Αρχική Απόψεις Σχήμα οξύ και μωρόν

Σχήμα οξύ και μωρόν

Ο προφήτης είχε δεσμευθεί ότι θα πετάξει χωρίς φτερά και το πλήθος έχει μαζευτεί. Εκείνος έχει καιρό που σπάει το κεφάλι του να βρει έναν τρόπο να το κάνει χωρίς να το κάνει. Να βρεθεί στον αέρα πείθοντάς τους ότι πέταξε. Και να πέσει χωρίς να τσακιστεί.
Ο δικός μας ο προφήτης έχει μπλέξει σε κάτι πιο περίπλοκο. Είπε στον κόσμο ότι θα καταργήσει τις εισαγωγικές εξετάσεις για το πανεπιστήμιο. Και τώρα κοιτάει να βρει έναν τρόπο όπου θα το κάνει χωρίς να το κάνει. Και χωρίς να τσακιστεί. Μπορεί να τσακίσει τους υποψηφίους, τις οικογένειές τους και όλο το σύστημα, εκπαιδευτικό και κοινωνικό. Αλλά το ιερό ζητούμενο είναι να μην τσακιστεί εκείνος. Αυτό ήταν πάντα το ιερό ζητούμενο στη χώρα. Η εξουσία ασκείται υπέρ του λαού, συνεπώς αγιοποιείται εκ του θείου σκοπού της, άρα πρέπει να προστατεύεται. Και επειδή είναι εκείνη που ασκεί την εξουσία, εκείνη είναι που θα έχει την ιστορική ευθύνη να προστατεύει τον εαυτό της.
Διαβάζουμε ότι ο προφήτης επεξεργάζεται διάφορα σενάρια πριν το τελικό σχέδιο κατάργησης των εξετάσεων. Συνισταμένη των σεναρίων είναι να μην ισχύουν εξετάσεις, γενικά, αλλά να ισχύουν ειδικά. Δεν θα δίνεις όλα τα μαθήματα, αλλά θα δίνεις κάποια μαθήματα. Θα δίνεται βάση στον βαθμό του σχολείου, ο οποίος θα προκύπτει με έναν αντικειμενικό-υποκειμενικό τρόπο, συνδυάζοντας γενική επίδοση και ειδική εξέταση, που θα είναι μεν εξέταση, αλλά δεν θα είναι πανελλαδική. Περίπου όπως ισχύει με τη νάρκωση. Μπορεί να μη ναρκωθείς ολικά, αλλά τοπικά, να σου κόβει ο χειρουργός ένα δάχτυλο και εσύ με το άλλο χέρι να ξεφυλλίζεις εφημερίδα. Με τον τρόπο αυτό είσαι και ναρκωμένος και σε κατάσταση εγρήγορσης. Είναι ένα σχήμα αμφίσημο, ερμαφρόδιτο, οξύμωρο. Εμείς θα το λέμε συνδυαστικό.
Αυτό σημαίνει ότι θα απαιτηθεί ομοίως και συνδυαστική προετοιμασία του υποψηφίου. Φροντιστήριο για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ένα για κάθε κλάδο, μάλλον. Φροντιστήριο για τα θεματικά μαθήματα, στα οποία θα εξετάζεται ο μαθητής, ανάλογα με τον κλάδο που θέλει να ακολουθήσει. Πρόκειται για μια θεαματική διαφορά: Πριν εξεταζόσουν σε μαθήματα, ανάλογα με τον κλάδο, τώρα θα εξετάζεσαι σε μαθήματα, ανάλογα με τον κλάδο, ενώ στο μεταξύ οι εξετάσεις θα έχουν καταργηθεί. Και επειδή θα λαμβάνεται υπόψιν και η βαθμολογία του σχολείου, η οποία θα προκύπτει και από εσωτερικές εξετάσεις και από προφορικές επιδόσεις, θα χρειαστεί και στην κατεύθυνση αυτή μια φροντιστηριακή κάλυψη, μηδέ εξαιρουμένου ίσως και του μαθήματος της γυμναστικής. Κακό δεν κάνει ένα πέρσοναλ τρέινινγκ από την ηλικία των 15. Μην περάσουμε στη Γεωμετρία και κοπούμε στην κυβίστηση. Βέβαια, αυτή η Κυβέρνηση ειδικά έχει επιδείξει πώς γίνονται οι κυβιστήσεις, ας μην το παίρνουμε από φόβο, δεν είναι τίποτε το δύσκολο.
Με τούτα και με εκείνα, οι εξετάσεις για τα πανεπιστήμια θα αποτελέσουν παρελθόν υποκαθιστάμενες από εξετάσεις που θα αποτελέσουν το νέο παρόν, και θα επανέλθει το σωστό πνεύμα στη Μέση Εκπαίδευση. Καθώς δεν θα ξέρεις από πού θα σου έρθει, διότι η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο θα κρίνεται πλέον από τα πάντα, ο μαθητής θα διαβάζει τα πάντα, και επιτέλους θα παράγουμε νέους πολυεπίπεδους και ευρυμαθείς.
Ολα αυτά θα παρουσιαστούν στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά το φροντιστήριο του αρχηγού αρχίζει από τώρα, διότι τα σενάρια αυτά δεν μαθαίνονται εύκολα. Θέλει εντατικό διάβασμα. Τουλάχιστον ξέρει ότι θα πέσουν τα SOS: Γαβρόγλου- Καμμένος- Εσθονία και Κοντονής ή Κοντονία και Εσθονής- και η καθιερωμένη επίθεση στα συστημικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή:http://pelop.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Χάριτσης : Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να ενισχύσει το ΕΣΥ

Για άρνηση να ενισχύσει το ΕΣΥ και να στηρίξει την οικονομία με ζεστό χρήμα, σε αντίθεση με όλη την Ευρώπη, κατηγόρησε ο Αλέξης Χαρίτσης...

Μητσοτάκης: Περιορισμένα Χριστούγεννα, με τις οικογένειές μας και ενδεχομένως μία ακόμα

«Θα κάνουμε διαφορετικά Χριστούγεννα φέτος. Πολύ - πολύ πιο περιορισμένα, με τις οικογένειες μας, με τους ανθρώπους που αγαπάμε, άντε ενδεχομένως μία οικογένεια ακόμα",...

Γεννηματά: Ο Μητσοτάκης δεν πιστεύει στο ΕΣΥ και γι’ αυτό δεν το ενισχύει

Επικριτική ήταν η Φώφη Γεννηματά σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για το ΕΣΥ κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε...

ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

«Την ώρα που τα νοσοκομεία σε όλη τη βόρεια Ελλάδα καταρρέουν οι υγειονομικοί τα κρατάνε με υπεράνθρωπες προσπάθειες, ο κ. Μητσοτάκης πήγε σαν κλέφτης...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!