Στην ευρωζώνη μπήκαμε για να ζήσουμε καλύτερες μέρες. Και όμως, ύστερα από την ένταξή μας, ο Ελληνικός λαός βιώνει μια κόλαση που δεν έζησε ποτέ στο παρελθόν, εκτός από περιόδους πολέμων.
Το ευρώ και η νεογερμανική κατοχή συνοδεύονται από απέραντη φτώχεια, κάθετες μειώσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, φοροκαταιγίδα, ουρές για συσσίτια, γιγάντωση της ανεργίας, μαζική μετανάστευση στο εξωτερικό, ρίξιμο στον Καιάδα των ΑΜΕΑ, αδυναμία περίθαλψης καρκινοπαθών και χρονίως νοσούντων, τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων και καυσίμων, κατάρρευση του συστήματος υγείας,αποβιομηχάνηση και αποεπένδυση,καταστροφή και λουκέτο επιχειρήσεων,μεταφορά εταιρειών στο εξωτερικό, ανοχή από τους “Εταίρους” των επιθετικών ορέξεων της Τουρκίας.
Το χρέος μας που δημιουργήθηκε στα 8 τελευταία χρόνια είναι ίσο με το χρέος που δημιουργήθηκε τα τελευταία 100 χρόνια. Και σήμερα συνεχώς μεγαλώνει, αφού δανειζόμαστε με επιτόκιο για να πληρώνουμε παλαιότερα χρέη που το μεγαλύτερο μέρος τους δημιουργήθηκε για να αγοράζουμε αμυντικό εξοπλισμό από τη Γερμανία, Γαλλία,ΗΠΑ και Μ. Βρετανία. Και για ποιο λόγο ; Για να προστατεύσουμε τα ανατολικά σύνορα της ΕΕ απο την υποτιθέμενη σύμμαχό μας Τουρκία. Στη Γερμανία χαρίστηκε το 1953 και με συμμετοχή της νικήτρια Ελλάδος, το 70% των χρεών της που οφειλόταν στο αιματοκύλισμα της Ευρώπης από δύο παγκόσμιους πολέμους. Και από εμάς οι Γερμανοί απαιτούν να πληρώσουμε στο ακέραιο χρέη που δημιουργήθηκαν κυρίως μέσα στην ευρωζώνη και κυρίως για την αγορά αμυντικού εξοπλισμού από τους Γερμανούς.
Η σύγχρονη Ελληνική Τραγωδία ανταμώνει με το θέατρο του παράλογου.

 

Θεόδωρος Κατσανέβας

Πηγή: http://www.pelop.gr