Στις 13:00

Στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής θα συζητηθεί σήμερα στις 13:00 το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης.

Η συζήτηση αναμένεται να μετατραπεί σε σύγκρουση εφ’όλης της ύλης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επιτίθεται σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τα δάνεια και να τοποθετείται για την πορεία της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους πιστωτές, τη δεύτερη αξιολόγηση, αλλά και τις εξελίξεις στον ΔΟΛ.

Από την άλλη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης αναμένεται να τοποθετηθούν στο θέμα της αξιολόγησης και πιθανώς να επαναφέρουν το αίτημα για εκλογές.

Παπαγγελόπουλος: Λεηλασία συνέβαινε για χρόνια εις βάρος του λαού
Για δυσάρεστες εκπλήξεις στους «φοροφυγάδες και στους εκπροσώπους της διαπλοκής» προειδοποιεί σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Υπογραμμίζει, αναφορικά με το πόρισμα της εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων: «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πριν πουν, όμως, οτιδήποτε για τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και ΜΜΕ από τις τράπεζες, πρέπει να πουν στον λαό ποιοι πήραν τα δάνεια, γιατί τα πήραν, τι τα έκαναν, αν θα τα επιστρέψουν και πότε. Η συζήτηση στη Βουλή (σήμερα), που προβλέπεται ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική, θα αναδείξει, πιστεύω, κάθε είδους ευθύνη για τη λεηλασία που έλαβε χώρα για πάρα πολλά χρόνια σε βάρος του ελληνικού λαού» τονίζει ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr