Αρχική Διάφορα Σύμβαση με τον ΟΠΑΝΔΑ υπέγραψε η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Σύμβαση με τον ΟΠΑΝΔΑ υπέγραψε η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες οδήγησαν στην υπογραφή της σύμβασης αδειοδότησης μεταξύ των δύο φορέων.

Η σύμβαση, με ημερομηνία έναρξης 1/9/2021 και διάρκεια έως τις 31/12/2022, ορίζει την καταβολή των πνευματικών δικαιωμάτων, όσον αφορά τη χρήση του συνόλου του ελληνικού και ξένου εκπροσωπούμενου ρεπερτορίου της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, με βάση το καταρτισμένο αμοιβολόγιό της, όσον αφορά:

1)      Τη δημόσια εκτέλεση σε υπαίθριους και στεγασμένους χώρους του ΟΠΑΝΔΑ: συναυλίες, μουσικές εκδηλώσεις/διοργανώσεις.

2)      Την παρουσίαση/διάθεση στο κοινό μέσω διαδικτύου, με τις εξής μεθόδους:

α. live streaming (ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση) και

β. on demand (κατόπιν αιτήματος / κατ’αίτηση), μέσω της ιστοσελίδας και των κοινωνικών δικτύων του ΟΠΑΝΔΑ, από χρήστες/ιδιώτες και για ιδιωτική τους χρήση.

Επιπλέον, στη σύμβαση περιλαμβάνεται πρόβλεψη για την καταβολή των αναλογούντων δικαιωμάτων, για την περίπτωση αφενός ταυτόχρονης, με το live streaming, μετάδοσης μαγνητοσκοπημένων συναυλιών, με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό, μέσω της ιστοσελίδας και των κοινωνικών δικτύων του ΟΠΑΝΔΑ, καθώς και για την περίπτωση ταυτόχρονης φυσικής παρουσίας του κοινού (υβριδική εκδήλωση).

Ο Δήμος Αθηναίων, με κύριους πυλώνες πολιτισμού τον ΟΠΑΝΔΑ και την Τεχνόπολη, έχει προχωρήσει σε ένα ενιαίο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων για όλους, διοργανώνοντας κάθε χρόνο πλήθος συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και παραστάσεων χορού, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες.

Ο απολογισμός δε των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του 2020, παρά την πανδημία, είχε θετικό πρόσημο:  116 εκδηλώσεις, με πάνω από 31.000 θεατές και 8.000 ψηφιακούς θεατές, ενώ το «παρών» έδωσαν 780 ωφελούμενοι καλλιτέχνες και εργαζόμενοι από τον χώρο του πολιτισμού. Ιδιαίτερα πλούσιο και ενδιαφέρον ήταν και το πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων το καλοκαίρι του 2021.

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ εκπροσωπεί πάνω από 25.500.000 ελληνικά και ξένα μουσικά έργα και έχει συνάψει συμβάσεις εκπροσώπησης με πάνω από 75 Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης σε όλον τον κόσμο. Ο Οργανισμός συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις και τις επαφές με όλο το φάσμα των χρηστών μουσικής και των αντιπροσωπευτικών τους φορέων, με στόχο την ολοκλήρωση συμβάσεων αδειοδότησης και την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών και δικαιούχων του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Καβάλα – Εντοπίστηκε πτώμα στην παραλία – Φόβοι ότι πρόκειται για αγνοούμενο ψαρά

Εντοπίστηκε, το πρωί της Δευτέρας, ένα πτώμα στην παραλία της Καβάλας, με τις αρχές να εκφράζουν φόβους ότι ανήκει σε αγνοούμενο ψαρά. Υπενθυμίζεται ότι από την Κυριακή αγνοείτο...

Εθνικός Δείκτης CR INDEX 2021-2022 – Ξεκίνησε ο νέος κύκλος συμμετοχών για τις επιχειρήσεις που θέλουν να ενισχύσουν το ESG προφίλ τους

Για 14η συνεχή χρονιά, το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης προσκαλεί τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς στην Ελλάδα να αξιολογήσουν και να αναδείξουν τις υπεύθυνες και βιώσιμες (ESG) πρακτικές τους, μέσα από τη συμμετοχή τους στον Εθνικό Δείκτη CR Index 2021-2022 και το CRI Pass Παρά την εκτεταμένη κοινωνική και οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας, οι επιχειρήσεις συνέχισαν και την προηγούμενη χρονιά να εκφράζουν έμπρακτα τη δέσμευσή τους στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης με σημείο αναφοράς τα 100 πιο σημαντικά κριτήρια

Πρεμιέρα για το ομόλογο της CPLP Shipping- Zωντανά η ειδική εκδήλωση

Ξεκίνησε πριν από λίγο στο Χρηματιστήριο Αθηνών η ειδική εκδήλωση για την εισαγωγή του ομολόγου της CPLP Shipping Holdings, που εκδόθηκε με εγγυήτρια την...

Satisfy Group is ahead of plan for enabling videos, and are generally learning that viewers across their particular a variety of geographic markets are...

Satisfy Group is ahead of plan for enabling videos, and are generally learning that viewers across their particular a variety of geographic markets are...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!