Αρχική Διάφορα Στο SingularityU Summit Greece 2021 η EY Ελλάδος

Στο SingularityU Summit Greece 2021 η EY Ελλάδος

Η βιώσιμη επιχειρηματικότητα, ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης στον μετασχηματισμό της οικονομίας, καθώς οι παράγοντες που θα καθορίσουν το μέλλον της Ελλάδας, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συμμετοχής της EY Ελλάδος στο SingularityU Summit Greece 2021, το οποίο υποστήριξε ως Platinum Sponsor.

Για την ανάγκη μιας ανανεωμένης στάσης από τις επιχειρήσεις απέναντι στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής και της βιωσιμότητας, μίλησε ο κος Harry Gaskell, Purpose and Sustainability Leader, EY UK and Ireland. Σύμφωνα με τον ομιλητή, η πρόσφατη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα, έδειξε ξεκάθαρα, για πρώτη φορά, ότι οι επιχειρήσεις δεν είναι μέρος μόνο του προβλήματος, αλλά μπορούν να αποτελέσουν μέρος και της λύσης, τονίζοντας ότι η αλλαγή και η απομάκρυνση της οικονομίας από τον άνθρακα θα έρθει από αυτές.

“Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να σώσουν τον κόσμο από μόνες τους”, τόνισε, όμως, ο κος Gaskell, συμπληρώνοντας ότι χρειάζονται τη βοήθεια των κυβερνήσεων και της κοινωνίας. Παρότι πολλές επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται τις δράσεις για το κλίμα ως επιπλέον κόστος, ο ομιλητής υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τον τρόπο σκέψης τους, και να τις προσεγγίσουν ως ευκαιρίες για τη δημιουργία αξίας, όχι μόνο για τις ίδιες, αλλά και για τους καταναλωτές, τους ανθρώπους και την κοινωνία.

Για να γίνει αυτό, οι επιχειρήσεις πρέπει να επανακαθορίσουν τον σκοπό τους, ώστε να εστιάζει στο τρίπτυχο “Άνθρωπος, Πλανήτης, Κερδοφορία”. “Οι επιτυχημένες επιχειρήσεις”, συμπλήρωσε, “κατανοούν, επίσης, και τον συναισθηματικό αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στους ανθρώπους και τον χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν αλλαγές για τους ανθρώπους τους και τους πελάτες τους”.

Κλείνοντας την εισήγησή του, ο κος Gaskell έδωσε τον λόγο στην κα Alicia Humpreys, EY Sustainability Leader – People Advisory Services και Επικεφαλής της στρατηγικής πρωτοβουλίας EY Earth, η οποία περιέγραψε, από τη δική της σκοπιά, την εμπειρία της EY από το ταξίδι της προς τη βιωσιμότητα – από τις προσπάθειες για αλλαγή νοοτροπίας κατά μήκος του οργανισμού, την ανάπτυξη μιας παγκόσμιας στρατηγικής για το κλίμα, έως και την επίτευξη αρνητικού αποτυπώματος άνθρακα το οικονομικό έτος 2021.

Σε επόμενη ενότητα, ο Δρ. Λάζαρος Πολυμενάκος, Director, Technical AI Consulting της ΕΥ Ελλάδος και EY Κεντρικής, Ανατολικής, Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (CESA), μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και πώς μετασχηματίζει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε, επικοινωνούμε και επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες και τα δεδομένα.

Σύμφωνα με τον Δρ. Πολυμενάκο, η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί “το νέο συνάλλαγμα” – οι επιχειρήσεις θα την παράγουν, θα ανταγωνίζονται για την απόκτησή της, θα τη χρησιμοποιούν, θα την εμπορεύονται, θα επενδύουν σε αυτή, θα κρίνονται βάσει της προόδου τους στο πεδίο της και θα τη μοιράζονται με τους πελάτες τους. Η ετοιμότητα της εκάστοτε επιχείρησης για την υιοθέτηση τεχνολογιών ΑΙ, εξελίσσεται σε επιχειρηματικό κεφαλαίο, αλλά και σε κριτήριο για την αποτίμηση της αξίας ενός οργανισμού.

“Πρέπει να επανεφεύρουμε το επιχειρείν για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης”, υπογράμμισε ο ομιλητής, τονίζοντας ότι οι επιχειρήσεις θα επωφεληθούν και θα ευημερήσουν από τις επαυξημένες ανθρώπινες δυνατότητες των έξυπνων μηχανημάτων που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Στο τέλος της εισήγησής του, προέτρεψε τους συμμετέχοντες να εξετάσουν τις δυνατότητες που προσφέρονται, να επενδύσουν και να γίνουν μέρος της παγκόσμιας επανάστασης που πυροδοτεί σήμερα η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ο Δρ. Πολυμενάκος συμμετείχε, επίσης, και σε συζήτηση με τον κ. Carlo van de Weijer, SingularityU Faculty, AI, Mobility & General Manager, Eindhoven AI Systems Institute, σχετικά με τις ηθικές προεκτάσεις της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης σε διάφορες πτυχές του επιχειρείν και της καθημερινότητας.

“Re-imagine Greece” ήταν το θέμα του CEO panel που συμμετείχε ο κος Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, κατά το τέλος της πρώτης ημέρας του Summit. Ο κος Παπάζογλου σημείωσε ότι βιώνουμε τεράστιες αλλαγές τα τελευταία χρόνια, που προκαλούνται από την αλληλεπίδραση ισχυρών τάσεων, όπως η ψηφιακή επανάσταση και η κλιματική αλλαγή. Στο περιβάλλον αυτό, όπου απαιτούνται διαφορετικά χαρακτηριστικά και δεξιότητες, οι ελληνικές επιχειρήσεις θα χρειαστούν ένα νέο πρότυπο ηγεσίας, και, συγκεκριμένα, αυτό του “Ηγέτη των Ανθρώπων”, όπως ανέδειξε η πρόσφατη έρευνα της EY για την επιχειρηματική ηγεσία στην Ελλάδα. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι Έλληνες CEOs, όπως οι ομόλογοί τους παγκοσμίως, έχουν θέσει ως προτεραιότητες την τεχνολογία και τα δεδομένα. “Δε θα πρέπει, όμως, να παραβλέψουν την έμφαση στο ανθρώπινο στοιχείο – τους ανθρώπους τους και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον”, τόνισε ο κος Παπάζογλου.

Για την ανάπτυξη της Ελλάδας στο μέλλον, ο κος Παπάζογλου σημείωσε ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη δυναμική της χώρας ως ενός από τους ελκυστικότερους προορισμούς για άμεσες ξένες επενδύσεις, για να κλείσουμε το επενδυτικό κενό των τελευταίων δεκαετιών. “Έχουμε δώσει το σήμα ότι πλέον γινόμαστε περισσότερο ελκυστικοί, είτε ψηφιοποιώντας το δημόσιο, είτε κάνοντας άλλες αλλαγές που κάνουν το περιβάλλον πιο φιλικό”, δήλωσε.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι, σύμφωνα με τα ευρήματα της EY Attractiveness Survey Ελλάδα 2021, είναι θετικό ότι καταγράφεται μια στροφή των επενδύσεων που κατευθύνονται στην χώρα, προς τον τομέα της τεχνολογίας. Όμως, ο κος Παπάζογλου υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας – είτε αυτό ζει στη χώρα, είτε εργάζεται στο εξωτερικό – για να μπορέσουμε να μεταφράσουμε την έρευνα και την καινοτομία που παράγεται στα ελληνικά ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, σε λύσεις και προϊόντα που θα προσθέσουν αξία στην πραγματική οικονομία. “Αν θέλουμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της χώρας, πρέπει να επικεντρωθούμε στην τεχνολογία”, κατέληξε.

Τέλος, ο κος Παπάζογλου εκτίμησε ότι το ανθρώπινο δυναμικό και τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της χώρας, αποτελούν και τα μεγαλύτερα στρατηγικά της πλεονεκτήματα, παρατηρώντας ότι “αξιοποιώντας αυτά, μπορούμε, πραγματικά, να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε μια διαφορετική χώρα, τα επόμενα χρόνια”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Γιάννης Μπρατάκος: Γεφυρώνουμε τον κόσμο των επιχειρήσεων με τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες – Όλα όσα έγιναν στο 1ο ΕΒΕΑ Talks

Ωφελούμενους της Μονάδας Κοινωνικής Επανένταξης του ΟΚΑΝΑ και τον προϊστάμενο του προγράμματος, Αλέξανδρο Ψαριανό, υποδέχθηκε χθες στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος του...

Σπύρος Ρεντετάκος στο 3rd Family Business Conference : Η Alpha Bank εταίρος των παραδοσιακών δυνάμεων της ελληνικής οικονομίας που έχουν σχέδιο για την επόμενη...

Στο 3rd Family Business Conference, το οποίο είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο “THE MET”, στην ενότητα με θέμα Το Ταμείο Ανάκαμψης ως εργαλείο υλοποίησης των επιταγών ESG στις οικογενειακές επιχειρήσεις, την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος κ. Μαρία Σαμολαδά, Γενική Διευθύντρια του Grtimes.gr, ο κ. Σπύρος Ρεντετάκος, Δ/ντής Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων, της ALPHA BANK αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον καθοριστικό ρόλο των τραπεζών στην αξιολόγηση και καθορισμός του ύψους χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων από το Ταμε

ΤτΕ: Αύξηση 1,1% στο ενεργητικό των ασφαλιστικών εταιρειών το τρίτο τρίμηνο

Κατά 1,1% αυξήθηκε η συνολική αξία του ενεργητικού των ασφαλιστικών επιχειρήσεων το τρίτο τρίμηνο του 2021, στα 20.586 εκατ. ευρώ έναντι 20.366 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο. Oι ασφαλιστικές τεχνικές προβλέψεις αυξήθηκαν κατά 147 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν στα 15.035 εκατ. ευρώ έναντι 14.888 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, η συνολική αξία του ενεργητικού των ασφαλιστικών επιχειρήσεων αυξήθηκε κατά 220 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και διαμορφώθηκε στα 20.586 εκατ. ευρώ στο τέλος του γ΄ τ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης στοχοποιεί τους άνω των 60

«Ο αυτουργός της υγειονομικής καταστροφής, σε απόλυτο πανικό από τη πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ και τη θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά σε θανάτους και σε κρούσματα,...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!