Αρχική Απόψεις ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΠΟ ΑΟΖ ΚΤΛ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...

ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΠΟ ΑΟΖ ΚΤΛ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Κύριοι Βουλευτές,

Ενημερωθείτε.

Πολύ σωστός σήμερα ο Σταύρος Λυγερός.

Το πρόβλημα είπε είναι πολύ ευρύτερο και πολύ ποιο σοβαρό από την ΑΟΖ κτλ. Το πρόβλημα είναι είπε (και έχει απόλυτα δίκαιο), αν  ή Ελλάδα  θα γίνει ή όχι δορυφόρος της Τουρκίας.

 

Σχετικά,  είναι απόλυτα προφανές,  ότι όλη η χρησιμοποιούμενη ραδιουργία της Γερμανίας και λοιπών γνωστών, του μαϊντανού του ΝΑΤΟ κτλ,   αποβλέπουν  πρώτα στην μη επιβολή κυρώσεων στην τουρκία.

 

Κυρίως όμως  αποβλέπουν  στον εγκλωβισμό της Ελλάδας σε όρους της τουρκίας.

Που όπως επεσήμανε ο Σταύρος Λυγερός, οδηγούν την Ελλάδα σε κατάσταση πολύ  χειρότερη από Φιλλανδοποίηση. Διότι η τουρκία πρεσβεύει την επέκταση της με εθνοκαθάρσεις κτλ.

 

Υπενθυμίσουμε ότι σήμερα περιφερειάρχης της Νέας τάξης της παγκοσμιοποίησης στην Ευρώπη είναι η Χανούμ Μέρκελ

 

Παρατηρείται ότι από πολύ παλιά, επί των προδοτικά παγκοσμιοποιημένου Σημίτη και του Σάντσο Πάντσα  του Τζέφρυ – Γιωργάκη.  Αλλά και επί των τότε παγκοσμιοποιημένων και Ρεπουμπλικάνων και δημοκρατικών των ΗΠΑ. Νυν παγκοσμιοποιημένοι είναι μόνον οι Δημοκρατικοί που έγιναν «κινέζοποιημένοι».

 

Είχε προγραμματιστεί να υπαχθεί η Ελλάδα στην περιφέρεια της Νέας Τάξης, Τουρκία.

Υπενθυμίζεται  τι έλεγαν τότε οι εφιάλτες Σημιτο – Γιωργάκηδες φανερα, και τι δεχόντουσαν σιωπηλά  η ΝΔ και  οι «προοδευτικοί»

 

Από το «Ιδεολογική προσέγγιση του εκσυγχρονισμού,  Άρδην τ. 57 / Περιοδικό Άρδην —  του Πάνου Πικραμένου, https://ardin-rixi.gr/archives/16539, 28/2/2014

«Σήμερα όμως, οι επιδιώξεις του εκσυγχρονισμού (διάβαζε νέας τάξης)  έχουν γίνει πλήρως κατανοητές.

Και, εν ολίγοις, δεν είναι άλλες από την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εναρμόνιση της ελληνικής πραγματικότητας στα οράματα όσων προωθούν την λεγόμενη «παγκοσμιοποιημένη κοινωνία».

Το «παγκόσμιο Χωριό» ή αλλιώς την «Νέα Τάξη Πραγμάτων», που έχει εξαγγελθεί ήδη από την εποχή του Προέδρου Ρήγκαν.

………………………………………………………..

Κάτω από αυτό το πρίσμα, και για να γίνουμε περισσότερο κατανοητοί, σύμφωνα με τους θεωρητικούς του εκσυγχρονισμού (νέας τάξης), είναι εντελώς ανορθολογικό και δαπανηρό, οι κάτοικοι π.χ. της Μυτιλήνης. Να συναλλάσσονται ή να υπάγονται διοικητικά στο ελλαδικό κέντρο και όχι με τα παράλια της Μικράς Ασίας,

Όπως συνέβαινε τον Μεσαίωνα ή επί Τουρκοκρατίας, όταν δεν υπήρχαν συνοριακοί περιορισμοί.

Το ίδιο συμβαίνει όταν το Αιγαίο χαρακτηρίζεται ελληνικό.

Αφού έτσι παρεμποδίζεται η ομαλή οικονομική δραστηριότητα μιας μεγάλης γεωοικονομικής ζώνης, στην οποία έχουν εντάξει την χώρα μας οι δεξαμενές σκέψεις πέραν του Ατλαντικού (Βαλκάνια, Τουρκία, Καύκασος, Παραδουνάβιες περιοχές κ.λπ.).

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι ελληνοτουρκικές διαφορές έχουν χαρακτηριστεί «αναχρονιστικές» και μάλιστα από τον ίδιο τον Κώστα Σημίτη.

……………………….

Σημαντικό εργαλείο για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής είναι οι κάθε είδους μειονότητες (εθνοτικές, θρησκευτικές, ιδεολογικές, κ.ά), και ο πολυπολιτισμός. Αφού όταν μία κοινωνία είναι διασπασμένη γίνεται πιο «ευέλικτη».

Πολύτιμο εργαλείο είναι και οι μετανάστες οι οποίοι, σε πρώτη φάση, _χωρίς συνδικαλιστική συνείδηση και αποκομμένοι από το φυσικό περιβάλλον τους, ώστε να διατηρούν υψηλό ενδιαφέρον για τα κοινά_ αποτελούν τον ιδανικό «εργασιακό νομάδα», ενώ έχει ήδη αρχίσει η μετατροπή σε κάτι αντίστοιχο και των γηγενών.

Εργώδεις προσπάθειες καταβάλλονται για να λήξουν και όσες διεθνείς αντιπαραθέσεις χαρακτηρίζονται για διάφορους λόγους ανεπιθύμητες, (π.χ. Ινδία-Πακιστάν, Ελλάδα-Τουρκία κλπ). ………»

Δρ. Ευριπίδης Μπίλλης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

ΕΦΚΑ: Oι ασφαλισμένοι μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται ψηφιακά με περισσότερες από 20 ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Η δημιουργία του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e- Ε.Φ.Κ.Α.) υπήρξε μια μεγάλη τομή στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της αποτελεσματικότητάς του. Ο φορέας είναι σήμερα υπεύθυνος για την συγκέντρωση όλων των ασφαλιστικών εισφορών και για την καταβολή όλων των συντάξεων και εφάπαξ παροχών, σε όλους τους ασφαλισμένους. Πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικά απαιτητικό, το οποίο απαιτεί υψηλό επίπεδο οργάνωσης και ετοιμότητας, αλλά και σύγχρονα εργαλεία για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Θεοδωρίδου: Η εμφάνιση της «Όμικρον» υπαγορεύει την εντατικοποίηση των εμβολιασμών

«Ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας (σ.σ. λόγω της μετάλλαξης Όμικρον), εξακολουθεί να αποτελεί ασπίδα προστασίας», τόνισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής...

Συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο ΚΕΕΕ Ι. Χατζηθεοδοσίου

Η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ),...

Alpha Bank: Ανάκαμψη τύπου V για την Ελλάδα – Πλεονάσματα από 2023

Η σημαντική βελτίωση της αναπτυξιακής προοπτικής της Ελλάδας στο μεταπανδημικό τοπίο, επηρεάζει ευνοϊκά την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών της χώρας, αυξάνοντας τους βαθμούς ελευθερίας...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!