Επίκαιρη ερώτηση

Ο πρωθυπουργός απαντά στον Βασίλη Λεβέντη

Στη Βουλή θα τοποθετηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση που του έχει καταθέσει ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εθνικό σύστημα υγείας.

Ο κ. Λεβέντης στην ερώτησή του κάνει λόγο για «ασαφείς αλλαγές» που γίνονται στο τομέα της υγείας καλώντας τον πρωθυπουργό να αποσαφηνίσει μεταξύ άλλων:

– Αν οι ανασφάλιστοι τυγχάνουν ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.

– Αν οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφούν ελεύθερα ή δεσμεύονται με πίνακα φαρμάκων.

– Πόσοι από τους αξονικούς τομογράφους που υπάρχουν στα κρατικά νοσοκομεία της χώρας λειτουργούν.

– Πόσες κλίνες είναι διαθέσιμες στις μονάδες εντατικής θεραπείας και πόσο καιρό χρειάζεται να είναι στη λίστα αναμονής ο ασθενής.

– Αν θα γίνουν προσλήψεις ιατρών που διαθέτουν ιδιωτικά ιατρεία με περιορισμένες ώρες απασχόλησης, για να στελεχώσουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Ακόμα, ο κ. Λεβέντης σημειώνει ότι τα ιδιωτικά θεραπευτήρια διαμαρτύρονται για τα μακροχρόνια χρέη του κράτους και των ασφαλιστικών οργανισμών εις βάρος τους, ενώ προτείνει την συγκρότηση ειδικής επιτροπής για να εξετάσει τόσο το ύψος των χρεών του δημοσίου όσο και τη δυνατότητα κουρέματος και συμψηφισμού τους με χρέη που έχουν προς την εφορία και τις τράπεζες.

Τέλος, αναφέρεται και στα θεραπευτήρια ειδικής αγωγής καλώντας την κυβέρνηση να επανεξετάσει το καθεστώς πληρωμής τους.

 

Πηγή: http://www.protothema.gr