Αρχική Οικονομία Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης τα ναυτιλιακά δάνεια της Εθνικής επί εποχής Τουρκολιά...

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης τα ναυτιλιακά δάνεια της Εθνικής επί εποχής Τουρκολιά – Ενδείξεις για μελανά σημεία

Δεν είναι σαφές εάν υπάρχουν παρανομίες ή λάθη στα όρια της τραπεζικής νομιμότητας αλλά τα ναυτιλιακά δάνεια της Εθνικής και κατά το ακριβέστερο μέρος αυτών χρήζουν πολύ σοβαρής έρευνας.
Στο μικροσκόπιο της ελληνικής δικαιοσύνης έχουν βρεθεί τα ναυτιλιακά δάνεια της Εθνικής τράπεζας.
Η νέα διοίκηση Λεωνίδα Φραγκιαδάκη δεν φέρει καμία ευθύνη ούτε έχει εμπλοκή, οι έλεγχοι αφορούν δάνεια που δόθηκαν πριν πολλά χρόνια και τα οποία έρχονται στην επιφάνεια και αγγίζουν παλαιές διοικήσεις ειδικά του Αλέξανδρου Τουρκολιά αλλά και άλλων δύο διοικητών.  

Σύμφωνα με πηγές στην δικαιοσύνη αλλά και σε θεσμικό όργανο του συστήματος, τα ναυτιλιακά δάνεια της Εθνικής τράπεζας που χορηγήθηκαν επί εποχής του Αλέξανδρου Τουρκολιά χρήζουν σοβαρής έρευνας για 3 ή 4 περιπτώσεις αγγίζουν τα όρια της νομιμότητας.
Μάλιστα για 2 περιπτώσεις ναυτιλιακών δανείων, γνωστών εφοπλιστών, υπάρχουν πολλές υπόνοιες και εικασίες και σίγουρα χρήζουν αναλυτικής έρευνας.
Ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς ήταν διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, ήταν Γενικός Διευθυντής στην Εθνική τράπεζα με εξειδίκευση στα ναυτιλιακά και επιχειρηματικά δάνεια και προσωπικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδος.
Ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς έχει φύγει από την ζωή, ωστόσο δεν είναι σαφές εάν υπάρξουν ενδείξεις δική του εμπλοκής ή εμπλοκής τρίτων.
Με βάση θεσμική πηγή έχει ζητηθεί μεταξύ άλλων ο Δημόπουλος ως αναπληρωτής CEO και υπεύθυνος για τα επιχειρηματικά δάνεια, ενώ ήταν να αποχωρήσει εδώ και μήνες να παραμείνει έως ότου διευθετηθούν όλα τα ζητήματα.
Δεν είναι σαφές εάν υπάρχουν παρανομίες ή λάθη στα όρια της τραπεζικής νομιμότητας αλλά τα ναυτιλιακά δάνεια της Εθνικής και κατά το ακριβέστερο μέρος αυτών χρήζουν πολύ σοβαρής έρευνας.
Το ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο της Εθνικής στην ποντοπόρο και παράκεια ναυτιλία βαίνει μεν μειούμενο τα τελευταία χρόνια αλλά δάνεια που χορηγήθηκαν στο παρελθόν….έχουν σκιές…

Το βασικό ζήτημα είναι εάν έχουν διενεργηθεί προβλέψεις εάν τα δάνεια δεν εξυπηρετούνται ή εάν το θέμα των ναυτιλιακών δανείων μπορεί να επηρεάσει την Εθνική τράπεζα στο πλαίσιο των ελέγχων TAR που διεξάγει η ΕΚΤ και ο SSM αυτή την περίοδο για τα προβληματικά δάνεια.
Σε ένα κακό σενάριο θα μπορούσαν να προκύψουν ζημίες από εκεί που κανείς δεν περιμένει. 

Υποσημείωση

Στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι είχε μπει εισαγγελέας στην Εθνική τράπεζα,
Η πληροφορία είχε διαψευστεί με κατηγορηματικό τρόπο.
Ωστόσο η υπόθεση των ναυτιλιακών δανείων και της Πανγαία αποτελούν δύο περιπτώσεις που ελέγχει η δικαιοσύνη.

www.bankingnews.gr

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Κορωνοϊός – Κικίλιας: Το ΕΣΥ αντέχει -Η Ελλάδα θα σωθεί με γενναίες αποφάσεις

To Eθνικό Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα αντέχει παρά την μεγάλη πίεση που δέχεται λόγω της πανδημίας, τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο...

Β. Ψάλτης: Η Alpha Bank έχει πρωταγωνιστικό ρόλο με ισχυρή ρευστότητα και κεφαλαιακή επάρκεια

Η ισχυρή ρευστότητα και η κεφαλαιακή μας επάρκεια, με τον δείκτη CAD σταθερά στο 18,3%, αποτελούν το θεμέλιο ώστε να διαδραματίσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο υποστήριξης της...

Alpha Bank: Κέρδη 130,4 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο – Ισχυρή ρευστότητα και κεφαλαιακή επάρκεια

Ενισχυμένη λειτουργική κερδοφορία με Κύριο Αποτέλεσμα προ Προβλέψεων αυξημένο κατά 4% σε ετήσια βάση ανακοίνωσε η Alpha Bank για το 9μηνο του 2020. Κέρδη μετά...

Τα πρωτόκολλα που ισχύουν για κάθε ασθενή ίσχυσαν και στον Αρχιεπίσκοπο

«Στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο χορηγήθηκε και χορηγείται η ενδεδειγμένη θεραπεία που ακολουθείται για τους προσβληθέντες από κορωνοϊό ασθενείς αυτής της ηλικίας με το...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!