Αρχική Διάφορα Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

Τα παραμύθια είναι ικανά να ζωγραφίσουν τις ωραιότερες εικόνες στις ψυχές των παιδιών, μεταφέρουν με τον πιο ευαίσθητο τρόπο τη σκληρή πραγματικότητα της ζωής, μιλάνε στα παιδιά για τις σπουδαίες και μεγάλες αλήθειες της ζωής.

Παραμύθια που έμειναν διαχρονικά στο διάβα των αιώνων, που συντρόφευσαν παιδιά σε εύκολες και δύσκολες στιγμές, που τα νανούρισαν και ζωγράφισαν στην ψυχή τους με τα πιο όμορφα χρώματα. Ας δούμε μερικά από αυτά.

Τα 20 καλύτερα παραμύθια

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

 • Το κοριτσάκι με τα σπίρτα: Το κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν που αφορά το όνειρο και την ελπίδα ενός ετοιμοθάνατου παιδιού, το οποίο συγκίνησε και συγκινεί εκατομμύρια αναγνώστες, τόσο παιδιά όσο και ενήλικες. Η ελπίδα και η συνάντηση του μικρού κοριτσιού με τη γιαγιά της, η σκληρότητα των ανθρώπων και της ζωής, αποδίδονται με μελαγχολική διάθεση αλλά και μεγάλη ευαισθησία.

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

 • Ο μολυβένιος στρατιώτης: Ένα εξαιρετικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν το οποίο διδάσκει την αποδοχή της διαφορετικότητας, την ανιδιοτελή αγάπη και τη θυσία για το πρόσωπο που αγαπάς. Ο στρατιώτης με το ένα πόδι, ερωτεύεται τη μπαλαρίνα και στο τέλος καταφέρνουν να ενωθούν για πάντα μέσα στη φωτιά.

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

 • Το ασχημόπαπο: Ακόμα ένα διάσημο παραμύθι του μεγαλύτερου παραμυθά όλων των εποχών, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Ένα παραμύθι που διδάσκει την αποδοχή στο διαφορετικό και που υμνεί την ομορφιά που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο,διδάσκοντάς μας πως η αληθινή ομορφιά είναι εκείνη που βρίσκεται στην ψυχή.

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

 • Αλαντίν: Ένα παραμύθι με γεύση… Ανατολής. Ο Αλαντίν, το φτωχό αγόρι, καταφέρνει να κατακτήσει την καρδιά εκείνης που αγαπάει και έχει στην κατοχή του ένα μαγικό λυχνάρι.

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

 • Η Τοσοδούλα: Ακόμα ένα παραμύθι του Άντερσεν το οποίο μας διδάσκει και μας δείχνει πως το μικρό ύψος δεν μπορεί να αποτρέψει κάποιον από το να κατακτήσει όλα αυτά που θέλει.

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

 • Ποιος έκανε πιπί στο Μισισιπή: Ο Ευγένιος Τριβιζάς μας χαρίζει ξανά ένα κλασικό παραμύθι με κεντρικά πρόσωπα μερικά παπάκια που πηγαίνουν εκδρομή στο Μισισιπί. Ένα παπάκι που προσπαθεί να κρύψει ένα μυστικό, ένας καπετάνιος που προσπαθεί να βρει μία απάντηση.

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

 • Το παπάκι που δεν του αρέσανε τα ποδαράκια του: Νομίζω ο μεγαλύτερος Έλληνας παραμυθάς που μεγάλωσε όλους εμάς με τα παραμύθια του, ο Ευγένιος Τριβιζάς, αξίζει να βρίσκεται στη λίστα με τα καλύτερα παραμύθια. Ένα παπάκι που προσπαθεί να αλλάξει τα ποδαράκια του, αλλά συνειδητοποιεί πως πρέπει να το αγαπήσει για αυτό που ήδη είναι.

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

 • Ο ταύρος που έπαιζε πίπιζα: Ένας διάσημος ταυρομάχος, μία αγελάδα που προστρέχει σε εκείνον για να τον ικετεύσει, ένας αγώνας που πρέπει να αποφθεχθεί. Ακόμα ένα εξαιρετικό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά.

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

 • Η ζωγραφιά της Χριστίνας: Κατά την προσωπική μου άποψη, ένα από τα σπουδαιότερα παραμύθια, αλλά και βιβλίο για παιδιά και εφήβους. Η Χριστίνα, ένα κορίτσι, που αγωνίζεται για την εύρεση του βιβλίου που επιτέλους θα μπορέσει να χωρέσει εκείνη και την ιστορία της.

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

 • Πινόκιο: Ο κλασικός χαρακτήρας του Κάρλο Κολόντι με ήρωα μία κούκλα που προσπαθούσε να γίνει αληθινό αγόρι και του οποίου η μύτη μεγάλωνε κάθε φορά που έλεγε ψέματα.

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

 • Το όνειρο του σκιάχτρου: Ο Τριβιζάς εξασκεί τις σπουδές του και μέσα από ένα εξαιρετικό κείμενο, ασκεί κριτική στην κοινωνική και εκπαιδευτική πραγματικότητα. Πραγματικά, εξαιρετικό.

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

 • Σταχτοπούτα: Το κλασικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ με πρωταγωνίστρια μία κοπέλα την οποία κακομεταχειρίζονται η μητριά και οι κακές αδελφές της. Ώσπου να βρει την αληθινή ευτυχία που τόσο της αξίζει.

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

 • Η Χιονάτη και οι Επτά νάνοι: Το κλασικό Ευρωπαϊκό παραμύθι των αδελφών Γκριμ το οποίο έχει ως κεντρική ηρωίδα μία κοπέλα η οποία συμβιώνει σε ένα σπίτι με εφτά νάνους και η μάγισσα η οποία είναι άσπονδος εχθρός της, προσπαθεί να εξοντώσει.

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

 • Κάτω από τον ίδιο ουρανό: Ένα παραμύθι που προσπαθεί να περάσει μηνύματα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αποδοχής. Γιατί είμαστε περισσότερο ίδιοι από όσο θέλουμε να πιστεύουμε.

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

 • Η Μυρτώ και το κουνουπάκι: Ακόμα ένα κλασικό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά. Η Μυρτώ, μία κοπέλα, προσπαθεί να πείσει ένα κουνούπι να την αφήσει να κοιμηθεί. Ιδανικό και για τις καλοκαιρινές ώρες!

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

 • Ο κροκόδειλος που πήγε στον οδοντογιατρό: Ο Ευγένιος Τριβιζάς γράφει ξανά ένα παραμύθι με ήρωα έναν κροκόδειλο ο οποίος υποδυόμενος ασθενή, προκειμένου να φάει το χέρι του οδοντογιατρού. Μέχρι εκείνος να αποδειχθεί πιο έξυπνος από εκείνον.

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

 • Ο λύκος και τα τρία γουρουνάκια: Ένα παραμύθι που διδάσκει την αρετή της εργατικότητας και της προσπάθειας. Παραμένει και αυτό κλασικό και διαχρονικό.

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

 • Κοκκινοσκουφίτσα: Το κλασικό παραμύθι με τον κακό λύκο που ήθελε να φάει το κοριτσάκι που πορευόταν στη γιαγιά της. Ένα διαχρονικό παραμύθι που διδάσκει πως το κακό ποτέ δε νικάει στο τέλος και η αλήθεια πάντοτε αποκαλύπτεται.

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

 • Μία παράξενη μέρα: Η σπουδαία Αγγελική Βαρελά προσπαθεί με ένα τόσο όμορφο παραμύθι να μιλήσει στα παιδιά για τη μητέρα Φύση αλλά και για την αγάπη που πρέπει να δείχνουμε στο περιβάλλον.

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

 • Ο Χιονάνθρωπος και το κορίτσι: Ακόμα ένα παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά με θέμα την ιστορία ενός κοριτσιού και ενός χιονάνθρωπου.

Νομίζω πως όλα τα παιδιά πρέπει και αξίζει να μεγαλώσουν με παραμύθια που θα τους μεταδώσουν αληθινές αξίες, ιδεώδη και ηθικές επιταγές.

Συντάκτης: Μαρία Σκαμπαρδώνη

Influence: 15371

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ζωγράφος Αλέκος Φασιανός

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών, ο Αλέκος Φασιανός. Ο εμβληματικός ζωγράφος, που σφράγισε με το έργο του την εποχή του, αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας. Ο Αλέκος Φασιανός άφησε την τελευταία του πνοή σπίτι του, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Μαρίζα και τα δύο τους παιδιά. Η ημερομηνία της κηδείας του δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. Ο Αλέκος Φασιανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Σπούδασε βιολί στο Ωδείο Αθηνών και ζωγραφική στην ΑΣΚΤ (1955-1960) με τον Γιάννη Μόραλη. Λίγο μετά την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα (1960, γκαλε

Κορωνοϊός: 10.783 νέα κρούσματα και 95 θάνατοι – Στους 680 οι διασωληνωμένοι

Σε 10.783 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 95 θάνατοι,...

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στη Χαλκιδική – Από την Τάφρο του Βορείου Αιγαίου η ισχυρή δόνηση – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι (στις 13:48) σε θαλάσσιο χώρο στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη λύση του Γεωδυναμικού, ο σεισμός είχε επίκεντρο...

Γ. Παπανδρέου: «Υπάρχει ο άλλος δρόμος, της συνεννόησης και της ειρήνης με τη Τουρκία» – Βράβευση στην Άγκυρα

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε την 'Αγκυρα όπου βραβεύτηκε με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Çankaya, μαζί με τον συνθέτη και συγγραφέα Ζουλφού Λιβανελί, για την προσφορά τους στους αγώνες για την ειρήνη και τη δημοκρατία. Το βραβείο που δίνεται για πρώτη φορά το 2022, αποτελεί πρωτοβουλία του δημάρχου της Τσανκάγια (προαστείου της Άγκυρας), Αλπέρ Τασντελέν και επικεφαλής της κριτικής επιτροπής είναι ο πρώην πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και υπουργός Εξωτερικών της Το

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!