Μπορεί στη συνέντευξη Τύπου να μην είπε πολλά πράγματα ο Γιώργος Βασιλειάδης, αλλά προχθές το βράδυ στη συγκέντρωση – σύσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού με την αθλητική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε πιο συ- γκεκριμένα αναφορικά με τα γήπεδα της Αχαΐας.
Ο βασικός πυρήνας ήταν τα γήπεδα Προσφυγικών, «Α. Κάνιστρας» και Πετρωτού. Όσον αφορά το πολυσυζητημένο πλέον γήπεδο Προσφυγικών, ο κ. Βασιλειάδης είπε ότι η ΓΓΑ περιμένει την πιστοποίηση των εργασιών του προηγούμενου εργολάβου, ενώ σε περίπτωση που δεν το κάνει, μπορεί να προχωρήσει τη διαδικασία η αρμόδια υπηρεσία.
Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να έχει τελειώσει μέσα στον Νοέμβριο και από εκεί και πέρα, το έργο θα πάει στον δεύτερο (που φαίνεται να είναι ο ίδιος με τον πρώτο) ή στον τρίτο (που είναι και το πιθανότερο), ο οποίος θεωρείται φερέγγυος και μπορεί να ολοκληρώσει τις εργασίες μέσα σε ένα μήνα. Το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι εκείνη την περίοδο, ο καιρός θα έχει χειροτερέψει και θα αποτελεί εμπόδιο, αφού αυτές οι δουλειές γίνονται το καλοκαίρι.
Η μεγάλη έκπληξη ήταν το γήπεδο «Α. Κάνιστρας». Όπως είπε ο Κ. Βασιλειάδης το έργο θα προχωρήσει με χρηματοδότηση από τη UEFA μέσω ΓΓΑ και συγκεκριμένα θα ενταχθεί σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα μόνο για αθλητικές υποδομές, που θα εφαρμοστεί σ’ ολοκληρη την Ελλάδα.
Επίσης, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού, θα συνδράμει οικονομικά η Πολιτεία όσον αφορά το γήπεδο Πετρωτού ώστε να είναι έτοιμο μέσα στο 2019.
Αξίζει να σημειωθεί και κάτι άλλο, που ίσως έχει τη σημασία του. Σε ερώτηση του Κώστα Καλπουζάνη την περασμένη Δευτέρα σχετικά με τις πιθανότητες να χαθούν τα χρήματα που έχουν προβλεφθεί για το γήπεδο Προσφυγικών, η απάντηση που πήρε είναι ότι «αυτά τα χρήματα δεν χάνονται ακόμα κι αν πέσει η κυβέρνηση».