Για τον κίνδυνο που διατρέχει ο βορειοηπειρωτικός ελληνισμός έχω γράψει πολλές φορές.Συνεχίζεται ο διωγμός των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου με κατεδαφίσεις ακινήτων .

Νέα ειδοποιητήρια κατεδαφίσεων έστειλαν σε Βορειοηπειρώτες στην Χιμάρα

Λίγες μόνο ημέρες μετά την επανεκλογή του Έντι Ράμα, η κυβέρνηση επανέρχεται στις γνωστές πρακτικές πίεσης του ντόπιου στοιχείου στην περιοχή της Χιμάρας: Στις 17 Ιουλίου εστάλησαν νέα ειδοποιητήρια κατεδάφισης που καλούν τους ιδιοκτήτες δύο κτιρίων στο χωριό Δρυμάδες, να εκκενώσουν «άμεσα» εντός πέντε μόλις ημερών τις ιδιοκτησίες τους προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες κατεδάφισης. Τα ειδοποιητήρια εστάλησαν από την «Περιφερειακή Διεύθυνση Εθνικού Πολιτισμού» που υπάγεται στο Υπουργείου Πολιτισμού και αναφέρουν ότι σύμφωνα με την απόφαση 780/02.11.2016 του Υπουργικού Συμβουλίου έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης.
 http://www.himara.gr/epikairotita/6571-nea-eidopoihthria-katedafisevn-esteilan-se-voreiohpeirwtes-sthn-ximara
Τα ειδοποιητήρια αυτά αποτελούν τεκμήρια των παράνομων πρακτικών της κυβέρνησης:
Αφενός, σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία, απαγορεύεται κάθε οικοδομική εργασία (όπως και οι κατεδαφίσεις), εν μέσω της τουριστικής περιόδου και συγκεκριμένα από την 25η Ιουνίου μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου. Αφετέρου, για το ένα από τα δύο κτίρια εκκρεμεί δικαστική απόφαση που αφορά την αποζημίωση για την κατεδάφισή του.
Όσον αφορά τις ίδιες τις υπό κατεδάφιση ιδιοκτησίες πρόκειται για δύο τουριστικές επιχειρήσεις στους Δρυμάδες, ένα κτίριο του 1936 και ένα νεότερο το οποίο οι ιδιοκτήτες του έχουν εγγράψει στο υποθηκοφυλακείο με τις διαδικασίες που προβλέπει η πολυδιαφημισμένη από τον πρωθυπουργό νομοθεσία τακτοποίησης αυθαιρέτων. Για το δεύτερο κτίριο, εκκρεμεί η δικαστική απόφαση σχετικά με την αποζημίωση που πρέπει να λάβουν οι ιδιοκτήτες επομένως σε καμία περίπτωση οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης δεν μπορούν να θεωρηθούν ολοκληρωμένες ώστε να προχωρήσει η εκκένωση και κατεδάφιση.
Για το πρώτο κτίριο, αποτελεί τουλάχιστον ειρωνεία το γεγονός ότι ένα κτίσμα 80 ετών κατεδαφίζεται στο πλαίσιο ενός έργου που τιτλοφορείται «Επέμβαση αποκατάστασης του ιστορικού κέντρου των Δρυμάδων» με σκοπό να αντικατασταθεί από σύγχρονες κατασκευές σκυροδέματος, αμφιβόλου αισθητικής και όπως έχει φανεί από αντίστοιχες «παρεμβάσεις» σε άλλες περιοχές του δήμου, που δεν σχετίζονται καθόλου με την ιστορική, πολιτιστική και αρχιτεκτονική κληρονομιά της περιοχής μας.
Ενώ από τις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες υπήρξε διαβεβαίωση προς τους ιδιοκτήτες ότι δεν θα γίνει καμία κίνηση πριν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, μετέβη στις 24 Ιουλίου κλιμάκιο του στρατού το οποίο επιθεώρησε τα κτίρια ώστε να οργανώσει τις κατεδαφίσεις με χρήση εκρηκτικών. Δεδομένου ότι και τα δύο κτίρια στεγάζουν τουριστικές επιχειρήσεις, είναι ευνόητη η σημασία της μη επέμβασης μέχρι την λήξη της περιόδου.
Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε καταφανή παράβαση της νομοθεσίας από την κυβέρνηση και τις κρατικές υπηρεσίες η οποία δεν μπορεί παρά να συνδεθεί με καταπάτηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ταυτόχρονα, φέτος έχουμε αυξημένη παρουσία των οικονομικών και υγειονομικών ελεγκτικών αρχών, τα στελέχη των οποίων επιλεκτικά ασκούν ελέγχους και επιδεικτικά εξαντλούν τα όρια της εξουσίας τους προκαλώντας με την συμπεριφορά τους τους ντόπιους επιχειρηματίες.
Θεωρούμε ότι η εμμονή με τις κατεδαφίσεις, η πίεση μέσω των οικονομικών και υγειονομικών ελέγχων καθώς και η ξαφνική εμφάνιση πλήθους δυσφημιστικών για την περιοχή δημοσιευμάτων σε ηλεκτρονικά μέσα, στην τηλεόραση και στον τύπο αποσκοπούν στην οικονομική αποδυνάμωση του ντόπιου στοιχείου και εν τέλει την εγκατάλειψη της περιοχής από αυτό.
ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας
25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Ο ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ

 Ο ΑΓΩΓΟΣ ΤΑΡ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ

ΤΗΝ  17-5-2016 ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟικης  ΕΜΠΝΕΥΣΕΩΣ ΑΓΩΓΟΥ ΤΑΡ- Ο ΤΑΡ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ-Β ΗΠΕΙΡΟ-ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ -ΙΤΑΛΙΑ-ΑΥΣΤΡΙΑ.
ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΠΛΗΡΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ.ΓΙΑ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ -ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ( ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ)  ΚΑΙ ΝΑΤΟ (ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΑ- ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗΣ .
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η  Β ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΕΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ-ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ-ΚΑΨΙΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ Κ.Α
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ HELLENIC SUNRISE ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ  –
Ο ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ
10-6-2014

Greek Spirit
Η Αλβανική κυβέρνηση έχει αναθέσει την διερεύνηση των συνθηκών και συμφωνιών που διέπουν το καθεστώς των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα όπως και της υφαλοκρηπίδας και μάλιστα με εισαγγελική εντολή διερευνάται ο ρόλος του Αλβανού ΥΠΕΞ με το ερώτημα τη προδοσίας σχετικά με την συνθήκη που σύναψε με την  Ελλάδα το 2009. Η Ελλάδα το 2009 και αφού θεώρησε το θέμα των συνόρων και της υφαλοκρηπίδας μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας διευθετημένο υποσχέθηκε την αμέριστη στήριξη της για την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε.ερχόμενη σε ρήξη με την υπόλοιπη Ευρώπη που δεν επιθυμούσε την ένταξη της Αλβανίας. 
Σήμερα ( 10-6-2014) διαβάζουμε ότι η Αλβανική κυβέρνηση μετά τις ενέργειες της να θέσει υπό αμφισβήτηση την συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα του 2009 λαμβάνει ξαφνικά απρόσμενη υποστήριξη από την Αυστρία και Γερμανία για την ένταξη της στην Ε.Ε.  
Η Αλβανία αποτελεί χώρα από την οποία θα περάσει ο ΤΑΡ , ο αγωγός που τόσο πολύ έχει επενδύσει η Γερμανία για την απεξάρτηση της από το ρωσικό αέριο. Γιατί όμως η Γερμανία δεν υποστηρίζει και την Ελλάδα το ίδιο εφόσον ο ΤΑΡ θα διασχίζει και την Ελληνική επικράτεια; 
Μα ακριβώς γιατί η Αλβανία είναι στενή σύμμαχος της Τουρκίας και του Κατάρ. Η Αλβανία μάλιστα έχει αποστείλει ισλαμιστές αντάρτες στην Συρία οι οποίοι πληρώνονται από το Κατάρ. Αλλά και η Τουρκία και ο Ερντογάν λαμβάνουν οικονομική βοήθεια από το Κατάρ. Οι λόγοι για την στήριξη της Τουρκίας από το Κατάρ είναι  α. η επικράτηση του ισλαμισμού  στην χώρα β. η μελλοντική κατασκευή αγωγού Κατάρ -Ιορδανίας -Τουρκίας που θα ενώνεται με τον ΤΑΡ και ο οποίος θα μεταφέρει στην Ευρώπη Καταριανό αέριο το οποίο θα βοηθήσει την Γερμανία να καταστεί αυτόνομη και ανεξάρτητη από το Ρωσικό.
Γιαυτό έγινε ο πόλεμος στην Συρία, για να εξαναγκασθεί ο Άσαντ να δεχθεί την κατασκευή αγωγού Κατάρ -Τουρκίας , αγωγό τον οποίο απέρριψε το 2009. Γιαυτό και οι Γερμανία-Τουρκία-Κατάρ θέλουν την Κοσοβοποίηση της Θράκης , για να περνάει ο αγωγός τους από ελεγχόμενο μουσουλμανικό έδαφος.
Γιαυτό και θέλουν την Αλβανία σύμμαχο τους αλλά γιαυτό και επιθυμούν την δημιουργία μιας τεράστιας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην Μακεδονία με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη όπου το Ελληνικό κράτος δεν θα έχει λόγο και εξουσία. Ο αγωγός ΤΑΡ πρέπει σε όποιο βαθμό είνα εφικτό να διασχίζει ελεγχόμενο έδαφος απο το Καταρ-Γερμανία-Τουρκία.

ΑΓΩΓΟΣ TAP


Γιατί τελευταία αυξάνονονται οι εκδηλώσεις μίσους εναντίον της Ελλάδας στην Αλβανία, γιατί διαρρέουν στον τύπο ανησυχίες των Αλβανικών μυστικών υπηρεσιών για την Κριμαιοποίηση της Χιμάρας ; ‘Ηδη έχει αρχίσει προσπάθεια για την αναδιάταξη του χάρτη τοπικής αυτοδιοίκησης στην Αλβανία με την ένταξη-ένωση των επαρχιών που κατοικούν Βορειοηπειρώτες με επαρχίες με συμπαγή Αλβανικό πληθυσμό με απώτερο στόχο την αδυναμία εκλογής Βορειοηπειρωτών τοπικών δημάρχων και προέδρων και την πολιτική αφομοίωση των βορειοηπειρωτών σε πρώτη φαση.
 Ο υπουργός ενέργειας της Αλβανίας   Ντόριαν Ντούκα πρόσφατα συναντήθηκε με  τον  Τουρκοκύπριο ηγέτη και πρωθυπουργό του ψευδοκράτους Ντερβίς Έρογλου για να συζητήσουν για τις προοπτικές μεταφοράς τουρκοκυπριακού φυσικού αερίου δια μέσω του νότιου ενεργειακού διαδρόμου και Αλβανίας .
Με άλλα λόγια οι τουρκαλβανοί προσβλέπουν και ίσως προεξοφλούν στην επίλυση του Κυπριακού με την αναγνώριση του ψευδοκράτους , την εξόρυξη των κοιτασμάτων της Κύπρου και την διάθεση τους στην Ευρώπη δια μέσω των ακτών της Τουρκίας και της υπάρχουσας υποδομής αγωγών που θα συνδέονται με τον ΤΑΡ.
Πηγή άρθρου το http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/06/blog-post_6.html#more
Τι γνωρίζουν οι Αλβανοί και Οι Τούρκοι; Προφανώς ότι τα Κυπριακά κοιτάσματα θα διατίθενται στην Τουρκία η οποία θα τα διαθέτει στην Ευρώπη δια μέσω του ΤΑΡ που τελικά θα περνάει από Βόρεια Ελλάδα και Βόρεια Ήπειρο.
Ο Αλβανός υπουργός ενέργειας κ. Ντούκα είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου του ψευδοκράτους  κάτι που αποδεικνύει την στενή συνεργασία Αλβανίας Τουρκίας , τον μακρόπνοο σχεδιασμό των Τούρκων για την διείσδυση τους στα Βαλκάνια, το τέλεια οργανωμένο γεωπολιτικό σχέδιο τους .
Η Αλβανία αυτή την στιγμή αποτελεί την ανερχόμενη χώρα των Βαλκανίων και αυτό όχι λόγο των ιδίων της ικανοτήτων αλλά διότι έτσι έχουν επιλέξει εξωγενείς παράγοντες. Την στιγμή που η Ελλάδα βλέπει με απάθεια να συμβαίνουν περίεργα φαινόμενα στην Θράκη η Αλβανία συσφίγγει τους δεσμούς της με το εξίσου Αλβανικό Κόσοβο χωρίς να ανησυχεί για τους 500, 000 Έλληνες μειονοτικούς Βορειοηπειρώτες.
Την ίδια στιγμή που η Βουλγαρία διώκεται και εκβιάζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να ακυρώσει την συμμέτοχη της στον Ρωσικό SOUTH STREAM η Αλβανία κοιμάται και ξυπνάει υπό την στοργή και εύνοια της Ευρώπης και της Δύσης φέροντας τις δάφνες της ως χώρα που θα διασχίσει ο ΤΑΡ ο οποίος αποτελεί μέρος του Νότιου Ενεργειακού Διαδρόμου που  θα απεξαρτοποιήσει την Ε.Ε από την Ρωσία.
Σημειωτέον ότι η Ε.Ε χρησιμοποιεί την βουλγαρική αντιπολίτευση για την δημιουργία αστάθειας στην χώρα και ως εφεδρεία έχει την μειονότητα των 500,000 Τουρκικής συνείδησης Βούλγαρους πολίτες.
Την ίδια στιγμή που η πιο δημοκρατική χώρα των Βαλκανίων, η Ελλάδα, καταστρέφεται από την Τρόικα η Αλβανία λαμβάνει διαβεβαιώσεις από το ΔΝΤ ότι θα πέσει στα ”μαλακά”, χωρίς να λάβει μέτρα ”Ελληνικού τύπου” μιας και η οικονομία της έχει καλύτερους αναλογικά δείκτες και δομές από την Ελληνική !!!
Η Αλβανία τον Μάρτιο  έλαβε δάνειο από το ΔΝΤ ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων  αλλά σύμφωνα με το ΔΝΤ δεν απαιτούνται τόσο επώδυνα μέτρα όσο αυτά που παρθηκαν στην Ελλάδα!!

Η Αλβανική οικονομία έχει ελλείμματα αλλά σύμφωνα με το ΔΝΤ και συγκεκριμένα τον υπεύθυνο του για την Αλβανία  Nadeem Ilahi όλα θα ρυθμιστούν χωρίς να χρειαστούν μέτρα ανάλογα με αυτά της Ελλάδας!!!
Ας μην ξεχνάμε ότι ο αγωγός ΤΑΡ διασχίζει την Βόρειο Ήπειρο από το ύψος του Αργυρόκαστρου ως το λιμάνι Φιέρ. Άραγε ποια θα είναι η τύχη των Βορειοηπειρωτών σε αυτό το περιβάλλον ; 
Οι αγωγοί από όπου και να περάσαν φέρανε γεωπολιτικές ανακατατάξεις προκειμένου να διασφαλισθεί η σταθερότητα και η κηδεμονία των περιοχών που διασχίζουν. Οι ανακατατάξεις αυτές δεν συμβαδίζουν ποτέ με την βούληση των κατοίκων αλλά με τις αποφάσεις των υπερδυνάμεων.
Εάν  η Βουλγαρία δεν υπακούει στην διαταγή για την ακύρωση του south stream και  απειλείται από την Δύση με την ενδεχόμενη εξέγερση των 500,000 τουρκόφρωνων μειονοτικών της τότε οι μειονότητες είναι αναγνωρισμένες από την Δύση ως δύναμη η οποία μπορεί να αποσταθεροποιήσουν κράτη.
Οι 500,000 Έλληνες της Βόρειου Ηπείρου πως θα αντιμετωπισθούν άραγε σε μια περιοχή από όπου περνάει ο αγωγός που αποτελεί το ενεργειακό θέσφατο της Δύσης και Ε.Ε. ;
Γιατί απόστρατος διοικητής των Αλβανικών μυστικών υπηρεσιών σε συνέντευξή του στοχοποιει τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο;
Γιατί οι βορειοηπειρώτες μαθητές μείνανε χωρίς Ελληνικά σχολικά βιβλία φέτος ;
Γιατί πέρυσι οι Αλβανοί έχτισαν την πόρτα ορθόδοξου ναού ,προπηλάκισαν και χτύπησαν τον Βορειοηπειρώτες ιερείς;
Γιατί κόπηκαν οι συντάξεις του ΟΓΑ στους Βορειοηπειρώτες ;
Τι συμφέρον εξυπηρετείται πίσω από την οικονομική εξαθλίωση της υπό διωγμό Βορειοηπειρωτικής μειονότητας ( μάλλον πλειοψηφίας αφού απο τα 3 εκατομμύρια Αλβανικού πληθυσμού το 1,5-2 εκατομμύρια είναι μετανάστες αφήνοντας πίσω 1 με 1,5 εκατομμύριο πληθυσμού εκ των οποίων 500,000 βορειοηπειρώτες)

Η Αλβανία σύναψε συμφωνία με το κρατίδιο του Κοσόβου για κοινή διδακτέα ύλη και σχολικά εγχειρίδια στα σχολεία και των δύο μερών.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα σνόμπαρε επιδεικτικά τον Πατριάρχη της Ρωσίας κ. Κύριλλο ό οποίος επισκέφθηκε την Σερβία, το Κόσοβο και την  Αλβανία όπου και παρέστη στα θυρανοίξια του ορθόδοξου καθεδρικού ναού στα Τίρανα δηλώνοντας  ευθαρσώς ότι το Κόσοβο είναι Σερβικό και ιερό έδαφος.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος μπορεί να εγκαινίασε τον Ορθόδοξο  καθεδρικό στα Τίρανα αλλά έχει στοχοποιηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες της Αλβανίας κύκλοι των οποίων καταφέρθηκαν εναντίον του με δηλώσεις στο τύπο.
Ο Ερντογάν τον Μάιο του 2014 επισκέφθηκε επίσημα την Αλβανία και έταξε οικονομική βοήθεια αγνώστου μεγέθους.
Η Αλβανία απολαμβάνει τις θωπείες  και την εύνοια της Δύσης με τρόπο απροκάλυπτο , σκανδαλώδη και μεροληπτικό. Εκτός από την στήριξη της δύσης φαίνονται πλέον ξεκάθαρα και οι στενοί δεσμοί της Αλβανίας με την Τουρκία και Κατάρ , δεσμοί που έχουν ρίζες δεκαετιών , διάστημα στο οποίο θεωρούνταν γραφικός αν όχι ανόητος όποιος μίλαγε για την δημιουργία του ισλαμικού-τουρκικού τόξου στα Βαλκάνια.
Greek Spirit