Μετά από το μέτρο της Αυστρίας που ανακοίνωσε πως θα εφαρμόσει πρόστιμο 5.000 ευρώ σε όποιον έχει διπλή ιθαγένεια και καθώς μαθεύτηκε πως αυτό μπορεί να διαδοθεί σε όλη την Ε.Ε., ουρές σχηματίστηκαν μπροστά σε προξενεία από πολίτες με τουρκική αλλά και Ε.Ε. υπηκοότητα, ώστε να βγούνε από αυτήν. Στο δημοψήφισμα οι διπλής υπηκοότητας πολίτες είχαν ψηφίσει κατά 75% υπέρ του ΝΑΙ.

Την ώρα που σε διάφορες χώρες της Ευρώπης τίθεται το θέμα της διπλής υπηκοότητας, ο υπουργός εσωτερικών της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Σόμποτκα, ανακοίνωσε πως γίνεται ετοιμασία ώστε να επιβάλλεται πρόστιμο σε αυτούς οι οποίοι αφού πάρουν την αυστριακή υπηκοότητα και μετά μέσα από έκνομες οδούς παίρνουν ξανά και την τουρκική υπηκοότητα.

Σύμφωνα με ειδήσεις από τον αυστριακό τύπο, ο Σόμποτκα δήλωσε πως θα ετοιμάσει νομική ρύθμιση με βάση την οποία στο μέλλον όσοι παίρνουν ξανά την τουρκική υπηκοότητα, θα χάνουν την αυστριακή υπηκοότητα και παράλληλα θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 5 χιλιάδων ευρώ. H νομική αυτή ρύθμιση προβλέπεται πως θα γίνει ομοσπονδιακός νόμος και το κείμενο της αναμένεται να είναι έτοιμο στις αρχές Μαΐου.

Στην σχετική με το θέμα είδηση της εφημερίδας Κούριερ, αναφέρεται πως θα σταλεί επιστολή στους Τούρκους που πρόσφατα πήραν την αυστριακή υπηκοότητα, με την οποία θα προειδοποιούνται σχετικά με το τι θα γίνει αν πάρουν πάλι την τουρκική υπηκοότητα.

 Ο Σόμποτκα ανέφερε πως τα ¾ των Τούρκων πολιτών που ζούνε στην Αυστρία ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, πως στις δεκαετίες του 70 και του 80 έγιναν λάθη στο θέμα της συμμόρφωσης και ότι για να μην επαναληφτούν ξανά αυτά τα λάθη είναι ανάγκη να μειωθεί το ανώτατο όριο μεταναστών.


24/4/2017

Σχ: Αυτο θα πει σοβαρό κράτος με εθνική βούληση.

πηγη

ΠΗΓΗ