Αρχική Οικονομία "ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ" ΟΙ ΦΟΡΟΔΙΩΚΤΕΣ...ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ !!!

“ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ” ΟΙ ΦΟΡΟΔΙΩΚΤΕΣ…ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ !!!

Τι αποκαλύπτει το dikografies.blogspot.com :

Μετά από τη λίστα Λαγκάρντ, που διά στόματος του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή είναι πλέον άχρηστη, με… ταφόπλακα κινδυνεύουν μεγάλες φορολογικές υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και δικογραφίες στοιχηματικών εταιριών, γεγονός που σηματοδοτεί τεράστια απώλεια εσόδων για τα δημόσια ταμεία .

Κι ενω οι εισαγγελείς φορολογικών υποθέσεων εκπέμπουν σήμα κινδύνου, για το ενδεχόμενο παραγραφής μεγάλων ποινικων δικογραφιών, μεταξύ των οποίων και στοιχηματικών εταιριών, σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες των«Δικογραφιών», ΑΑΔΕ και ΣΔΟΕ… «σφάζονται», για το ποιός θα επιβάλλει δικό του διευθυντή στην Δ.Ε.Ο.Ε (Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος), τη νεα υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, που ενω έχει συσταθεί, δεν έχει λειτουργήσει ακόμη!..

Αυτό υποστηρίζουν έγκυρες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η κόντρα… κορυφής, που σοβεί εδώ και καιρό μεταξύ των δύο φοροδιωκτικών μηχανισμών, γιά το πρόσωπο του διευθύνοντα τη Δ.Ε.Ο.Ε, είναι ένας απο τους λόγους, που δεν έχει λειτουργήσει ακόμη η νεοσυσταθείσα υπηρεσία, που ουσιαστικά αντικατέστησε το ΣΔΟΕ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, εδω και καιρό είναι έτοιμα 80 καινούρια γραφεία στο κτίριο του ΣΔΟΕ, με ολοκαίνουργιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που έστειλε η ΓΓΔΕ, αλλά το… opening του νέου φοροδιωκτικού μηχανισμού αναβάλλεται από βδομάδα σε βδομάδα.

Με δεδομένο μάλιστα ότι, έχουν ήδη ξεκινήσει τα… μπάνια των υπαλλήλων, από Σεπτέμβρη και βλέπουμε…

Ολα αυτά, όταν περισσότερες απο 4.000 δικογραφίες βρίσκονται στα αζήτητα, με ευθύνη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αλλά και της κυβέρνησης, που εδώ και τρισιμισι χρόνια υποτίθεται ότι, ενεργοποιεί την νεα υπηρεσια, που αντικατέστησε το ΣΔΟΕ, η οποία μέχρι τώρα εκκρεμούσε στα χαρτιά.

Ολα τα παραπάνω αποτυπώνονται σε έγγραφο, που εστάλη στην εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ξένια Δημητριου απο τους Οικονομικούς Εισαγγελείς, με το οποίο την ενημερώνουν για μαζική επιστροφή “απεραίωτων” ποινικών δικογραφιών και ζητούν την παρέμβαση της.
Στο έγγραφο επισημαίνεται οτι ” οι εισαγγελεις οικονομικού εγκλήματος δεν παραγγέλλουν πλέον στην ΑΑΔΕ τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και προανάκρισης, για αδικηματα, που χρήζουν φορολογικού ελέγχου”.
Και συνεχίζουν στο έγγραφο τους: “Ο νόμος, που τροποποιήθηκε το 2018 ορίζει οτι, η εκτέλεση αυτών των παραγγελιών ανατίθεται πλέον σε υπηρεσία εκτός της ΑΑΔΕ με ειδικούς προανακριτικους υπαλλήλους και εποπτεύεται απο τον εισαγγελεα οικονομικού εγκλήματος. Η υπηρεσία αυτή είναι η Δ.Ε.Ο.Ε (Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος), η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών”.

ΤΟ… ΚΟΛΠΟ

Προσέξτε τώρα το “κόλπο… γκροσο”:

Οπως αναφέρεται στο έγγραφο, στους εισαγγελείς δεν έχει καταστεί γνωστό, εαν εχει συσταθεί η Δ.Ε.Ο.Ε, προκειμένου να αποστέλλουν εκει τις ποινικές δικογραφιες φορολογικού ενδιαφέροντος.
Με αυτο τον τρόπο προκαλείται άνευ προηγούμενου σύγχυση, καθως όλες οι εκκρεμείς και μη περαιωθείσες εισαγγελικές παραγγελίες σχετικά με ποινικές, φορολογικές και οικονομικές υποθέσεις, επιστρέφονται μαζικά από την ΑΑΔΕ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνων.
Στο εισαγγελικό έγγραφο επισημαίνεται οτι: “Για τις φορολογικού χαρακτήρα ποινικές υποθέσεις, απαιτείται απαραιτήτως η υποβολή μηνυτήριας αναφοράς για την άσκηση ποινικής δίωξης”.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει μηνυτήρια αναφορά απαιτείται η υποβολή ολοκληρωμένης φορολογικής πορισματικης αναφοράς, η οποία μεχρι σημερα δεν έχει γινει, για καμμία υπόθεση απο τις εκκρεμείς.
Αυτο εχει αποτέλεσμα, να μένουν δεμένα τα χέρια των εισαγγελικών λειτουργών και να μην μπορείς να προχωρήσει το έργο τους, ενω ο χρόνος τρέχει για τις εκκρεμείς φορολογικές δικογραφιες, με αποτέλεσμα πολλές απο αυτες, να οδεύουν προς παραγραφή των αδικημάτων, που ισοδυναμεί με απαλλαγή των μεγαλοφοροφυγαδων.

Το καθοριστικό σημείο του εισαγγελικού εγγράφου ειναι η επισήμανση του κινδύνου παραγραφής, καθως πολλές υποθέσεις, οπως υπογραμμίζεται, “φέρουν παλαιό χρονο τελέσεως”:

“Επειδη εις το τμήμα Φορολογικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Εισαγγελίας Πρωτοδικων Αθηνών έχουν επιστραφεί μαζικά, περί των 45 μη περαιωμένων φορολογικών και οικονομικών υποθέσεων, ορισμένες δε εξ αυτών φέρουν παλαιό χρονο τελέσεως, σας καθιστώ τούτο γνωστό με την παρούσα αναφορά μου υπο την επισήμανση, πως σύμφωνα με το άρθρο 68 παρ. 1 Ν. 4174/2013 ως αντικαταστάθηκε δια του άρθρου 8Ν. 4337/2015, η μόνη αρμόδια υπηρεσία εις την οπόια δυνάμεθα να διαβιβάσουμε τις εν λόγω δικογραφίες, για την ολοκλήρωση του φορολογικού Ελέγχου και η οποία τυγχάνει αρμόδια υποβολής μηνυτήριας αναφοράς βάσει του ελέγχου αυτού, είναι η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, έως ότου συσταθεί η Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος, ενω το ΣΔΟΕ τυγχάνει αρμόδιο μονο για υποθέσεις, υπεξαίρεσης, νομιμοποίησης εσόδων κλπ., κατά των φορέων του Δημοσίου. Γίνεται αντιληπτό λοιπόν οτι, σε σχετικές υποθέσεις διερεύνησης αδικημάτων φοροδιαφυγής και αδικημάτων περιουσιακής ζημιάς κατα του ελληνικού δημοσίου, πρέπει να υπάρξει προανακριτική συνεργασία και των δυο αυτών υπηρεσιών, δηλαδη της Δ.ΕΟ.Ε και του ΣΔΟΕ”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Αρκουμανέας: Στις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, επισήμανε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, σημειώνοντας παράλληλα ότι...

Κορωνοϊός: 394 νέα κρούσματα και 20 θάνατοι – Στους 301 οι διασωληνωμένοι

Στα 394 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που κατέγραψε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έως τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου. Παράλληλα ο...

Σκιάθος: Στην ακτή «Μάραθα» ο σεΐχης του Κατάρ με το περίφημο «Al Mirqab»

Στην αγαπημένη του Σκιάθο, για άλλη μία φορά, έφθασε σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι, ο σεΐχης του Κατάρ και πρώην πρωθυπουργός του Εμιράτου Χαμάντ...

Κοιμόταν η Καρολάιν λίγα λεπτά πριν δολοφονηθεί, σύμφωνα με την Ιατροδικαστή

Απαντήσεις σε όσα ισχυρίζεται ο πιλότος πως προηγήθηκαν της δολοφονίας της συζύγου του φαίνεται να δίνει η κατάθεση της ιατροδικαστή σύμφωνα με την οποία...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!