Αρχική Οικονομία Συντάξεις: Πώς θα τις κατοχυρώσετε από τα 58 μέχρι το τέλος του...

Συντάξεις: Πώς θα τις κατοχυρώσετε από τα 58 μέχρι το τέλος του χρόνου

Την ευκαιρία να κατοχυρώσουν σύνταξη από τα 58 τους χρόνια μέχρι και το τέλος του 2017 έχουν  παλαιοί ασφαλισμένοι σε ταμεία μισθωτών με πρώτο ένσημο ως και 31/12/1992.

Τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που είναι σε ισχύ από 19/8/2015 ορίζουν ότι η ηλικία που θα πάρουν σύνταξη οι δικαιούχοι καθορίζεται με βάση το χρόνο ασφάλισης που έχουν έως το 2012 ή ως το 2017 ανάλογα με τις διατάξεις που ισχύουν σε ΙΚΑ, Δημόσιο και ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ, Τραπεζών , Τύπου) και άλλους φορείς ασφάλισης μισθωτών.

Το «κλειδί»

Ο χρόνος ασφάλισης ως το 2012 αποτελεί το «κλειδί» για να είναι εντός των ορίων των 58, ή 58,5 ή τα 59 τους χρόνια.

Πώς αλλιώς μπορούν να συμπληρώσουν και τα απαιτούμενα ένσημά τους; Αυτό μπορεί να επιτευχθεί και με εξαγορά πλασματικού χρόνου 4 και 5 ετών.

Μάλιστα στο Δημόσιο στα έτη αυτά προστίθενται και τα πλασματικά λόγω τέκνων και το όριο των εξαγορών προσαυξάνεται κατά 1 έως και 5 έτη, δηλαδή 5 έως και 10 έτη για κατοχύρωση των ηλικιών το 2011 και 6 ως και 11 έτη για το 2012.

Τι θα συμβεί για όσους δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο

Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για όσους δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο, καθώς κινδυνεύουν να πάρουν σύνταξη με μεγαλύτερα όρια ηλικίας που φτάνουν στο 67ο έτος ή με αύξηση των ετών ασφάλισης ωσ τα 40 έτη για σύνταξη στα 62.

Εναλλακτική επιλογή

Μία δεύτερη επιλογή συνιστά η έξοδος με μειωμένη σύνταξη έως και 30%.

Όσοι έχουν πραγματική ηλικία από 50 ως 60 ετών μέσα στο 2017 θα πάρουν σύνταξη με όρια ηλικίας 5 ταχυτήτων που ανά Ταμείο διαμορφώνονται ως εξής:

Στα 59,5 αντί για 58 με 35ετία από Δημόσιο ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, Τράπεζες.

Στα 57,8 ετών για όσους έχουν 37ετία στο Δημόσιο με ασφάλιση πριν από το 1983.

Στα 59, 5 αντί για 55 για τις μητέρες.

Στα 58, 5 αντί 52 για τους γονείς στο Δημόσιο.

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα

ika

Πηγή: εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Ξεκινά το νέο πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί»- Επιδότηση 20.000 ευρώ

Για την ηλεκτροκίνηση, ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης των μεταφορών στην Ελλάδα, μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στο 5ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης. Πρώτος άξονας του...

ΔΣ ΕΒΕΑ παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη – Κάλεσμα για επενδύσεις

Παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών για το 2022. Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Γιάννης Μπρατάκος, στάθηκε στον νέο Αναπτυξιακό νόμο και τη σημασία του στη διαμόρφωση ενός ορθολογικού θεσμικού πλαισίου για τα νέα επενδυτικά σχέδια. «Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, ως θεσμικός φορέας και εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου, μελέτησε με

Alpha Bank: Αύξηση επενδύσεων κατά 16,3% το 9μηνο του 2021 – Περαιτέρω άνοδος την επόμενη 3ετία

Οι επενδύσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν στο πρώτο εννεάμηνο του 2021, κατά 16,3% σε ετήσια βάση ενώ εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν περαιτέρω τη δυναμική τους την επόμενη τριετία, υποστηριζόμενες, σε μεγάλο βαθμό, από τη χρηματοδότηση που αναμένεται να λάβει η χώρα μας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, οι οποίες αποσκοπούν στην εμπέδωση ενός φιλικού, προς την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, περιβάλλοντος όπως σημειώνουν οι

ΤτΕ: Μείωση στο έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών – Καταλύτης ο τουρισμός

Το Νοέμβριο του 2021, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, λόγω της επιδείνωσης του ισοζυγίου αγαθών και των ισοζυγίων πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων, η οποία αντισταθμίστηκε μερικώς από τη βελτίωση του ισοζυγίου υπηρεσιών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος. Την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μειώθηκε σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, λόγω της αύξησης του πλεονάσματος

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!