Ένταση και χημικά για μία ακόμη φορά στο Ειρηνοδικείο Αθηνών μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί για να ακυρώσουν τους προγραμματισμένους για σήμερα πλειστηριασμούς.

Τα μέλη των κινημάτων που αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς προσπάθησαν να παρακάμψουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε δημιουργηθεί από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης και από κλούβες των ΜΑΤ. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης αλλά και της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Ακολούθησε συμπλοκή με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να απαντήσουν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Όπως αναφέρεται κατά τη διάρκεια των γεγονότων, μια γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών ενώ και πάλι το κτίριο ήταν αποκλεισμένο από λαμαρίνες, και μία κλούβα των ΜΑΤ έκλεινε την είσοδο στους διαδηλωτές.

Αυτεπάγγελτη δίωξη για όσους τους παρεμποδίζουν τους πλειστηριασμούς

Την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων προκαλούν σωματική βλάβη στους συμβολαιογράφους αλλά και σε όσους παρεμποδίζουν την «απρόσκοπτη και εύρυθμη» διενέργεια των πλειστηριασμών προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο για τα μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από ποινές εξαιτίας ψυχικής ή διανοητικής διαταραχή. Περισσότερα ΕΔΩ

Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου είχε ενημερώνει τα μέλη του Συλλόγου του, αλλά και τους νόμιμα συμμετέχοντες ότι αναβάλλεται η διαδικασία των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειάς τους με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι έχουν προγραμματισθεί για τις ακόλουθες ημερομηνίες:

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Επισημαίνεται επίσης στη σχετική ανακοίνωση ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά.