Αρχική Διάφορα Στη Δικαιοσύνη πλέον ο φάκελος Novartis

Στη Δικαιοσύνη πλέον ο φάκελος Novartis

Στην τακτική δικαιοσύνη επιστρέφει η δικογραφία του Novartis – Gate προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως το πολύκροτο σκάνδαλο.

του Άγγελου Προβολισιάνου

Μετά την αποχώρηση από τη διαδικασία των ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι, Ένωσης Κεντρώων και ΚΚΕ, μόνο οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ,  ΑΝΕΛ, Χρυσής Αυγής και τέσσερις ανεξάρτητοι συμμετείχαν στη ψηφοφορία αναφορικά με το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis που πρότεινε την αναρμοδιότητα της Βουλής για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Κατά πλειοψηφία σε σύνολο 172 ψηφισάντων, η Βουλή αποφάσισε την αναρμοδιότητά της για την άσκηση δίωξης κατά των δέκα εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων, επιστρέφοντας το φάκελο της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πλειοψηφίας:

Για τον πρώην πρωθυπουργό, Aντώνη Σαμαρά:

«Ναι» ψήφισαν 5 βουλευτές, «όχι» 166 ως προς την άσκηση δίωξης για δωροληψία κρατικών αξιωματούχων και παθητική δωροδοκία.

«Ναι» ψήφισαν 4 βουλευτές, «όχι» 166 ως προς την άσκηση δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Βρέθηκε 1 άκυρο ψηφοδέλτιο.

Για τον πρώην πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο:

«Ναι» ψήφισαν 5 βουλευτές, «όχι» 165 ως προς την άσκηση δίωξης για δωροληψία κρατικών αξιωματούχων και παθητική δωροδοκία.

«Ναι» ψήφισαν 5 βουλευτές, «όχι» 164 ως προς την άσκηση δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Για τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο:

«Ναι» ψήφισαν 4 βουλευτές, «όχι» 168 ως προς την άσκηση δίωξης για δωροληψία κρατικών αξιωματούχων και παθητική δωροδοκία.

«Ναι» ψήφισαν 3 βουλευτές, «όχι» 168 ως προς την άσκηση δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Βρέθηκε 1 άκυρο ψηφοδέλτιο.

Για τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο:

«Ναι» ψήφισαν 5 βουλευτές, «όχι» 165 ως προς την άσκηση δίωξης για δωροληψία κρατικών αξιωματούχων και παθητική δωροδοκία.

«Ναι» ψήφισαν 5 βουλευτές, «όχι» 164 ως προς την άσκηση δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Βρέθηκε 1 άκυρο ψηφοδέλτιο.

Για τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο:

«Ναι» ψήφισαν 6 βουλευτές, «όχι» 163 ως προς την άσκηση δίωξης για δωροληψία κρατικών αξιωματούχων και παθητική δωροδοκία.

«Ναι» ψήφισαν 6 βουλευτές, «όχι» 162 ως προς την άσκηση δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Βρέθηκε 1 άκυρο ψηφοδέλτιο και 2 «παρών».

Για τον πρώην υφυπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά:

«Ναι» ψήφισαν 5 βουλευτές, «όχι» 163 ως προς την άσκηση δίωξης για δωροληψία κρατικών αξιωματούχων και παθητική δωροδοκία.

«Ναι» ψήφισαν 5 βουλευτές, «όχι» 162  ως προς την άσκηση δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Για τον πρώην υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη:

«Ναι» ψήφισαν 5 βουλευτές, «όχι» 164 βουλευτές ως προς την άσκηση δίωξης για δωροληψία κρατικών αξιωματούχων και παθητική δωροδοκία.

«Ναι» ψήφισαν 5 βουλευτές, «όχι» 163 ως προς την άσκηση δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Βρέθηκε 1 άκυρο ψηφοδέλτιο και 2 «παρών».

Για τον διοικητή της ΤτΕ, πρώην ΥΠΟΙΚ, Ιωάννη Στουρνάρα:

«Ναι» ψήφισαν 7 βουλευτές, «όχι» 164 ως προς την άσκηση δίωξης για δωροληψία κρατικών αξιωματούχων και παθητική δωροδοκία.

«Ναι» ψήφισαν 6 βουλευτές, «όχι» 165 ως προς την άσκηση δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Βρέθηκε 1 άκυρο ψηφοδέλτια.

Για τον πρώην υπουργό, Ευάγγελο Βενιζέλο:

«Ναι» ψήφισαν 5 βουλευτές, «όχι» 167 βουλευτές ως προς την άσκηση δίωξης για δωροληψία κρατικών αξιωματούχων και παθητική δωροδοκία.

«Ναι» ψήφισαν 5 βουλευτές, «όχι» 166 βουλευτές ως προς την άσκηση δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Βρέθηκε 1 άκυρο ψηφοδέλτιο.

Για τον πρώην υπουργό, Γιώργο Κουτρουμάνη:

«Ναι» ψήφισαν 4 βουλευτές, 166 «όχι» ως προς την άσκηση δίωξης για δωροληψία κρατικών αξιωματούχων και παθητική δωροδοκία.

«Ναι» ψήφισαν 4 βουλευτές, «όχι» 165 ως προς την άσκηση δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Βρέθηκαν 1 «παρών» και 1 άκυρο.

Δια του υπουργού Δικαιοσύνης, το πόρισμα της Επιτροπής και οποιοδήποτε πρωτότυπο έγγραφο κατέχει σχετικό με τις αναφερόμενες πράξεις και πρόσωπα αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, δια της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, για την άσκηση των κατά νόμο πράξεων.

 

Πηγή: http://www.koutipandoras.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Protergia Charge: Το μέλλον της ενέργειας και της ηλεκτροκίνησης έχει ήδη φτάσει στο Δήμο Αθηναίων

H Protergia, ο Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου της MYTILINEOS, της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας στην Ελλάδα, δείχνει το δρόμο για το μέλλον της ενέργειας και στην ηλεκτροκίνηση! Προσιτή σε όλους, για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες ηλεκτροκίνησης, ξεκινώντας από τον Δήμο Αθηναίων. Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την πόλη σου», η Protergia δημιουργεί το μεγαλύτερο δίκτυο δημοσίως προσβάσιμων φορτιστών στην Ελλάδα, με 25 σημεία επαναφόρτισης, στα οποία οι χρήστες υβριδικών και ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα

Κέρδισε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο Βασίλης Λεβέντης – Εξιτήριο μετά από 75 ημέρες νοσηλείας

Εξιτήριο πήρε σήμερα ο Βασίλης Λεβέντης από το νοσκομείο «Ευαγγελισμός», στο οποίο νοσηλεύτηκε για 75 ημέρες λόγω Covid. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η κατάσταση της υγείας του είναι ικανοποιητική. Η ανακοίνωση του νοσκομείου αναφέρει: «Σήμερα 9 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 10:30, ο κος Βασίλης Λεβέντης Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μετά από νοσηλεία 75 ημερών, έλαβε εξιτήριο από το Γ.Ν.Α« Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ». Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ικανοποιητική». «Να εμβολιαστεί ο κόσμος για να μην πεθάνει» ε

Στήριξη από ΕΚΤ: Στα 35 δισ. ευρώ ανέρχεται η αξία των ελληνικών κρατικών ομολόγων που έχει αγοράσει

Τα 35 δισ. ευρώ (34,935 δισ. ευρώ) αγγίζει πλεον η αξία των ελληνικών ομολόγων που έχει αγοράσει η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του προγράμματος πανδημίας (ΡΕΡΡ). Όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΚΤ, μέσα σε ένα μήνα (από τις 21/10 εως τις 21/11/2021) η Κεντρική Τράπεζα αγόρασε από τη δευτερογενή αγορά ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου αξίας 2,749 δισ. ευρώ, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της ρευστότητας αλλά και στη συγκράτηση των ονομαστικών επιτοκίων σε χαμηλό επίπεδο. Μετά και τις τελευταίες αυτές αγορές η ΕΚΤ

Οι Ευρωπαΐοι προτιμούν την τηλεργασία – Μόνο το 14% θέλει επιστροφή στο γραφείο μετά την πανδημία

Μόνο το 14% των Ευρωπαίων εργαζομένων επιθυμεί να επιστρέψει κανονικά στο γραφείο μετά την πανδημία covid-19, με περισσότερους από τους μισούς να λένε ότι έχουν...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!