Αρχική Διάφορα Τάρτα με μους μοσχολέμονο

Τάρτα με μους μοσχολέμονο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20′
Χρόνος μαγειρέματος:40′
Έτοιμο σε:60′
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Ηλίας Μαμαλάκης
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:

Υλικά

Για τη ζύμη

    • 120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 100γρ. βούτυρο φρέσκο
    • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
    • 1 κουτ. σούπας νερό παγωμένο

Για τη γέμιση

    • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
    • 3 κρόκους αβγών
    • ξύσμα και χυμό από 2 μοσχολέμονα
    • 25γρ. ψίχουλα από φρέσκο λευκό ψωμί
    • 250ml γάλα

Για τη μαρέγκα

  • 3 ασπράδια
  • 120γρ. ζάχαρη ψιλή

Διαδικασία

Ξεκινήστε από τη ζύμη της τάρτας. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο σε κομμάτια. Με το χέρι σας ανακατεύετε το μίγμα και τρίβετε με τα δάχτυλα το αλεύρι και το βούτυρο μέχρι να μοιάζει με τρίμματα.

Προσθέτετε τη ζάχαρη και το παγωμένο νερό. Ζυμώνετε καλά μέχρι να πάρετε μια μαλακή και λεία ζύμη. Ανοίγετε τη ζύμη σ’ ένα χοντρό φύλλο διαμέτρου 25εκ. Τοποθετείτε το φύλλο στο ταψί και το βάζετε στο ψυγείο.

Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση: Τοποθετείτε τα υλικά της γέμισης σ’ ένα μπολ και τα ανακατεύετε με αβγοδάρτη. Τα αφήνετε να ξεκουραστούν για περίπου 1 ώρα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Βγάζετε το ταψάκι με τη ζύμη από το ψυγείο και αρχίζετε να χτυπάτε το μίγμα της γέμισης μ’ έναν αβγοδάρτη μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνετε το μίγμα μέσα στο ταψάκι με τη ζύμη και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά. Αποσύρετε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.

Όταν θέλετε να τη σερβίρετε, χτυπάτε τα ασπράδια σε μια πηχτή μαρέγκα, προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να πήξει καλά. Απλώνετε τη μαρέγκα πάνω στην τάρτα κάνοντας μικρά βουναλάκια και ψήνετε στον φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα η μαρέγκα και να γίνει τραγανή. Τη σερβίρετε ζεστή αλλά και κρύα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Μίχαλος: Σημαντική βοήθεια για τις επιχειρήσεις οι φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις

Ικανοποιημένος με τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις επιχειρήσεις είναι ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος. «Οι φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε...

Παράταση έως τις 9/6 για συμμετοχή στο πρόγραμμα επιδότησης τόκων επιχειρηματικών δανείων

Παρατείνεται έως τις 9 Ιουνίου 2021 η προθεσμία υποβολής πρότασης για ένταξη στη δράση «Επιδότηση Τόκων Υφιστάμενων Δανείων Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (Β΄ κύκλος)». Το...

Πελώνη: Εμβολιασμοί και από ιδιωτικά πολυιατρεία – διαγνωστικά εργαστήρια

Νομοθετική διάταξη που θα δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται εμβολιασμοί και από ιδιωτικα πολυιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κλινικές και θεραπευτήρια, θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες,...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 205,6% το χρέος το 2020, 16,1 δισ. το έλλειμμα

Στο 205,6% του ελληνικού ΑΕΠ ανήλθε το χρέος στο τέλος του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Την ίδια ώρα,...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!