Αρχική Οικονομία Στα αζήτητα οι εργοστασιακές μονάδες βιομηχανιών στην Ελλάδα !!!

Στα αζήτητα οι εργοστασιακές μονάδες βιομηχανιών στην Ελλάδα !!!

ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Η Ελλάδα θα γεμίσει λουκέτα και κτίρια-φαντάσματα !!!

Παρά τα λουκέτα που μπήκαν σε πολλές εργοστασιακές μονάδες στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια, σχεδόν καμία δεν βρήκε νέο αγοραστή.Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα του εργοστασίου της Pepsico HBH Λουτράκι το οποίο κατέβασε ρολά τον Ιανουάριο του 2013, λόγω των σημαντικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπισε η αμερικανική πολυεθνική στην ελληνική αγορά, απολύοντας και τους τελευταίους εργαζομένους.
Έκτοτε το εργοστάσιο βγήκε στο σφυρί και πολλοί ήταν οι υποψήφιοι αγοραστές – μεταξύ των οποίων και μεγάλα ονόματα του ελληνικού επιχειρείν – οι οποίοι θα ήταν οι τελικοί ιδιοκτήτες του ακινήτου.
Ο πρώτος «αγοραστής» ήταν ο κυπριακός Όμιλος Hellenic Water, o οποίος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε υπογραφεί και το σχετικό προσύμφωνο.
Ωστόσο άγνωστο παραμένει ακόμη το γιατί δεν προχώρησαν οι διαπραγματεύσεις.
Στην συνέχεια ακούστηκε το όνομα της εταιρείας ΕΖΑ, ενώ ένα ακόμη όνομα που έπεσε στο τραπέζι ήταν αυτό της Green Cola. Tελικά όπως όλα δείχνουν, ούτε αυτές οι συζητήσεις τελεσφόρησαν.
Ουδέν νεότερον υπάρχει και για την απόκτηση της κεντρικής μονάδας της PepsiCo-ΗΒΗ στα Οινόφυτα Βοιωτίας, που έκλεισε η παραγωγή της στις 30 Οκτωβρίου του 2016.
Ενδιαφέρον για την αγορά φέρεται να είχε εκδηλώσει ο Όμιλος Βιοχάλκο, ωστόσο δεν έχει γίνει κάτι παραπάνω γνωστό.
Το ακίνητο έχει συνολική επιφάνεια 13.428 τ.μ. και διαθέτει εγκαταστάσεις εμφιάλωσης, αποθήκες και κτίρια γραφείων σε οικόπεδο, συνολικής επιφάνειας 33.980 τμ.
Πωλητήριο στο εργαστάσιο της στην Πειραιώς έχει βάλει η Ελαϊς – Unilever, μετά την απόφαση της για αποχώρηση δραστηριότητες εμπορίας ελαιολάδου και μαργαρινών, αλλά και το εργοστάσιο φρέσκου γάλακτος της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο.

Άγονος ο πλειστηριασμός για την ΑΓΝΟ

Άγονος ανακηρύχτηκε ο πλειστηριασμός για την πτωχευμένη γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ, καθώς δεν παρουσιάστηκε κανένας υποψήφιος αγοραστής.
Το τίμημα των 18,281 εκατ. ευρώ κρίθηκε υψηλό και το πιο πιθανό θεωρείται ότι ο σύνδικος της πτώχευσης να υποβάλλει και νέο αίτημα προς το δικαστήριο, για να οριστεί νέα ημερομηνία πλειστηριασμού.
Στην περίπτωση της ΑΓΝΟ, ο εκκαθαριστής επιδιώκει να εισπράξει μέρος των δανείων της τάξης των 19 εκατομμυρίων ευρώ, με τα οποία χρηματοδοτήθηκε η βορειοελλαδίτικη γαλακτοβιομηχανία.
Η εκποίηση αφορά στο σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης και περιλαμβάνονται όλα τα ακίνητα, το εργοστάσιο, ο παραγωγικός εξοπλισμός, τα οχήματα κ.λπ., καθώς και το εμπορικό σήμα της όπως και οι άδειες λειτουργίας της.
πηγη: bankingnews.gr

Most Popular

Δένδιας: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί στο ακέραιο τα κυριαρχικά της δικαιώματα

«Υπάρχει όντως έξαρση της ρητορικής της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία πλέον σε λεκτικό επίπεδο δεν τηρεί καν τα προσχήματα και θέτει υπό αμφισβήτηση κεκτημένα δεκαετιών, με εξωφρενικές αιτιάσεις, πέραν κάθε έννοιας λογικής και βεβαίως της διεθνούς νομιμότητας» τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Νίκος Δένδιας υπογραμμίζει ότι είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δεν αφήνει αναπάντητη οιαδήποτε πρόκληση

Υπουργείο Εργασίας: Τι αναφέρει για τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε εξωτερικούς χώρους εν μέσω κακοκαιρίας

Με αφορμή τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την επικράτηση αντίξοων καιρικών συνθηκών σε όλη τη χώρα, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει την υποχρέωση των εργοδοτών να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους. Οι εργοδότες οφείλουν να μεριμνούν ώστε -μα βάση την εργατική νομοθεσία- να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και στην προκειμένη περίπτωση οφείλουν λάβο

«Ο αναβαλλόμενος φως ως ιμάτιον» από την Αγρυπνία των Θεοφανείων στη Μονή Βατοπαιδίου

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τελέστηκε η ιερά αγρυπνία για την μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Χορός Βατοπαιδινών Πατέρων: «Ο αναβαλλόμενος φως ως ιμάτιον», ήχος δ΄ άγια, μάθημα Λιτής Θεοφανείων, μέλος Ματθαίου Βατοπαδινού (+1849) Ψάλλει ο Χορός των Βατοπαιδινών Πατέρων Ζωντανή ηχογράφηση από την αγρυπνία των Θεοφανείων 2022

Ηλίας Μόσιαλος: Τι γνωρίζουμε για την υποπαραλλαγή της Όμικρον

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Όμικρον που αναφέρεται επίσης ως B.1.1.529, έχει 3 κύριες υποπαραλλαγές: BA.1, BA.2 και BA.3, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του Κολλεγίου Imperial και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος. Από τις 23 Δεκεμβρίου, όπως επισημαίνει, ο ΠΟΥ ανέφερε ότι πάνω από το 99% των περιπτώσεων που προσδιορίστηκαν ήταν BA.1. Η ΒΑ.2 όμως έχει αρχίσει επίσης να ανιχνεύεται σε αρκετές χώρες. Η BA.2 φαίνεται να έχει 28 διαφορές σε σύγκριση με τη BA.1 (ενώ έχουν 32 κοιν

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!