρούλα Μαχαίρα από το Λύκειο Κρανιδίου, Γεώργιος-Στέφανος Μεϊδάνης από το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας, Κωνσταντίνα Μενύχτα από το 4ο Λύκειο Πύργου, Ιωάννης Μητσέλος από το 1ο Λύκειο Πύργου,
Βερενίκη Μόρσινκ-Παλούμπα από το 3ο Λύκειο Σπάρτης, Χρήστος Μουτής από το 2ο Λύκειο Σπάρτης, Παναγιώτα Μπάζιου από το Λύκειο Μεγαλόπολης, Κλυταιμνήστρα Μπέλλιου από το Λύκειο Τεγέας, Αγγελική Μπερούκα από το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, Διονύσιος Μπιζύμης από το 1ο Λύκειο Μεσσήνης, Ανδρέας Μπουλούμπασης από το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, Δήμητρα Μπρέγιαννη από το Λύκειο Πεταλιδίου, Νικόλαος Νεοφώτιστος από το 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας, Κωνσταντίνος –Στυλιανός Νικολακόπουλος από το Λύκειο Γαργαλιάνων, Ελευθερία Νικολίτσα από το Λύκειο Αγίας Τριάδας, Ευστράτιος Ντιγκιρλάκης από το 1ο Λύκειο Κορίνθου, Αλέξανδρος Ντόκος από το 1ο Λύκειο Ναυπλίου, Κωνσταντίνα – Αθανασία Ξιξή από το 3ο Λύκειο Αργους, Γεωργία Παπαγιαννοπούλου από το Λύκειο Πύλου, Λεωνίδας-Παναγιώτης Παπαδάκος από το Λύκειο Γυθείου, Παναγιώτα Παπαδημητρίου από το 4ο Λύκειο Τρίπολης, Θεοδώρα Πατρινού από το 2ο Λύκειο Αμαλιάδας, Παναγιώτης Παυλέρος από το 1ο Λύκειο Σπάρτης, Γεώργιος Περόγαμβρος από το 2ο Λύκειο Κορίνθου, Ηλίας Πετρόπουλος από το 2ο Λύκειο Τρίπολης, Αφροδίτη Πέτρου από το Λύκειο Λουτρακίου, Γρηγόριος Πλεμμένος από το 4ο Λύκειο Κορίνθου,
Ευαγγελία Σιέμπου από το Λύκειο Λεβιδίου, Μάριος Σούλη από το Λύκειο Θουρίας, Μαρία-Ελένη Σουλιώτη από το 2ο Λύκειο Ναυπλίου, Γεώργιος Σπυρόπουλος από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας, Ιουλία Σταυροπούλου από το 1ο Λύκειο Αμαλιάδας, Αθηνά Στεφανάκου από το Λύκειο Μολάων “Θοδωρής Καλλιφατίδης”, Χριστίνα Μαρία Στολάκη από το Λύκειο Ζαχάρω;, Αλέξιος Συμεών από το 1o ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, Κωνσταντίνος Τερζής από το Λύκειο Δερβενίου, Γεώργιος Τσίπουρας από το Λύκειο Γερακίου, Κωνσταντίνος Χάιδας από το 1o ΕΠΑΛ Νεμέας.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Une nouvelle de draguer ceci bebe de alignant lapplication TINDER

Une nouvelle de draguer ceci bebe de alignant lapplication TINDER Comme draguer ceci court du amenant lapplication TINDER Tinder on le presente semblablement lapplication...

10 Free Services Where You Could Bring Relationships On Line 2021. Following all the way up through the recent annum, the season 2021 has...

10 Free Services Where You Could Bring Relationships On Line 2021. Following all the way up through the recent annum, the season 2021 has...

Tinder: cose? Vedi le ragazze cosicche lo rozzo. Tinder e un app attraverso smartphone in cui ragazzi e ragazze si iscrivono e possono assegnare...

Tinder: cose? Vedi le ragazze cosicche lo rozzo. Tinder e un app attraverso smartphone in cui ragazzi e ragazze si iscrivono e possono assegnare...

Contactos en Granada en una citacion enamorando

Contactos en Granada en una citacion enamorando Hola soy martina una femina bonita asi como simpatica estoy relleno tarde con buenas curvas culazo y buenas...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!