Αρχική Απόψεις Τα “απόνερα” του ταξιδιού Τσίπρα στις ΗΠΑ

Τα “απόνερα” του ταξιδιού Τσίπρα στις ΗΠΑ

Η “Πυθία” έφερε Παπανδρέου και Μνημόνια

 

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

 

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 ήμουν φιλοξενούμενος της τηλεοπτικής μεσημεριανής ζωντανής εκπομπής “Βήμα στον πολίτη”, της δημοσιογράφου κ. Βίλιαν Στασινού  στον τηλεοπτικό δίαυλο της ΒΔ Ελλάδος “Βήμα TV Ιωαννίνων”!

Η “ιερά” εξέταση της εκλεκτής κ. Στασινού προς την αφεντιά μου επικεντρώθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και στο ζήτημα της δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή μέσω του σχεδίου “Πυθία”!

Άνθρακες ο θησαυρός του κ. Τσίπρα

Απευθυνόμενος στην κ. Στασινού, είπα πως “η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται”!

Και αυτό επειδή, για τους αδαείς ή τους αφελείς, οι προσδοκίες από το ταξίδι του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ ήταν πολύ μεγάλες, για επενδυτικά και επιχειρηματικά προγράμματα, καθώς και διακρατικές συμφωνίες που θα κόμιζε εις τας Αθήνας!

Ωστόσο, το μόνο – εξ όσων ανακοινώθηκαν – που πέτυχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός ήταν τα αντισταθμιστικά οφέλη του εκσυγχρονισμού των αεροπλάνων F-16, που κατά τους Αμερικανούς θα μας στοιχίσουν 2,4 δις ευρώ, ενώ η εκτίμηση της ελληνικής κυβερνήσεως είναι πως θα μας στοιχίσουν 1,1 δις ευρώ!

Από πλευράς μου θα μου επιτραπεί να πιστέψω την αμερικανική εκτίμηση!

Όμως, πώς ήταν δυνατόν να επιτύχει κάτι περισσότερο, από τη στιγμή που σύρθηκε σε αυτήν την πολυθρυλούμενη συνάντηση;

Αφού θα πρέπει να σημειωθεί πως, λίγα μόλις 24ωρα πριν πετάξει ο κ. Τσίπρας για την Ουάσιγκτον, ενημερώθηκε ότι η επιχειρηματική αποστολή που θα τον συνόδευε – όπως είθισται σε όλα τα Πρωθυπουργικά ταξίδια σε μεγάλες και ισχυρές χώρες – ακυρώθηκε γιατί, τάχατες – τάχατες καθυστέρησε το γραφείο τον Προέδρου των ΗΠΑ να δώσει την οριστική συγκατάθεση στην επιχειρηματική αποστολή!

Η ανάγνωση σε απλά ελληνικά, είναι μια:

Ο Ντόναλντ Τραμπ, γνωρίζοντας πως έχει να κάνει με μια αστεία κυβέρνηση και ένα Πρωθυπουργό πολύ αδύνατο, απαίτησε να τον δει χωρίς υποσχέσεις από μέρους του!

Παρ΄ ότι η Ελλάς έχει τεράστιο πλεονέκτημα στην περιοχή, από τη στιγμή που οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας είναι υπερβολικά τεταμένες!

Μετατρέπεται σε Αμερικανική Βάση, η Βάση της Σούδας

Απαίτηση πρώτη του Ντόναλντ Τραμπ:

Να επεκταθεί και σε αμερικανική Βάση η Νατοϊκή Βάση της Σούδας στην Κρήτη! Δηλαδή, να μετατραπεί η Κρήτη σε αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ για τις πολεμικές της επιχειρήσεις! Απαίτηση που δεν δέχθηκε ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος και γι΄ αυτό οι ΗΠΑ του “έστησαν” το Νοέμβριο του 1973 το Πολυτεχνείο, που τελικά τον ανέτρεψε! Αντίθετα, ο “δημοκράτης”, ο “προοδευτικός”, ο “αριστερός” Αλέξης Τσίπρας μετά χαράς αποδέχτηκε το αίτημα – απαίτηση των ΗΠΑ!

Ο Αλέξης Τσίπρας που έκλεινε τους Αθηναϊκούς δρόμους με τα συντρόφια του, διαδηλώνοντας με το σύνθημα “φονιάδες των λαών Αμερικάνοι” και το Παπανδρεϊκό σύνθημα “Έξω οι Βάσεις του θανάτου”!

Η “Πυθία” έφερε Παπανδρέου και Μνημόνια

Απαίτηση δεύτερη του Ντόναλντ Τραμπ:

Να παρέμβει ο κ. Τσίπρας στην ελληνική Δικαιοσύνη ώστε, η υπόθεση του σχεδίου “Πυθία” να μην φθάσει ΠΟΤΕ στο ακροατήριο!

Γιατί, οι ΗΠΑ φοβούνται πως αν φθάσει η υπόθεση στο ακροατήριο, ο πράκτοράς τους και κατηγορούμενος για τις υποκλοπές της Vodafone, William Basil θα δικαστεί ερήμην καθ΄ ότι, ως γνωστόν, οι ΗΠΑ δεν τον εκδίδουν στις ελληνικές Αρχές! Σε αυτήν την περίπτωση οι θιγόμενοι Έλληνες πολίτες, τα ονόματα των οποίων δημοσιοποίησε η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή τον Φεβρουάριο του 2006, θα εγείρουν αγωγές!

Αλλά κυρίως, δεν θέλουν οι ΗΠΑ να βγουν μέσω των δικαστηρίων οι αποκαλύψεις της απόπειρας δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού, όταν πρόσφατα από την πλευρά της Ρωσίας, την ίδια ημέρα που ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στις ΗΠΑ,  αποκαλύφθηκε πως υπήρχε ένας αθέατος πόλεμος μεταξύ της CIA και της ΕΥΠ για τον “έρωτα” Πούτιν – Καραμανλή!

Όταν, την εποχή εκείνη στελέχη της ΕΥΠ – τα οποία κατηγορούνται – ενημέρωναν πρώτα τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου και αν “πρόκαναν” ενημέρωναν και τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή!

Και επειδή, “δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά”, ο Καραμανλής “παρέδωσε” την Εξουσία στον Γιώργο Παπανδρέου, για να ακυρώσει τις δυο πολύ σημαντικές για την Πατρίδα ενεργειακές συμφωνίες με τη Ρωσία ( τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream) και για να φέρει στη ζωή μας τα Μνημόνια της εξαθλίωσης, της φτώχειας και της υποδούλωσης της Πατρίδας στους δανειστές – “εταίρους” μας στην ΕΕ!

TAXI και “Uber” 

Απαίτηση τρίτη του Ντόναλντ Τραμπ:

Η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Εβραίο Δήμαρχο του Σικάγου και συνιδιοκτήτη της καλιφορνέζικης παγκόσμιας διαδικτυακής πλατφόρμας ΤΑΧΙ, της “Uber”!

Η  οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2014 και για την οποία αρχικά αντιδρούσε ο Πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος!

Από τότε τι ακριβώς μεσολάβησε και ο κ. Λυμπερόπουλος κείται ευμενώς, αφού υπήρξε και συνάντηση προ ημερών με τον Γραμματέα ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρήγα, μπορεί μόνο να το εξηγήσει ο κ. Λυμπερόπουλος!

Ωστόσο, ακούγεται πως, το ζήτημα το χειρίζεται προσωπικά ο κ. Νίκος Παππάς Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και αυτό είναι που μας φοβίζει ιδιαίτερα!

Σ.σ.

Παρ΄ ότι ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε την κατάργηση των αντισταθμιστικών, στη Βουλή την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, ποιος θα τον πιστέψει;

Άλλωστε, από όλες τις εξαγγελίες του και τις δεσμεύσεις του, ποια πραγματικά έχει υλοποιηθεί; Γιατί, ο Αλέξης Τσίπρας είναι “χτίστης” του ψέματος και “κατεδαφιστής” της αλήθειας!!

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Προβάδισμα ηγεσίας για Ν. Ανδρουλάκη – «Mάχη για τη 2η θέση» Παπανδρέου-Λοβέρδου

Ευρύ προβάδισμα για τον Νίκο Ανδρουλάκη στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, αποτυπώνει η ενσωμάτωση των πρώτων αποτελεσμάτων στο 74,88% της Επικράτειας. Στις κάλπες είχαμε αθρόα συμμετοχή-ρεκόρ 270.000 περίπου πολιτών. Mε ενσωματωμένο το 74,88% των ψήφων (το 80,38% των εκλογικών κέντρων) ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται καθαρά με 37,33% (74.405 ψήφοι). Ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου με 27,72% (55.241) και ο Ανδρέας Λοβέρδος με 25,76% (51.352). Έπονται οι Παύλος Χρηστίδης με 3,23% (6.437), Χάρης Καστανίδης με 3,13% (6.229), και ο Παύλος Γερουλάνος με 2,83% (5.649). 

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα επί του 15% των ψηφοδελτίων

Έσπασε κάθε ρεκόρ η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία του ΚΙΝΑΛ για την εκλογή νέας ηγεσίας. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, με καταμετρημένο το 15% των ψήφων, οι υποψήφιοι συγκεντρώνουν:
  • Νίκος Ανδρουλάκης:     40,11%
  • Γιώργος Παπανδρέου:  26,78%
  • Ανδρέας Λοβέρδος:      24,13%
  • Χάρης Καστανίδης:         3,63%
  • Παύλος Χρηστίδης:         3,21%
  • Παύλος Γερουλάνος:       2,13%

Στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα ο Χρ. Σταϊκούρας

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin. Αύριο το μεσημέρι, ο υπουργός θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί η 12η Έκθεση Αξιολόγησης των ευρωπαϊκών θεσμών για την Ελλάδα, η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Επίσης, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν επίσης τις εκθέσεις μετα

Μέτρα της ΕΛ.ΑΣ τη Δευτέρα στην Αθήνα λόγω της επετείου δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προγραμματίσει η Τροχαία για τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών, που έχουν εξαγγελθεί για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Παράλληλα, από την ΓΑΔΑ έχουν σχεδιαστεί μέτρα για το ενδεχόμενο επεισοδίων, τα οποία θα κινηθούν στο ίδιο πνεύμα με τα μέτρα για το Πολυτεχνείο. Ειδικότερα, θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο, με την εντολή η παρουσία τους να είναι διακριτική και να μην απαντούν σε προκλήσεις, αλλά να επέμβου

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!