Αρχική Διάφορα Τα BMW του 2018

Τα BMW του 2018

Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές της επόμενης χρονιάς

Η BMW ανακοίνωσε πριν από λίγο τις αλλαγές σε επίπεδο αναβαθμίσεων και βελτιώσεων που θα κάνει στη γκάμα της για το 2018, με τα ανανεωμένα μοντέλα να είναι διαθέσιμα προς παραγγελία από τον Αύγουστο του 2017.

Το εργοστάσιο ανακοίνωσε επίσης και το σύστημα “BMW Motorrad Connectivity”, το οποίο θα παρέχει άμεσα και γρήγορα πληροφορίες στον αναβάτη για το τι συμβαίνει στο δρόμο, αποσπώντας το ελάχιστο μερίδιο της προσοχής του από την οδήγηση. Αυτές οι πληροφορίες θα προβάλλονται σε μια μεγάλη (6,5 ιντσών) TFT, έγχρωμη οθόνη, η οποία θα πωλείται ως προαιρετικός εξοπλισμός. Η πρόσβαση και η διαχείριση των πληροφοριών θα γίνεται μέσω ενός λειτουργικού και εργονομικού διακόπτη, ενώ πέρα από τις επιπλέον πληροφορίες, στην οθόνη να προβάλλονται και οι “κλασικές” ενδείξεις, όπως η ταχύτητα και οι στροφές του κινητήρα. Επιπλέον, το σύστημα θα μπορεί να συνδεθεί με το smartphone του αναβάτη χωρίς να είναι απαραίτητη η εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής, αλλά μέσω πρωτοκόλλου Bluetooth. Θα μπορεί να έχει δηλαδή πρόσβαση στη μουσική που έχει αποθηκευμένη στο κινητό του, στις επαφές που μπορούν να προβληθούν στην οθόνη, και να πραγματοποιεί κλήσεις εφόσον διαθέτει και το BMW Motorrad Communication System στο κράνος του.

Επίσης, η δωρεάν εφαρμογή Connected της BMW μπορεί να προσφέρει την δυνατότητα πλοήγησης με βέλη μέσω της TFT οθόνης, αλλά και επιπλέον δυνατότητες, όπως καταγραφή και προβολή δεδομένων της διαδρομής. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα βασικό πακέτο πλοήγησης, χωρίς να απαιτείται από τον αναβάτη να αγοράσει έξτρα εξοπλισμό.

Ακόμη, στην TFT οθόνη θα υπάρχει δυνατότητα να προβάλλονται και χρήσιμα στοιχεία και πληροφορίες με γραφικά που αφορούν την μοτοσυκλέτα, όπως για παράδειγμα η πίεση των ελαστικών την δεδομένη στιγμή, αλλά και η προτεινόμενη πίεση για τις συνθήκες οδήγησης που επικρατούν.

Το νέο αυτό σύστημα θα λανσαριστεί για πρώτη φορά φέτος το φθινόπωρο στα R1200GS/Adventure, και στη συνέχει θα ακολουθήσουν κι άλλα μοντέλα.

Οι αλλαγές στα μοντέλα της BMW

 

BMW R1200GS

Οι αλλαγές στο R1200GS έχουν να κάνουν με την προσθήκη στον προαιρετικό εξοπλισμό των επιλογών για το σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης, το σύστημα Connectivity και τους LED έξτρα προβολείς με τον καινούργιο σχεδιασμό

 

R1200GS Adventure

Πέρα από τα καινούργια χρώματα στα οποία θα είναι διαθέσιμη η ναυαρχίδα των on-off της BMW (θα είναι σε δύο επιλογές: Rallye και Exclusive, όπως ακριβώς και το στάνταρ R1200GS, με το Rallye να διαθέτει την αντίστοιχη σέλα, τα προστατευτικά του ψυγείου, του πλαισίου και την κοντή ζελατίνα), ο προαιρετικός της εξοπλισμός εμπλουτίζεται με ακόμη περισσότερες επιλογές. Πλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα για σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης, το σύστημα Connectivity, τα Pro Riding Modes με επιπρόσθετα modes τα “Dynamic” και “Enduro”, το Dynamic ESA νέας γενιάς, ο keyless διακόπτης, το Shift Assistant Pro και LED προβολάκια με τη νέα σχεδίαση.

 

R1200RT

Το μεγάλο τουριστικό boxer θα διατίθεται κι αυτό σε νέους χρωματισμούς, ενώ θα συμπεριλαμβάνεται πλέον στον στάνταρ εξοπλισμό του το βελτιωμένο ABS Pro (όπως ονομάζει η BMW το cornering ABS) και το δυναμικό πίσω φως για το φρένο που αναβοσβήνει και ανάβει τα αλάρμ ανάλογα με την δύναμη του φρεναρίσματος, προκειμένου να αυξήσει κι άλλο τα επίπεδα ασφαλείας του RT. Στον κατάλογο με τον έξτρα εξοπλισμό περιλαμβάνονται όλες οι νέες επιλογές, όπως το σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης και το Dynamic Traction Control, ενώ στάνταρ θα είναι το εγχάρακτο λογότυπο “RT” στη σέλα του συνεπιβάτη.

 

Κ1600GT / GTL / B

Για όλες τις εκδόσεις του εξακύλινδρου θα υπάρχουν στον έξτρα εξοπλισμό οι επανασχεδιασμένοι LED προβολείς.

 

S1000RR

Για το superbike της BMW θα συμπεριλαμβάνεται στο προαιρετικό εξοπλισμό ολόκληρη εξάτμιση της Akrapovic από τιτάνιο (από τον Οκτώβριο του 2017 και μετά).

 

R1200R / R1200RS / S1000XR / C650 Sport & GT / F700GS / F800GS & Adventure

Για όλες τις παραπάνω μοτοσυκλέτες θα υπάρχουν νέοι χρωματικοί συνδυασμοί, ενώ καταργούνται κάποιες από τις προηγούμενες επιλογές.

 

BMW Motorrad Spezial

Πέρα απ’ αυτό όμως, η BMW Motorrad ανακοίνωσε και την δημιουργία ενός ξεχωριστού τομέα, της BMW Motorrad Spezial, που στην ουσία πρόκειται για το εργοστασιακό τμήμα του customizing, το οποίο απέκτησε την δική του, ανεξάρτητη οντότητα. Η ώθηση για τη δημιουργία του ήταν το μεγάλο ρεύμα που δημιουργήθηκε μετά την παρουσίαση του R nineT, με τις customized προτάσεις που έφτιαχναν διάφοροι βελτιωτές αλλά και οι ίδιοι οι κάτοχοι των R nineT.

Η BMW θέλησε να εκμεταλλευτεί αυτή την τάση, αλλά και να προσφέρει δυνατότητες και επιλογές στου customize builders που θα φέρουν την εργοστασιακή ποιότητα και πιστοποίηση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η λειτουργία του Spezial θα ξεκινήσει τον φετινό Αύγουστο και θα δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες είτε να επιλέξουν κάποια εξαρτήματα από την μεγάλη λίστα των έτοιμων εργοστασιακών προτάσεων, είτε να επιλέξουν ειδικά αξεσουάρ από το “Spezial World” που θα ανταποκρίνονται αποκλειστικά στις δικές του απαιτήσεις, πραγματοποιώντας το customizing με τον παραδοσιακό τρόπο μέσω όμως των dealer της BMW.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι θα υπάρχει η δυνατότητα για τους υποψήφιους κατόχους να παραγγείλουν αυτά τα σπέσιαλ εξαρτήματα ηλεκτρονικά, ταυτόχρονα με την παραγγελία της μοτοσυκλέτας τους, αλλά και να δουν την μοτοσυκλέτα τους εξοπλισμένη με αυτά πριν καν μπει στην παραγωγή!

Πηγή: http://www.motomag.gr/

Most Popular

e-ΕΦΚΑ: Ηλεκτρονικές υπηρεσίες για λογιστές και φοροτεχνικούς

Πάνω από 10 ηλεκτρονικές υπηρεσίες παρέχει πλέον ο  e-ΕΦΚΑ στους λογιστές και φοροτεχνικούς, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών, μέσω της αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας. Στόχος της δράσης είναι η διευκόλυνση της εργασίας των συγκεκριμένων επαγγελματιών, οι οποίοι έρχονται σε καθημερινή επαφή με τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, για συναλλαγές που αφορούν τους πελάτες τους. Με τη δημιουργία των ηλεκτρονικών υπηρεσιών αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση λογ

ΕΥ: Η δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας και οι εξαγωγές, στην κορυφή της ατζέντας των οικογενειακών επιχειρήσεων

Η εξαγωγική δραστηριότητα των ελληνικών οικογενειακών επιχειρήσεων και η δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συμμετοχής της EY Ελλάδος στο 3rd Family Business...

Βραβεία ΕΒΕΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής φακέλων υποψηφιοτήτων

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021 η προθεσμία υποβολής αίτησης  για συμμετοχή στα Βραβεία ΕΒΕΑ. Τα Βραβεία θα απονεμηθούν σε 10 κατηγορίες: Βραβείο εξαγωγικής δραστηριότητας...

Εμβόλιο – «Πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών 4-11 ετών – Στους 4 μήνες η αναμνηστική δόση

«Πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 4 έως 11 ετών άναψε η Επιτροπή Εμβολιασμού ενώ αναμένεται να προχωρήσει στην σύντμηση του χρόνου για την αναμνηστική δόση στους τέσσερις μήνες αντί στους έξι. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμού. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους εντός των επόμενων 24ωρων θα υπάρξει και η επίσημη απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμού για τον εμβολιασμό των πολιτών στους τέσσε

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!