Αρχική Uncategorized Στο στόχαστρο των Αρχών η δράση της ΜΚΟ «Hasene International» στην Ελληνική...

Στο στόχαστρο των Αρχών η δράση της ΜΚΟ «Hasene International» στην Ελληνική Θράκη

Μια νέα, για τα ελληνικά δεδομένα, ΜΚΟ εμφανίσθηκε στον Έβρο με τα μέλη της να προσπαθούν να αναπτύξουν «φιλάνθρωπη» δράση με τη διανομή ύποπτης προέλευσης κρέατος  σε κατοίκους του  Άβαντα Αλεξανδρούπολης  και με αφορμή τη Γιορτή των Θυσιών (Κουρμπάν Μπαϊράμ).
 
Πρόκειται για την οργάνωση «Hasene International» η οποία έχει έδρα στην Κολωνία της Γερμανίας, λειτουργεί 40 παραρτήματα στη Ευρώπη, ΗΠΑ και Αυστραλία και αναπτύσσει «ανθρωπιστική» δράση σε 100 χώρες ανά τον κόσμο, πάντα προσφέροντας αγαθά και υπηρεσίες σε μουσουλμάνους.
Η συγκεκριμένη οργάνωση εντάσσεται σε ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο «αναπτυξιακής βοήθειας» της Τουρκίας στα πλαίσια ενός καλά οργανωμένου σχεδίου δράσης με τη μορφή συγκεκαλυμμένων εξωχώριων επιχειρήσεων.
Συχνά, η συγκεκριμένη οργάνωση συνεργάζεται και με άλλες «ανθρωπιστικές οργανώσεις» που προτάσσουν το Ισλάμ ως βασική προϋπόθεση για την δράση τους.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, οι Ελληνικές Αρχές που επαγρυπνούν στην Θράκη, ανέκοψαν την δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης  μετά από καταγγελία  που αποκάλυψε την εμπλοκή του τουρκικού προξενείου κατά τη διάρκεια διανομής κρέατος αμφιβόλου ποιότητας με πλαστά πιστοποιητικά:
ο έλεγχος των αστυνομικών και υγιειονομικών αρχών αποσκοπούσε στο να εξακριβωθεί  για το εάν  τηρήθηκαν οι κανόνες υγιεινής και αν τα τιμολόγια και άλλα παραστατικά για τη σφαγή και διακίνηση ήταν σύμφωνα με το νόμο.

Κατά τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων προέκυψαν πολλά ερωτηματικά. Στο σφαγείο φαίνεται να σφάχτηκαν 29 ζώα και έδωσαν 865 κιλά κρέατος ενώ στο δελτίο αποστολής γράφει για 295 «διατεθέντα αγαθά» και 95 από αυτά ότι επιστράφηκαν.
Δεν αναφέρει το βάρος του κάθε ενός ώστε να ελεγχθεί αν κάποιο κρέας από τα 865 κιλά δόθηκαν αλλού χωρίς παραστατικά ή αν κάτι άλλο συνέβη.

 
Η χρονική αφετηρία αυτής της πρακτικής εντοπίζεται από την εποχή της «Αραβικής Άνοιξης» με την Τουρκία να «επενδύει» σε αναπτυξιακή βοήθεια προς Πακιστάν, Μπανγκλαντές, Αφγανιστάν, Ινδονησία, Ουζμπεκιστάν, Υεμένη, Λίβανο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο το ποσό ρεκόρ  των 1,9 δις δολ. ΗΠΑ.
Η «ανθρωπιστική δράση» της Άγκυρας δεν διέπεται από κανενός είδους αλτρουϊσμό αλλά αποσκοπούσε στην αύξηση της επιρροής της στην Αφρική κάτι που το πέτυχε , αφού το 2009 παρέσχε βοήθεια σε 51 από τις 53 αφρικανικές χώρες «κερδίζοντας» θέση μη μονίμου μέλους του ΟΗΕ ως ένας από τους τέσσερις πιο βασικούς χορηγούς ανθρωπιστικής βοήθειας, άρχισαν να λειτουργούν 20 νέες διπλωματικές αντιπροσωπείες στην Αφρική ενώ σε πιο «πρακτικά» αποτελέσματα εντάσσεται η 20ετής παραχώρηση σε τουρκική εταιρία της εκμετάλλευσης του αεροδρομίου του Μονγκαντισού και η αύξηση των εμπορικών συναλλαγών Αφρικής-Τουρκία από $5,4 δις το 2003 σε $23 δις το 2012.

Η παραπάνω παρένθεση έρχεται σε απόλυτη εναρμόνιση με τον προβληματισμό που είχε αναπτυχθεί για την «απορρυθμιστική» δράση των ΜΚΟ στην Ελλάδα από την αρχή της εμφάνισης  των έντονων προσφυγικών ροών μέχρι σήμερα, όπου εκτός από την ενδεχόμενη κακοδιαχείριση πόρων για υποδομές υποδοχές είχαμε και εκείνες τις ΜΚΟ με δράση παραβατική παρέχοντας κάλυψη σε τζιχαντιστές και μέλη του ΙΚΙΛ/ISIS.

http://www.viadiplomacy.gr/sto-stochastro-ton-archon-drasi-tis-mko-hasene-international-stin-elliniki-thraki/

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Chicas y hombres y no ha transpirado a la inversa citas sobre yera

Chicas y hombres y no ha transpirado a la inversa citas sobre yera Alguien seduce a otro por su genuina forma sobre acontecer y no...

property or developing you intend to rather buying than you can do to pay back the loan

property or developing you intend to rather buying than you can do to pay back the loan Precisely what happens to be a revenue which...

Very, don’t genuinely believe that you should court their for weeks or months before anything intimate occurs.

Very, don’t genuinely believe that you should court their for weeks or months before anything intimate occurs. The conventional matchmaking treatment a part of matchmaking...

Whenever you understand the different tricks that making the lady want you, overlook you, then you certainly’ve had gotten the answer to generate the...

Whenever you understand the different tricks that making the lady want you, overlook you, then you certainly’ve had gotten the answer to generate the...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!