Αρχική Οικονομία Τα 11+1 παραμύθια της κυβέρνησης για τα αντίμετρα στα νέα μέτρα

Τα 11+1 παραμύθια της κυβέρνησης για τα αντίμετρα στα νέα μέτρα

Το δωδέκατο δεν είναι ψέμα, αλλά είναι η ολόγυμνη αλήθεια, που ξεσκεπάζεται από τις κουταμάρες επιπέδου προγράμματος Θεσσαλονίκης που αραδιάζει από προχτές η κυβέρνηση:

Την ώρα που υπογράφει τη σφαγή 1.500.000 συντάξεων και την υπερφορολόγηση πάνω από 3.000.000 εργαζόμενων και επιχειρηματιών, εμφανίζει έντεκα παρωνυχίδες για αντίμετρα!

Από τη μία μεριά της ζυγαριάς έχει βάλει βάρη κοντά 4 δις στους πολίτες σε βάθος πολυετίας και από την άλλη βάζει ούτε ένα δις (κι αυτό υποθετικό) και βλέπει τη ζυγαριά ισορροπημένη!

Η κυβέρνηση από προχτές έχει διασπείρει έναν κατάλογο με 11 αντίμετρα, που θα εξισορροπήσουν τη ληστεία της μεσαίας τάξης από τα βαριά μέτρα της ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ συμφωνίας Τσακαλώτου- δανειστών.

Τα αντίμετρα δεν είναι παρά το απόλυτο ψέμα και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας επειδή παίρνουν δέκα ευρώ και επιστρέφουν ένα σε έναν από κάθε δέκα πολίτες που επιβαρύνουν!

Το πρώτο μεγάλο ψέμα είναι ότι τα αντίμετρα υπέρ των πολιτών θα εφαρμοστούν. Τίποτε ψευδέστερο.

Τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν μόνο ΑΝ το 2019 πιαστούν οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% κάθε χρόνο και μόνο ΑΝ η κυβέρνηση αρχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα που ΘΑ συμφωνήσει (αν συμφωνήσει) με τους δανειστές τους επόμενους μήνες.

Αντίθετα, οι περικοπές σε όλες τις συντάξεις, παλιές και νέες, θα γίνουν έτσι κι αλλιώς και το αφορολόγητο θα πέσει κατά 3.000 ευρώ έτσι κι αλλιώς. Κι αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν κατά πολύ ακόμα και όσοι έχουν εισόδημα 450 ευρώ το μήνα, έτσι κι αλλιώς!

Επομένως, η κυβέρνηση θα δώσει (αν δώσει) ψίχουλα σ αυτούς από τους οποίους θα τα πάρει. Αν δεν μπερδέψει πάλι τις καταστάσεις όπως με τη 13η υποτιθέμενη σύνταξη…

Το δεύτερο ψέμα είναι ότι θα ελαφρυνθούν με επίδομα στέγασης «τα πιο φτωχά νοικοκυριά», όπως λέει η κυβέρνηση. Γιατί, τα πιο φτωχά νοικοκυριά είναι εκείνα που θα επιβαρυνθούν επίσης από τις περικοπές στις συντάξεις, από τη μείωση του αφορολόγητου, από την κοπή του ΕΚΑΣ, από την επιβάρυνση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, από την εξάπλωση της μαύρης εργασίας, από τη διαρκή μείωση των αμοιβών εξ αιτίας της στρατιάς των ανέργων, από την έκρηξη των δανείων τους εξ αιτίας της μείωσης των εισοδημάτων τους.

Το τρίτο ψέμα είναι η ενίσχυση των οικογενειακών επιδομάτων που δεν θα αφορούν μόνο τους τρίτεκνους /πολύτεκνους , αλλά και όσους έχουν ένα ή δύο παιδιά. Πέρα που αυτές οι οικογένειες έχουν ήδη πληγεί από την περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων από αυτή την κυβέρνηση (!), η ίδια η κυβέρνηση, όπως φάνηκε και με τη δήθεν 13η σύνταξη, δεν είναι ικανή να μοιράσει δυο γαϊδάρων άχυρα σε εκείνους που στοχεύει. Όχι να βρει τόσους εξειδικευμένους δικαιούχους!

Απόδειξη, ότι δεν ξέρει καν ποιοι από όσους έχουν Α εισοδήματα κατέχουν ταυτόχρονα και άλλες πηγές εσόδων ή άλλα περιουσιακά στοιχεία. Πότε θα τα ξεχωρίσει αυτά όταν δεν είναι ικανή να βρει ποιοι ανήκουν σε ποια ταμεία και ο ΕΦΚΑ χάνει τεράστιους καταλόγους ασφαλισμένων;

Τέταρτο ψέμα, ότι θα επεκτείνει το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων σε δημοτικά και γυμνάσια περιοχών με υψηλά ποσοστά ανεργίας και φτώχειας, με στόχο να καλυφθεί το 50% των μαθητών του Δημοτικού και του Γυμνασίου.

Αυτή η κυβέρνηση στάθηκε ανίκανη και απέτυχε να απορροφήσει έστω και ένα ευρώ από τα 100 εκατομ. κοινοτικών κονδυλίων που δόθηκαν δωρεάν για να μοιραστούν από πέρυσι σε όλα τα σχολεία φρούτα πλούσια σε βιταμίνες, σε ετήσια βάση!

Αδιαφόρησε να εισπράξει έστω και ευρώ, αλλά θα κατηγοριοποιήσει τα σχολεία ανά περιοχές και θα μοιράσει γεύματα (από ποιούς και με τι διαγωνισμούς!) επιλεκτικά έτσι ώστε φτωχοί σε κάποιες περιοχές να τρώνε και σε άλλες (που δεν είναι τόσο φτωχές, αλλά έχουν φτωχούς!) να μην τρώνε! Η αποθέωση της ανοησίας ΣΥΡΙΖΑ σε όλο της το μεγαλείο.

Πέμπτο ψέμα, η αύξηση θέσεων στους δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς σε 120.000 από 90.000 που είναι σήμερα, με 1800 νέες μονάδες. Θυμίζουμε στους πολίτες που δεν έχουν ακόμα πάθει άνοια ότι με τον νόμο Φίλη οι βρεφονηπιακοί σταθμοί καρατομήθηκαν και μειώθηκαν δραστικά επειδή ήθελε να εξοικονομηθούν κονδύλια από περικοπές σε προσωπικό και μισθούς! Γεννήθηκαν κονδύλια και δεν το ξέρουμε;

Έκτο ψέμα η μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή έχει αυξηθεί από αυτή την κυβέρνηση σε σημείο να είναι απαγορευτικά ακριβά φάρμακα για ασθενείς με καρκίνο και άλλες βαριές αρρώστιες. Κι αυτό έγινε (πέρα από τις πιέσεις των βιομηχάνων και των φαρμακοποιών) γιατί το σύστημα φαρμακοβιομηχανία- μεσάζων- φαρμακείο- ταμείο- ασφαλισμένος έχει δυο τιναγμένους παράγοντες στον αέρα: Τα ταμεία και τους ασφαλισμένους.

Έβδομο ψέμα, το πρόγραμμα επιδοτούμενων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα με κάλυψη του μισθολογικού κόστους κατά… 50%! Όπως ξέρουν και οι πέτρες, το ελληνικό δημόσιο χρωστάει και δεν πληρώνει εκείνα που οφείλει ήδη στους ιδιώτες για να εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα.

Σε επίπεδο έντιμου ισολογισμού (πληρώνω τα πάντα και εισπράττω) είναι τόσο πλεονασματικό ώστε να καλύπτει δανειακές ανάγκες. Ίσα που έχει για να καλύψει τις κουτσουρεμένες μισθολογικές ανάγκες των υπαλλήλων του και θα πληρώνει και το μισό (!) μεροκάματο του ιδιωτικού εργάτη;; Εκτός κι αν αυτό είναι προάγγελος του σχεδόν μηδενισμού σε ευρώ, του ιδιωτικού ημερομίσθιου!

Όγδοο ψέμα, Αύξηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων για υποδομές αγροτικής υποδομής (δίκτυα ύδρευσης, αρδευτικά κανάλια, αγροτικοί δρόμοι, αγρότες ψηφίστε με) και για προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης κτηρίων! Μιλάμε για… θηριώδη έργα, αλλά… Όπως ίσως δεν έχουν παρατηρήσει οι πολίτες, σε κάθε μνημόνιο (και σ αυτό) απαιτείται και υπογράφεται νέα περικοπή των δημόσιων επενδύσεων, επειδή οι δανειστές επιδιώκουν να ευνοούνται οι ιδιωτικές επενδύσεις!

Ένατο ψέμα, μείωση φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 26%. Αυτό το μέτρο, αν εφαρμοστεί, εφ όσον έχουν επιτευχθεί τα προαπαιτούμενα, δεν είναι μέτρο ελάφρυνσης της κυβέρνησης! Είναι απαίτηση των δανειστών και δεν είναι σημερινή απαίτηση. Η κυβέρνηση επέλεξε την υπερφορολόγηση αντί για μέτρα ανάπτυξης πριν ένα χρόνο, όπως την είχε ξεσκεπάσει ευθέως ο Ντομπρόφσκις και ομολόγησε και η ίδια.

Δέκατο ψέμα, η ελάφρυνση των φυσικών προσώπων με μείωση του συντελεστή φορολόγησης από το 22% στο 20%. Για μαθητές της πρώτης Γυμνασίου, η μείωση του αφορολόγητου που δέχτηκε προχτές η κυβέρνηση κατά 3% περίπου στα 5.600 ευρώ , θα μειώσει τις αποδοχές κάθε φυσικού προσώπου κατά πολύ περισσότερο από όσο θα τις αυξήσει η μείωση του συντελεστή 22% σε 20%! Η κατηγορία είναι μελετημένη έτσι που να βλάπτει στο ελάχιστο τις κρατικές εισπράξεις.

Ενδέκατο ψέμα η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης κλιμακωτά για να ωφεληθούν οι φτωχοί. Στα εισοδήματα από 40.000 και πάνω (του συριζέικου μεγάλου πλούτου!) αυξάνεται μόνο κατά 0,5% και από 65.000 και πάνω δεν αυξάνεται καθόλου! Για να ξέρουμε ποιοι είναι οι φτωχοί που ωφελούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που βρίσκονται στο ακαταδίωκτο περί το 1.500.000 φοροφυγάδες!

Το δωδέκατο δεν είναι ψέμα, αλλά είναι η ολόγυμνη αλήθεια, που ξεσκεπάζεται από τις κουταμάρες επιπέδου προγράμματος Θεσσαλονίκης που αραδιάζει από προχτές η κυβέρνηση: Την ώρα που υπογράφει τη σφαγή 1.500.000 συντάξεων και την υπερφορολόγηση πάνω από 3.000.000 εργαζόμενων και επιχειρηματιών, εμφανίζει έντεκα παρωνυχίδες για αντίμετρα!

Από τη μία μεριά της ζυγαριάς έχει βάλει βάρη κοντά 4 δις στους πολίτες σε βάθος πολυετίας και από την άλλη βάζει ούτε ένα δις (κι αυτό υποθετικό) και βλέπει τη ζυγαριά ισορροπημένη!
Αυτά παθαίνεις όταν δεν έχεις κάνει ούτε μανάβης σε λαϊκή.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

Πηγή Liberal

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Προβάδισμα ηγεσίας για Ν. Ανδρουλάκη – «Mάχη για τη 2η θέση» Παπανδρέου-Λοβέρδου

Ευρύ προβάδισμα για τον Νίκο Ανδρουλάκη στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, αποτυπώνει η ενσωμάτωση των πρώτων αποτελεσμάτων στο 74,88% της Επικράτειας. Στις κάλπες είχαμε αθρόα συμμετοχή-ρεκόρ 270.000 περίπου πολιτών. Mε ενσωματωμένο το 74,88% των ψήφων (το 80,38% των εκλογικών κέντρων) ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται καθαρά με 37,33% (74.405 ψήφοι). Ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου με 27,72% (55.241) και ο Ανδρέας Λοβέρδος με 25,76% (51.352). Έπονται οι Παύλος Χρηστίδης με 3,23% (6.437), Χάρης Καστανίδης με 3,13% (6.229), και ο Παύλος Γερουλάνος με 2,83% (5.649). 

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα επί του 15% των ψηφοδελτίων

Έσπασε κάθε ρεκόρ η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία του ΚΙΝΑΛ για την εκλογή νέας ηγεσίας. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, με καταμετρημένο το 15% των ψήφων, οι υποψήφιοι συγκεντρώνουν:
  • Νίκος Ανδρουλάκης:     40,11%
  • Γιώργος Παπανδρέου:  26,78%
  • Ανδρέας Λοβέρδος:      24,13%
  • Χάρης Καστανίδης:         3,63%
  • Παύλος Χρηστίδης:         3,21%
  • Παύλος Γερουλάνος:       2,13%

Στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα ο Χρ. Σταϊκούρας

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin. Αύριο το μεσημέρι, ο υπουργός θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί η 12η Έκθεση Αξιολόγησης των ευρωπαϊκών θεσμών για την Ελλάδα, η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Επίσης, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν επίσης τις εκθέσεις μετα

Μέτρα της ΕΛ.ΑΣ τη Δευτέρα στην Αθήνα λόγω της επετείου δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προγραμματίσει η Τροχαία για τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών, που έχουν εξαγγελθεί για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Παράλληλα, από την ΓΑΔΑ έχουν σχεδιαστεί μέτρα για το ενδεχόμενο επεισοδίων, τα οποία θα κινηθούν στο ίδιο πνεύμα με τα μέτρα για το Πολυτεχνείο. Ειδικότερα, θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο, με την εντολή η παρουσία τους να είναι διακριτική και να μην απαντούν σε προκλήσεις, αλλά να επέμβου

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!