Αρχική Πολιτική Στο Επικρατείας πήγε τώρα ο Νόμος ομόφυλης συμβίωσης.Είχανε πονηρά κόψει τον «περί...

Στο Επικρατείας πήγε τώρα ο Νόμος ομόφυλης συμβίωσης.Είχανε πονηρά κόψει τον «περί χρηστών ηθών» Συνταγματικό όρο ώστε να ψηφιστεί στην Βουλή !

Μέ μία πονηρία αθλιότητος ώστε να ψηφιστεί οπωσδήποτε ο νόμος περί ομοφύλων στήν Βουλή είχανε φροντίσει να περικόψουν τον Συνταγματικό όρο “περί χρηστών ηθών”. Γιατί σίγουρα δεν θα μπορούσαν να λένε μετά ότι η συμβίωση αυτή ανήκε καί σε χρηστά ήθη…Τώρα, ώς αντιΣυνταγματικός προσβάλλεται ο νόμος αυτός στο Συμβούλιο Επικρατείας…

Προσβάλλει τα κρατούντα στην Ελλάδα χρηστά ήθη, όπως αυτά καταγράφονται στο άρθρο 5 παράγραφος 1 του Συντάγματος το νομοθετικό πλαίσιο για την επέκταση  του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης  και στα ομόφυλα ζευγάρια, υποστηρίχθηκε σήμερα από Μητροπόλεις πολίτες, μοναχές, κ.λπ. στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
          
Από 7 Μαρτίου 2016 έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας   οι Ιερές Μητροπόλεις Πειραιώς, Κυθήρων και Γόρτυνος, καθώς και οι Μητροπολίτες αυτών, όπως και  πλέον των 160 μοναχών, πολιτών,   δικηγόρων, κ.λπ.

Όλοι   στρέφονται ουσιαστικά κατά  του   σκέλους εκείνου του νόμου 4356/2015 που επεκτείνει το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.
          
Αφορμή για να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι Μητροπόλεις κ.λπ. απετέλεσε η  απόφαση του πρώην υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή (ΤΑΔΚ 39/2016/22.1.2016) με την οποία καθορίσθηκε ο τρόπος εγγραφής στα Ληξιαρχεία  των συμφώνων ελεύθερης συμβίωσης ομοφυλοφίλων ζευγαριών (αποτύπωση ληξιαρχικών πράξεων συμφώνου συμβίωσης)   και  καθορίστηκε παράλληλα η  τήρηση  των ληξιαρχικών βιβλίων.
          

Ειδικότερα, στο Γ΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος η Αικατερίνη Συγγούνα και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Αναστασία Παπαδημητρίου) συζητήθηκαν σήμερα  στην αυξημένη 7μελή σύνθεση οι αιτήσεις των Μητροπόλεων, των πολιτών και των άλλων προσφευγόντων.           

Οι δικηγόροι των Μητροπόλεων επικεντρώθηκαν στην παραβίαση  του άρθρου 5 παράγραφος 1 του Συντάγματος και υποστήριξαν ότι η Κυβέρνηση για την επέκταση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης, χρησιμοποίησε την μισή διατύπωση  της εν λόγω συνταγματικής διάταξης…


++++++++++++++++

         
Οι συνήγοροι της Εκκλησίας υπενθύμισαν στους συμβούλους Επικρατείας ότι η παράγραφος 1 του άρθρου 2 του Συντάγματος (ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας – προσωπική ελευθερία), αναφέρει ότι «καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας,εφόσον όμως δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη».
          
Όμως, προσέθεσαν, η Κυβέρνηση για την επέκταση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης, επικαλέστηκε μεν το εν λόγω συνταγματικό άρθρο, που αναφέρει ότι είναι ελεύθερη η ανάπτυξη της προσωπικότητας, αλλά «λησμόνησε»   το δεύτερο σκέλος  της ίδιας παραγράφου, που θέτει  την προϋπόθεση ότι  είναι ελεύθερη,  «εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη».
          
Παράλληλα,  ανέφεραν οι δικηγόροι των  προσφευγόντων ότι η επέκταση αυτή του συμφώνου είναι αντίθετη και στις διατάξεις του Αστικού  Κώδικα που αναφέρονται στο   οικογενειακό δίκαιο και τα χρηστά ήθη.
          
Επιπρόσθετα τόνισαν  ότι η ελληνική κοινωνία δεν αποδέχεται την ύπαρξη οικογενειακών σχέσεων μεταξύ συμβιούντων προσώπων ανηκόντων στο ίδιο φύλο, αλλά ούτε δέχεται την θεσμοθέτηση της νομικής εξισώσεως με την εν γάμω οικογένεια του συμφώνου συμβιώσεως μεταξύ ομοφυλοφίλων προσώπων.
           
Από  την  πλευρά  τους οι συνήγοροι του Δημοσίου  τάχθηκαν  υπέρ της συνταγματικότητας της επίμαχης επέκτασης του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ επικαλέστηκαν ότι έχει γίνει καθολικά αποδεκτό από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκές  Ένωσης.
          
Επίσης, οι εκπρόσωποι του Δημοσίου επισήμαναν ότι η έννοια των χρηστών ηθών είναι αόριστοι είτε αυτή καταγράφεται στο Σύνταγμα, είτε στον Αστικό Κώδικα.
          
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του.

http://www.protothema.gr/greece/article/727690/mitropolites-adisudagmatiki-i-epektasi-tou-sumfonou-eleutheris-sumviosis-sta-omofula-zeugaria/

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Η αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος στη Γερμανία, λειτούργησε εις βάρος της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ! Αλλά και τα όσα δεινά έχει...

Η ELPEN στηρίζει την κλινική έρευνα για το ισραηλινό φάρμακο κατά της COVID-19

Η ELPEN χρηματοδοτεί κλινική μελέτη, φάσης ΙΙ, που βρίσκεται σε στάδιο αξιολόγησης από τις ρυθμιστικές αρχές και έχει στόχο τη διερεύνηση της αποτελεσματικότητας και...

Intrakat: Τα νέα έργα και οι στόχοι για αύξηση της κερδοφορίας

Οι επιπτώσεις της πανδημίας υπήρξαν σημαντικές και για τον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς υπήρξαν καθυστερήσεις στη δημοπράτηση των νέων έργων, λόγω της αναγκαστικά περιορισμένης λειτουργίας...

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Mε 300.000 ευρώ επικηρύχτηκαν οι δράστες

Mε 300.000 ευρώ επικηρύχτηκαν οι δράστες του εγκλήματος που σημειώθηκε στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της Τρίτης 11 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!