Αρχική Οικονομία Τα δημόσια έσοδα του ελληνικού κράτους ελέγχονται απο τους δανειστές-λέγε με Βερολίνο

Τα δημόσια έσοδα του ελληνικού κράτους ελέγχονται απο τους δανειστές-λέγε με Βερολίνο

Το δραματικό για τη χώρα μας  Ιούλιο του 2015, με την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, παραδόθηκε ολοκληρωτικά ο απόλυτος έλεγχος των δημοσίων εσόδων του ελληνικού κράτους στους δανειστές, σε συνέχεια της σταδιακής εκχώρησής τους από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με τα προηγούμενα μνημόνια.

Έτσι, η χώρα μας απώλεσε ένα από τα βασικά -εάν όχι το βασικότερο- στοιχείο της εθνικής της κυριαρχίας, αφού στην πραγματικότητα εάν η εκάστοτε κυβέρνηση δεν ελέγχει τα έσοδά της, είναι σα να παραχωρεί τη διοίκηση του κράτους σε τρίτους. Με τον έλεγχο των εσόδων μαζί με τον έλεγχο των δαπανών και την υφαρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, οι  Γερμανοί νεο-κατακτητές, έχουν επιβάλλει τον απόλυτο οικονομικό και στην ουσία και τον πολιτικό έλεγχο στη χώρα μας. Παραγγέλλουν τη μουσική και εμείς χορεύουν το χορό του Ζαλόγγου, σε μια ατέρμονη πορεία φτωχοποίησης, καταστροφής, δυστυχίας και εξαϋλωσης.

Ο έλεγχος των δημοσίων εσόδων έχει πλέον μεταφερθεί στη ΓΓΔΕ (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων), η οποία έχει μετατραπεί και μετονομαστεί σε Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Η λέξη “ανεξάρτητη” είναι στην πραγματικότητα κίβδηλη, αφού η ΓΓΔΕ, όπως και ο Γενικός της Γραμματέας, διορίζεται και υπάγεται απ’ ευθείας στους δανειστές -λέγε με Βερολίνο-και όχι της εκάστοτε δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης.Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), αντίστοιχα, έχει τώρα πια αποψιλωθεί και αποκτήσει περίπου διακοσμητικό ρόλο.

Πολλά έχουν γραφτεί για τους λόγους για τους οποίους το ελληνικό κράτος δεν κατάφερε να αποκομίσει σημαντικά οφέλη από την αξιοποίηση τόσων λιστών φοροδιαφυγάδων(«λίστα Λαγκάρντ», «λίστα Μπόργιανς»). Όπως και ύστερα από τόσες έρευνες που έγιναν για περιπτώσεις φοροδιαφυγής μεγαλοπαραγόντων που έχουν στείλει τον πλούτο τους στο εξωτερικό. Και τι περίεργο, όλοι τους είναι μέλη της “συμμορίας του ευρώ”, φίλοι, σύμμαχοι ή και ορντινάτσες των ευρωκατακτητών.

Όπως έγραψε η εφημερίδα «Δημοκρατία», σε έρευνα που ξεκινάει άμεσα, θα επιχειρήσει  να φωτίσει έναν από τους βασικούς λόγους για τους οποίους τα κρατικά ταμεία έμειναν άδεια από φόρους που θα έπρεπε να αποδοθούν σε μεγαλοκαρχαρίες. Θα αποδείξει μέσα από κρατικά έγγραφα και στοιχεία πως το βασικό πρόβλημα για το οποίο κάποιες από αυτές τις υποθέσεις έμειναν στο ράφι ήταν και η μεταφορά τους σε αυτήν τη δήθεν «ανεξάρτητη» Αρχή.

Μια δήθεν “Ανεξάρτητη Αρχή» που ένας βασικός της σκοπός ήταν και είναι, όπως προαναγγέλεται ότι θα αποδειχτεί από τη σχετική έρευνα, να απαλλάξει από το περιττό βάρος των φόρων τους πιο ισχυρούς και όχι να διεκδικήσει κρατικά έσοδα από αυτούς.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Ομιλία του γ.γ. του ΕΒΕΑ Χαράλαμπου Μωραΐτη στη χθεσινή διαδικτυακή ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Η παρέμβαση του γενικού γραμματέα του ΕΒΕΑ Χαράλαμπου Μωραϊτη στη χθενική διαδικτυακή ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. «Η εβδομάδα ξεκίνησε σε θετικό κλίμα για το...

Συμβούλιο Ρευστότητας: 12,2 δισ. ευρώ το 2020 στην πραγματική οικονομία – Ρυθμίστηκαν 396.621 δάνεια

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, 20 Ιανουαρίου 2021, η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ρευστότητας με τη συμμετοχή του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Ελληνικής...

Συμβούλιο Ρευστότητας: 12,2 δισ. ευρώ το 2020 στην πραγματική οικονομία – Ρυθμίστηκαν 396.621 δάνεια

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, 20 Ιανουαρίου 2021, η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ρευστότητας με τη συμμετοχή του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Ελληνικής...

Μητσοτάκης: Επέκταση στα 12 νμ στην Κρήτη και αλλού όποτε επιλέξουμε – Η Ελλάδα μεγαλώνει ξανά

«Περισσότερο από δύο αιώνες μετά στην ίδια περιοχή η Ελλάδα μεγαλώνει ξανά», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή έχοντας κάνει αναφορά στο ηνωμένο...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!