ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ 10 ΣΤΕΛΕΧΗ
Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο Χρήστος Παναγόπουλος παραπέμπεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με την κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας !!!

ΜΕΓΑΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ – ΑΣΤΕΙΕΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ…
του Γιάννη Ντάσκα
Μια απο τις σημαντικότερες δίκες για τα διαβόητα σκάνδαλα της ΕΡΤ αρχίζει μέσα σε σχεδόν πλήρη σιωπή την παραμονή της 25ης Μαρτίου 2017 και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αναβληθεί.

Κατηγορούμενοι είναι ο πρώην επικεφαλής της ΕΡΤ Χ.Παναγόπουλος και άλλα 10 στελέχη.
Σήμερα ο Παναγόπουλος είναι στέλεχος του Ομίλου Αλαφούζου,στον οποίο κατέληξαν πλείστα “ονομαστά” στελέχη της κρατικής τηλεόρασης. Απο εκεί ασκούν κριτική για “τα χάλια της σημερινής ΕΡΤ”!

Ομως πέρα απο το γεγονός ότι θα ζητηθεί αναβολή της δίκης και μάλλον θα δοθεί είναι σχεδόν βέβαιο ότι “θα πέσει στα μαλακά” αν δεν αθωωθούν κιόλας. Αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι αθωωτικοί στις καταθέσεις τους άνθρωποι κλειδιά επι πολλά χρόνια στην ΕΡΤ…

Μια γεύση μπορεί να πάρει κανείς από την κατάληξη μιας άλλης σημαντικής δίκης και καταδίκης δυο γνωστότατων στελεχών της ΕΡΤ.

Ο Ν.Κ. και η Ε.Ν. καταδικάστηκαν σε φυλάκιση λίγων μηνών γιατι παρέβησαν το καθήκον τους και ζημίωσαν την ΕΡΤ με ποσά κοντά στα 2,5-3 εκατομμύρια ευρώ.

Παρά την καταδίκη τους, τουλάχιστον ένας εκ των δυο παρέμεινε στην ΕΡΤ “γιατί αργούσε το Πειθαρχικό”. Αυτά ο πρώην Επιθεωρητής Ρακιντζής τα ονόμαζε τακτική συγκάλυψης και ακύρωσης των ποινών.
Τελικά συνεδρίασε το Πειθαρχικό της ΕΡΤ, όπως είναι σήμερα και επιβεβαίωσε ότι “κόρακας κοράκου” κλπ
Εβαλε ποινή 6μηνης απομάκρυσνης και τους έκανε τα μούτρα κρέας…

Επομένως ο Παναγόπουλος και οι άλλοι 10 (μεταξύ αυτών και ένας με τη γνωστή γελοία βαφή σε μαλλιά και μούσια…) που κατηγορούνται για σχεδόν παρόμοια ποσά τεμαχισμένα σε κατηγορίες αν και δικάζονται στο Εφετείο Κακουργημάτων θα προσδοκούν “ανάσταση νεκρών και επάνοδο στο μελλον για να μη χαλάσει και η παρέα”

Δεν ισχυριζόμαστε ότι είναι ένοχοι πριν δικαστούν, αλλά βγάζουμε συμπεράσματα απο την “δίκη και τις ζωές άλλων” που καταδικάστηκαν έτσι, ώστε να βρίσκουμε κοροϊδία μια ποινή μερικών μηνών φυλάκισης για εκατομμυρια ευρώ και Πειθαρχική ακόμα πιο γελοία…
Για να μην θεωρησει κανείς ότι έχουμε εμπάθεια (που δεν έχουμε) ιδού πως είχε παρουσιάσει το σκάνδαλο Παναγόπουλος-ΕΡΤ το “Κόκκινο” του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας στοιχεία απο δημοσίευμα στο typologies.gr:

“…Η έρευνα διενεργήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς, από τους Εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνη Ελευθεριάνο, υπό την επίβλεψη της προϊσταμένης Ελένης Ράικου. Η εντολή δόθηκε από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα τον Ιούνιο του 2013, όταν μαζί με τον Σίμο Κεδίκογλου έκλεισαν την ΕΡΤ και τελικά η εισαγγελική έρευνα έφερε στο φως σκάνδαλα που έγιναν κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο Χρήστος Παναγόπουλος παραπέμπεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με την κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας. Πρόκειται για τρεις διαφορετικές περιπτώσεις: τη χορήγηση επιδομάτων, συνολικού ύψους 683.000 ευρώ περίπου, σε διευθυντικά στελέχη της ΕΡΤ χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη από τον νόμο, τη διοργάνωση εκδήλωσης για τα 70 χρόνια της ΕΡΑ, κόστους 863.000 ευρώ, με απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες, και την πληρωμή δύο επεισοδίων της εκπομπής «Portrait» που ήταν συρραφή των καλύτερων αποσπασμάτων της, χωρίς να υπάρχει σχετική πρόβλεψη στη σύμβαση.

Σε δημοσίευμά του, το «Βήμα της Κυριακής» (2/8) αναφέρει για τις «έκτακτες αμοιβές» των στελεχών ότι οι ελεγκτές στο πόρισμα τους επισημαίνουν ότι «οι αμοιβές δεν συνδέονται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, όπως αναφέρουν οι αποφάσεις, αλλά συνδέονται μόνο με το έργο για το οποίο ήταν υπεύθυνος ο υπάλληλος που αμειβόταν και για το οποίο έπαιρνε το μισθό του».Σύμφωνα με τα πορίσματα, δεκάδες χιλιάδες ευρώ μοιράστηκαν με εντελώς ασαφή κριτήρια σε εργαζόμενους που προτιμήθηκαν να εισπράττουν έξι και επτά μισθούς για άγνωστους λόγους.

Θέμα εγείρεται, όπως σημειώνει το δημοσίευμα του «Βήματος» και με απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες τεχνικών συμβούλων, καθώς με βάση το βούλευμα, παράλληλα, είχε συγκροτηθεί άλλη εταιρεία με ηλεκτρονικούς μηχανικούς κλπ που είχε έργο της να βοηθάει το έργο της εταιρείας που αμειβόταν παράλληλα. Ειδική αναφορά γίνεται και στο ζήτημα της διοργάνωσης του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2006, όταν εταιρεία ανέλαβε τη διοργάνωση έναντι 231.000 ευρώ. Στην ίδια εταιρεία δόθηκε και η χριστουγεννιάτικη γιορτή του 2006, με απευθείας ανάθεση και χωρίς διαγωνισμό.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ κατηγορείται ότι μεταχειρίστηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα για να κάνει τις αναθέσεις και ότι ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο αν και η ΕΡΤ επιδοτούνταν από το δημόσιο. Μαζί με τον κ. Παναγόπουλο παραπέμπονται ο εντεταλμένος σύμβουλος Γιώργος Χουλιάρας, αλλά και στελέχη εταιρειών που ωφελήθηκαν.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χρήστος Παναγόπουλος θα δικαστεί για υποθέσεις που αφορούν σε κακοδιαχείριση κατά το διάστημα της Προεδρίας του στην ΕΡΤ. Σε μία εκ των περιπτώσεων, το 2011 είχε κριθεί ένοχος για παράβαση καθήκοντος από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για υπόθεση που αφορούσε στην παραγωγή με τίτλο Olympic Τrophy που κόστισε στην ΕΡΤ 1,3 εκατ. ευρώ και δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Ως αντικείμενό της είχε τη διακίνηση της Ολυμπιακής ιδέας και την παραγωγή της είχαν αναλάβει από κοινού η ΕΡΤ και η εταιρεία «Άνωση» την περίοδο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες (2003-2004).

Ο κ. Παναγόπουλος δικάστηκε ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του πρώην διευθυντή εσωτερικού ελέγχου της ΕΡΤ ο οποίος διενήργησε έλεγχο για την υπόθεση και παρέδωσε το πόρισμά του στον τότε πρόεδρο της ΕΡΤ. Ο κ. Παναγόπουλος αντί ως όφειλε να αποστείλει το πόρισμα στον Εισαγγελέα, σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, «το έβαλε στο συρτάρι».

πηγη: ntokoumenta.gr