Αρχική Πολιτική Τάσος Τέλλογλου και Siemens ξαναχτυπούν

Τάσος Τέλλογλου και Siemens ξαναχτυπούν

Συγγενείς οι Μπάμπης Αθανασίου και Μπομπ Σικέλις

Παπασταύρου και Σαμαράς

 

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

egerssi@otenet.gr

www.apostoloupanos.gr

 

Μας “εντυπωσίασε” για άλλη μια φορά ο Συστημικός δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου με άρθρο του στην “Καθημερινή” της περασμένης Κυριακής, όπου περνάει από “πλυντήριο” κάθαρσης τη Siemens και τον “καθαρά χέρια” άνθρωπό της Μπομπ Σικέλις! Λέει μεταξύ των άλλων ο “εξαγνιστής” δημοσιογράφος των Γερμανών:

«Ο Μπομπ Σικέλις ήταν πρώην εισαγγελέας στις ΗΠΑ, ειδικευμένος στο οικονομικό έγκλημα, ενώ κατόπιν απασχολήθηκε σε δικηγορικό γραφείο στη Siemens. Ο Σικέλις, που έχει καταγωγή από τη Μυτιλήνη, ζει και δουλεύει τώρα στο Μόναχο, αλλά η Ελλάδα εξακολουθεί να τον απασχολεί. Σημειώνεται ότι η εταιρεία του, η Siemens, υποστηρίζει αμείβοντας τους συνηγόρους αρκετών από τους κατηγορουμένους της δίκης-μαμούθ της Αθήνας. Ωστόσο, ένα συμφωνητικό, που έχει υπόψη της η «Κ», αναφέρει ότι θα μπορούσε στο τέλος της δίκης, αν αποδειχθεί ότι κατηγορούμενοι έκρυψαν από την εταιρεία “πράγματα” ή για άλλους λόγους που δεν διευκρινίζονται, να αναγκαστούν να επιστρέψουν τα χρήματα στον πρώην εργοδότη τους.
Παρά την καταγωγή του, ο υπομονετικός πρώην εισαγγελέας – λένε όσοι τον ξέρουν – έχει προ πολλού χάσει την υπομονή του με την πατρίδα των προγόνων του. Η μητρική εταιρεία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο, ύστερα από πάνω από 110 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, να “αποτραβηχτεί” διεκπεραιώνοντας όσες δουλειές τής έχουν απομείνει από την Ιταλία. Στο Μόναχο, η ελληνική εταιρεία θεωρείται μνημείο μιας αδυσώπητης δικαστικής και πολιτικής αντιπαράθεσης με το ελληνικό Δημόσιο, που οδηγεί σε απώλειες όλες τις πλευρές, τη γερμανική εταιρεία, το ελληνικό Δημόσιο αλλά και τα εμπλεκόμενα στη δίκη πρώην στελέχη τόσο του ΟΤΕ όσο και της ίδιας της Siemens….»!

Πού είναι μωρέ… η Δικαιοσύνη;;;

Δηλαδή ο κ. Τέλογλου με άλλα λόγια, μας παρουσιάζει πως ο “διαχειριστής της κάθαρσης” της Siemens στη μετά Χριστοφοράκο εποχή, έχει χάσει την υπομονή του;;

Με τον δικό του “απαλό” τρόπο περνάει εκβιαστικό μήνυμα προς τους κατηγορούμενους, πρώην διευθυντικά στελέχη της Siemens αλλά και του ΟΤΕ, προτρέποντάς τους να κρατήσουν κλειστό το στόμα τους;;

“Απειλεί” το ελληνικό δημόσιο πως η Siemens θα τα μαζέψει και θα φύγει από την Ελλάδα;;

Και όλα αυτά λίγες ημέρες πριν την κατάθεσή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη δίκη της Siemens;;

Συγγενείς οι Μπάμπης Αθανασίου και Μπομπ Σικέλις!!

Είναι σαφές, πως εάν δεν είναι κατευθυνόμενο αυτό το άρθρο, είναι τουλάχιστον κακόβουλο και “πετάει τη μπάλα στην εξέδρα” δημιουργώντας ψευδείς  εντυπώσεις!

Στο οποίο πλέκεται το εγκώμιο του αμερικανού πρώην εισαγγελέα Μπομπ Σικέλις, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ μας ενημερώνει πως ο αμερικανός ελληνικής καταγωγής από την Αγία Παρασκευή Μυτιλήνης, συγγενής του Χαράλαμπου Αθανασίου, πρώην Προέδρου Δικαστών και Εισαγγελέων, πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, νιώθει δυσφορία με την πρώτη πατρίδα του!

Ποιος, ο Μπομπ Σικέλις, ο αρχιτέκτονας του εξωδικαστικού συμβιβασμού, που ουσιαστικά κατέστρεψε την ελληνική εταιρεία Siemens (απολύοντας το προσωπικό της) και εγκλώβισε το πολιτικό σύστημα από το 2012 και μετά, αδυνατώντας ουσιαστικά να βρει λύση!

Ποιος, ο κολλητός του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, που τυγχάνει να είναι και δικηγόρος της Siemens σήμερα, αλλά και ο άνθρωπος της Debevoise!
Ποιος, ο άνθρωπος που το σπίτι του στη Δροσιά – σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων – το φυλούσαν εν ενεργεία ΕΚΑΜήτες και όπως έχει γραφτεί πληρώνονταν από εταιρεία Security!

“Πλυντήριο” Τέλλογλου, Παπασταύρου – Σαμαράς και η απουσία του Σικέλις από τους μάρτυρες της δίκης!

Έρχεται λοιπόν, ο Τάσος Τέλλογλου, λίγα 24ωρα πριν την κατάθεσή του στη δίκη να μας πει ότι, θα έπρεπε να εμπνευστούμε από την Αργεντινή, τη Νιγηρία, το Ισραήλ! Γιατί εκεί υπήρξαν παρόμοια σκάνδαλα, αλλά υπήρξε και απόδοση δικαιοσύνης!

Ωστόσο, θα του πούμε πως, αυτό το  άρθρο του, θα είχε αξία, αν το είχε γράψει πριν από λίγα χρόνια, όταν και εξέδιδε το βιβλίο του για την εταιρεία Siemens με στοιχεία χρηματισμού προσώπων και λοιπά και λοιπά!

Όταν τότε, στην παρουσίαση του βιβλίου του παρευρισκόταν και ο Μπομπ Σικέλις!

Όπως παρευρισκόταν, η τότε διευθύντρια Επικοινωνιών και Δημοσίων Σχέσεων της Siemens Μαρία Αγαλιώτου! Η οποία στη συνέχεια παντρεύτηκε τον εκ δεξιών συμβουλάτορα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου! Τον οποίο υπερασπιζόταν ο Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή, για την εμπλοκή του στη λίστα Φαλτσιανί, λέγοντας: “Ντροπή σας κύριε Τσίπρα που αναφερθήκατε στο στενό μου σύμβουλο. Η Ελλάδα χρωστάει πάρα πολλά στον Παπασταύρου. Μακάρι να είχαμε άλλους 10 σαν αυτόν”!

Θα θυμίσουμε πάλι πως, ο κ. Τέλλογλου μπαινόβγαινε και μπαινοβγαίνει ακόμα και σήμερα στα γραφεία της Siemens, ως ο μοναδικός δημοσιογράφος της Ελλάδος!

Αυτός, ο πρώτος μάρτυρας της πολύκροτης δίκης, έχει “πράσινη” κάρτα εισόδου στη Siemens! Αυτός, πλέκει το εγκώμιο του Μπομπ Σικέλις, που ούτε η ελληνική Βουλή, ούτε οι Ανακριτές “τόλμησαν” να τον καλέσουν ως μάρτυρα στη δίκη!

Γιατί;  Γιατί;; Θα μας απαντήσει η Δικαιοσύνη;;;

Φρεσκάροντας τη μνήμη του κ. Τέλλογλου!

Παρά ταύτα θέλοντας να φρεσκάρουμε τη μνήμη του κ. Τέλλογλου, που τόσο φανατικά υποστηρίζει τη Siemens και τον Μπομπ Σικέλις, θα του πούμε ότι επί των ημερών του “φίλου” του, του Μπομπ, η Siemens αποδομήθηκε και σήμερα μετράει μόνο 140 εργαζόμενους από 600 και πλέον που βρήκε, όταν ήλθε στη Siemens!

Θα του πούμε ότι, είναι ο μόνος δημοσιογράφος, στον οποίο ο Πάνος Ξυνής που αντικατέστησε το Μιχάλη Χριστοφοράκο, δέχθηκε να δώσει συνέντευξη, κάνοντας ωστόσο το τεράστιο “σφάλμα” να αποδεχτεί πως η Siemens “λάδωνε” πολιτικά κόμματα!

Θα του θυμίσουμε την έκδοση Νοεμβρίου 1992 του γερμανικού περιοδικού SPIEGEL, όπου υπάρχει αφιέρωμα για τον χρηματισμό συγκεκριμένων ανωτάτων διοικητικών στελεχών της Siemens!

Να μας απαντήσει ο κ. Ηλίας Γεωργίου…

… που οι πηγές μας, μας λένε πως είναι σφόδρα ενοχλημένος με την αφεντιά μου, εάν γνωρίζει τον πρώην Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο!

Εάν γνωρίζει πόσο υψηλός ήταν ο τζίρος που έκανε από τη Siemens τη δεκαετία του ΄90, η οικογενειακή επιχείρηση του κ. Σπυρόπουλου, η οποία “τροφοδοτούσε” με “δωράκια” πολιτικά και επιχειρηματικά πρόσωπα!

Εδώ αξίζει να ενημερώσουμε, εάν δεν το γνωρίζει, και τον κ. Τέλλογλου πως, στα glamour βαφτίσια του εγγονού του Ηλία Γεωργίου, στο περίφημο αρχοντικό των Σπετσών, ήταν και ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος!

Παρακάτω φωτογραφία από το πλούσιο αρχείο μας!!

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Συμβούλιο Ρευστότητας: 12,2 δισ. ευρώ το 2020 στην πραγματική οικονομία – Ρυθμίστηκαν 396.621 δάνεια

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, 20 Ιανουαρίου 2021, η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ρευστότητας με τη συμμετοχή του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Ελληνικής...

Συμβούλιο Ρευστότητας: 12,2 δισ. ευρώ το 2020 στην πραγματική οικονομία – Ρυθμίστηκαν 396.621 δάνεια

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, 20 Ιανουαρίου 2021, η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ρευστότητας με τη συμμετοχή του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Ελληνικής...

Μητσοτάκης: Επέκταση στα 12 νμ στην Κρήτη και αλλού όποτε επιλέξουμε – Η Ελλάδα μεγαλώνει ξανά

«Περισσότερο από δύο αιώνες μετά στην ίδια περιοχή η Ελλάδα μεγαλώνει ξανά», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή έχοντας κάνει αναφορά στο ηνωμένο...

Attica Economic Review: Οι επιδράσεις της πανδημίας στην Οικονομία και τις τράπεζες

Στις επιδράσεις της πανδημίας στην απασχόληση στην χώρα μας αναφέρεται μεταξύ άλλων το τελευταίο οικονομικό δελτίο της Attica Bank "Attica Economic Review" το οποίο...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!