Αρχική Διάφορα Στο ΨΝΑ ο Μάκης Γιαννουσάκης

Στο ΨΝΑ ο Μάκης Γιαννουσάκης

Ο ισοβίτης Μάκης Γιαννουσάκης βρίσκεται φρουρούμενος στο Δαφνί από την περασμένη Παρασκευή.

Φαίνεται πως ο εγκλεισμός επηρεάζει άμεσα την ψυχική υγεία των καταδίκων – ειδικά των επωνύμων. Διαφορετικά δεν εξηγείται το πώς «διάσημοι» κρατούμενοι τόσο στο πρόσφατο παρελθόν όσο και σήμερα ξαφνικά παρουσιάζουν συμπτώματα αυτοκτονικού ιδεασμού ή αγχώδεις διαταραχές ή κατάθλιψη κ.λπ.

Συμπτωματικά δε οι περισσότεροι εξ αυτών ζητούν τη μεταφορά τους στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού, εκεί όπου κατά καιρούς είδαν το φως της δημοσιότητας φαινόμενα με πολυτελή και ακριβά κελιά και προνομιακή μεταχείριση.

Αυτό το φαινόμενο τώρα -και με την ένταξη του συγκεκριμένου ψυχιατρείου στο ΕΣΥ- μοιάζει να περιορίζεται. Παραμένει όμως το Ψυχιατρείο Κορυδαλλού η «πρώτη» προτίμηση όσων αντιμετωπίζουν πάσης φύσεως ψυχικές διαταραχές κι αυτό το γνωρίζουν καλά οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Ψυχιατρείου και ειδικά ο μακροβιότερος αρχιφύλακας του καταστήματος, Αντώνης Αραβαντινός.

Αυλώνας – Χαλκίδα

Είναι η τρίτη φορά που ο Μ. Γιαννουσάκης υποβάλλει αίτημα για τη μεταγωγή του εκεί.

Ο κρατούμενος, αφού απασχόλησε με τις αντιφατικές καταθέσεις του όχι μόνο τα ΜΜΕ αλλά και την πολιτική ζωή του τόπου, σε σύντομο διάστημα μετά την καταδίκη του και ενώ ακόμα δεν έχει οριστεί το Εφετείο, υποστηρίζει, σύμφωνα με τους γιατρούς και τους δικηγόρους του, ότι χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας και νοσηλείας.

Θυμίζουμε ότι ο Γιαννουσάκης καταδικάστηκε σε ισόβια ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που αγόρασε, μετέφερε με το «NOOR ONE» και αποθήκευσε 1,2 τόνο ηρωίνης.

Αρχικά ο Μ. Γιαννουσάκης είχε μεταχθεί στον Αυλώνα, ύστερα όμως από τον θόρυβο στα ΜΜΕ για προνομιακή μεταχείριση αλλά και τις καταγγελίες του περί κινδύνου ζωής που αντιμετώπιζε, μεταφέρθηκε στις φυλακές Χαλκίδας.

Εκεί κρατείται σχεδόν απομονωμένος από κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο, μια και μαζί του στον θάλαμο βρίσκονται λίγοι ηλικιωμένοι κρατούμενοι.

Από την πρώτη στιγμή της μεταγωγής του άρχισε, όπως είναι φυσικό και νόμιμο για κάθε κρατούμενο, να υποβάλλει αιτήματα. Ζητούσε να μεταφερθεί στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού.

Το αίτημα δεν έγινε δεκτό και, αντίθετα, διακομίστηκε σε εφημερεύον δημόσιο νοσοκομείο, εξετάστηκε και επέστρεψε στη Χαλκίδα.

Απόπειρα αυτοκτονίας;

Τον Αύγουστο και πάλι οι γιατροί διέγνωσαν έντονα στρεσογόνο κατάσταση και μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού.

Με ιατρική γνωμάτευση μετά την εξέτασή του επέστρεψε και πάλι στις φυλακές Χαλκίδας. Τώρα για τρίτη φορά και ύστερα από νέα ιατρική γνωμάτευση κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου οι γιατροί θεώρησαν ότι χρήζει νοσηλείας.

Στη Χαλκίδα δεν υπήρχε κατάλληλη θέση για να νοσηλευτεί φρουρούμενος και για τον λόγο αυτό μεταφέρθηκε στο Δαφνί.

Και πάλι όμως έγινε έντονη προσπάθεια για να μεταφερθεί στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού.

Τελικά μεταφέρθηκε σε άλλη κλινική επίσης στο Δαφνί. Από την Παρασκευή νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ γίνεται νέα εκτίμηση της κατάστασής του από τους αρμόδιους γιατρούς της κλινικής.

Συμπτωματικά, λίγο πριν υποβάλει το αίτημα για τη μεταφορά του είχε κατασχεθεί από τη διοίκηση των φυλακών το κινητό του, πράγμα που ασφαλώς επέτεινε και την αγχώδη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κρατούμενος.

Χθες αργά το απόγευμα οι συνήγοροί του μίλησαν για απόπειρα αυτοκτονίας, ωστόσο αυτό δεν επιβεβαιώθηκε από τους θεράποντες γιατρούς και το ΨΝΑ.

Αιτήματα αποφυλάκισης

Είναι εύλογο ο κάθε κρατούμενος να προσπαθεί να ελαφρύνει τη θέση του και να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την κράτησή του.

Ο Μ. Γιαννουσάκης θυμίζουμε ότι έχει υποβάλει ήδη δύο αιτήματα αποφυλάκισης την ίδια περίοδο που με αντιφατικές καταθέσεις απασχόλησε την επικαιρότητα.

Μάλιστα ο ίδιος είχε καταθέσει και μηνυτήριες αναφορές κατά προσώπων αλλά ακόμα και κατά της αρμόδιας εισαγγελέως στην οποία είχε παραδώσει λογαριασμούς τραπεζών στο Ντουμπάι. Οι καταγγελίες αυτές τέθηκαν τελικά στο αρχείο με απόφαση του εισαγγελέα.

Το πρώτο αίτημα αναστολής της ποινής του είχε απορριφθεί από το Πενταμελές Εφετείο με ψήφους 3-2, ενώ το δεύτερο το απέσυρε ο ίδιος πριν εκδικαστεί, όταν το δικαστήριο αρνήθηκε να εξετάσει μαζί τα νέα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν και αφορούν ασύλληπτα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Τέλος, θυμίζουμε ότι οι περισσότεροι από τους καταδικασμένους για την υπόθεση είναι ελεύθεροι εφόσον το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα αναστολής της ποινής τους.

Αναρμόδιο το υπουργείο

Σε επικοινωνία μας με το υπουργείο Δικαιοσύνης, από τα πλέον αρμόδια χείλη πληροφορηθήκαμε ότι κανένας παράγοντας του υπουργείου ούτε έχει ούτε και θα μπορούσε να έχει λόγο στην ανάγκη μεταφοράς κρατουμένου για ιατρικούς λόγους σε νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα μας είπαν: «Αλίμονο αν περιμένει ο γιατρός που κρίνει αναγκαία τη μεταφορά ενός κρατουμένου σε νοσοκομείο να πάρει έγκριση από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Το υπουργείο απλώς έχει την υποχρέωση της ασφάλειας του κρατουμένου και φυσικά της φρούρησής του». 

 Εντυπωσιακή ήταν η σιωπή για τη συγκεκριμένη αυτή εξέλιξη με την ψυχική υγεία του ισοβίτη από όλους εκείνους που επί μήνες έκαναν σημαία κάθε του λέξη και ισχυρισμό. Τώρα προφανώς για λόγους… διακριτικότητας τόσο η Ν.Δ. όσο και τα φιλικά της ΜΜΕ δεν θέλουν να διαταράξουν κι άλλο την επιβαρημένη υγεία του Μ. Γιαννουσάκη. Μακάρι η διακριτικότητα αυτή να ίσχυε και για κάθε ανώνυμο κρατούμενο που ακόμα κι όταν είναι βαριά άρρωστος φρίττουν όλοι αυτοί στην ιδέα ότι μπορεί να πεθάνει εκτός φυλακής!► Εξέλιξη: Σύμφωνα με πηγές μέσα από το νοσοκομείο, οι γιατροί που παρακολουθούν τον Μάκη Γιαννουσάκη δήλωσαν ότι μπορεί ο κρατούμενος να έσπασε πράγματα, ωστόσο δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνηγορεί ότι πραγματοποίησε απόπειρα αυτοκτονίας.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Η αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος στη Γερμανία, λειτούργησε εις βάρος της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ! Αλλά και τα όσα δεινά έχει...

Η ELPEN στηρίζει την κλινική έρευνα για το ισραηλινό φάρμακο κατά της COVID-19

Η ELPEN χρηματοδοτεί κλινική μελέτη, φάσης ΙΙ, που βρίσκεται σε στάδιο αξιολόγησης από τις ρυθμιστικές αρχές και έχει στόχο τη διερεύνηση της αποτελεσματικότητας και...

Intrakat: Τα νέα έργα και οι στόχοι για αύξηση της κερδοφορίας

Οι επιπτώσεις της πανδημίας υπήρξαν σημαντικές και για τον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς υπήρξαν καθυστερήσεις στη δημοπράτηση των νέων έργων, λόγω της αναγκαστικά περιορισμένης λειτουργίας...

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Mε 300.000 ευρώ επικηρύχτηκαν οι δράστες

Mε 300.000 ευρώ επικηρύχτηκαν οι δράστες του εγκλήματος που σημειώθηκε στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της Τρίτης 11 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!