Αρχική Κοινωνία Στήριξη πρωτοπόρου προγράμματος του Cambridge από τη Γιάννα Αγγελοπούλου

Στήριξη πρωτοπόρου προγράμματος του Cambridge από τη Γιάννα Αγγελοπούλου

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Cambridge η Γιάννα Αγγελοπούλου στηρίζει ένα νέο πρόγραμμα για την επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το εν λόγω πρόγραμμα θα έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη τεχνολογιών οι οποίες θα επιφέρουν ριζική αλλαγή στην βιομηχανία, την οικονομία και γενικότερα στην κοινωνία.

Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Το Πανεπιστήμιο του Cambridge ανακοίνωσε την εκκίνηση ενός νέου προγράμματος εκπαίδευσης και έρευνας, που αντικείμενο έχει την ανάπτυξη τεχνολογιών οι οποίες θα επιφέρουν ριζική αλλαγή στην βιομηχανία, την οικονομία και γενικότερα στην κοινωνία.

Το Πρόγραμμα Γιάννας Αγγελοπούλου για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία που θα στηρίξει χορηγία της Γιάννας Αγγελοπούλου θα δημιουργήσει ένα διεθνώς μοναδικό οικοσύστημα εκπαίδευσης, έρευνας και επιχειρηματικής δράσης.

Θα στηρίξει τεχνολογίες με ισχυρή συνεισφορά στην διαμόρφωση του μέλλοντος, μέσα από ένα συνεκτικό πρόγραμμα έρευνας που θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή παγκοσμίως. Θα συνεισφέρει στην εξέλιξη επιστημόνων που βρίσκονται στην αρχή της καριέρας τους, από τις μεταπτυχιακές σπουδές και την έρευνά τους έως την επιτυχημένη εμπορική αξιοποίηση των ιδεών τους. Αυτό θα επιδιωχθεί μέσα από ένα δομημένο Πρόγραμμα, που θα ενισχυθεί μέσω συνεργασίας με την βιομηχανία.

Στο Πρόγραμμα Γιάννας Αγγελοπούλου θα είναι ενσωματωμένο ένα Πρόγραμμα για την Ελλάδα, που αντικείμενο θα έχει να αναζητηθούν ευκαιρίες δημιουργίας ισχυρών δεσμών με Ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και παραγωγικές μονάδες, με τρόπο που θα διευκολυνθεί η αμφίδρομη ανταλλαγή ανθρώπινου δυναμικού και ιδεών. Στην πρώτη γραμμή αυτής της πρωτοβουλίας θα βρίσκονται κοινές πρωτοβουλίες και δημιουργία δικτύων.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη σχολίασε:

«Χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να προωθήσω ένα Πρόγραμμα διεθνούς εμβέλειας και οικοδόμησης αποτελεσμάτων πάνω στην στέρεα βάση του Πανεπιστημίου του Cambridge – και συνεπώς να δημιουργηθούν με την στήριξή μου αληθινές προοπτικές ώστε να προχωρήσει η βασική έρευνα προς πρακτικές εφαρμογές και προς επιχειρηματικά αποτελέσματα. Όσα γνωρίζω από την Ελλάδα και διεθνώς, μου έχουν δείξει πόσο ζωτική σημασία έχει η καλλιέργεια ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής συνεργασίας, με την κοινωνική πρόοδο ως τελικό στόχο».

Ο καθηγητής Stephen Toope, Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Cambridge είπε:

«Το Πανεπιστήμιο εκτιμά ιδιαίτερα την ισχυρή δέσμευση που αναλαμβάνει η κυρία Αγγελοπούλου για την ανάπτυξη των ικανοτήτων νεαρών επιστημόνων οι οποίοι κινούνται στην πρώτη γραμμή του επιστημονικού πεδίου τους καθώς και για το όραμά της να συμβάλει στην ανάδειξη της δουλειάς των επιστημόνων αυτών με τρόπους που θα αλλάξουν τον κόσμο μας. Το Πανεπιστήμιο αναγνωρίζει επίσης την προσέγγιση της κυρίας Αγγελοπούλου για ενίσχυση τής συνεργασίας μεταξύ βιομηχανίας και ακαδημαϊκής κοινότητας, συνεργασίας προς αμοιβαίο όφελος. Και στις δυο αυτές προσεγγίσεις, τα ενδιαφέροντα της πρωτοβουλίας της κυρίας Αγγελοπούλου βρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με την αποστολή του Πανεπιστημίου του Cambridge” .

Σε πρώτη φάση, το Πρόγραμμα θα προωθήσει ερευνητικά προγράμματα σε δυο στρατηγικές περιοχές ερευνών του Cavendish Laboratory: υπολογιστική φυσική για προωθημένες επιστημονικές και βιομηχανικές εφαρμογές, και ενεργειακά υλικά για την παραγωγή, αποθήκευση, μεταφορά και χρήση ενέργειας. Διευθυντής του Προγράμματος ορίσθηκε ο Δρ.Νικόλαος Νικηφοράκης, πανεπιστημιακός με καίρια γνώση στους τομείς που θα καλυφθούν και σημαντική πείρα στην διαχείριση αντίστοιχων προγραμμάτων.

Το Πρόγραμμα Αγγελοπούλου θα φιλοξενηθεί στο Maxwell Centre του Cavendish Laboratory, με διασύνδεση με την ευρύτερη ερευνητική, εκπαιδευτική και επιχειρηματική κοινότητα του Cambridge.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

DBRS: Ανθεκτική η αγορά κατοικίας στην Ελλάδα παρά την πανδημία του κορωνοϊού

Ανθεκτικότητα έδειξε η ελληνική αγορά κατοικίας το 2020 παρά το ότι ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας ήταν συνολικά δυσμενής, σύμφωνα με έκθεση του οίκου...

Βουλή: Εγκρίθηκε με 158 ψήφους υπέρ το νομοσχέδιο για το «νέο σχολείο»

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής που είχαν ζητήσει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας,...

Πάνω από 2.700 αιτήσεις δικηγόρων και λογιστών-φοροτεχνικών για τον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης-πιστοποίησης

Ισχυρό ενδιαφέρον από δικηγόρους και λογιστές-φοροτεχνικούς προκύπτει από τον μεγάλο αριθμό αιτήσεων που έχουν ήδη υποβληθεί για τη συμμετοχή τους στον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης-πιστοποίησης...

Κορωνοϊός: Τρία νησιά στο «κόκκινο» – Ανησυχία και για Ρέθυμνο, Ίο

Προβληματισμό προκαλούν τα επιδημιολογικά δεδομένα σε νησιωτικές περιοχές της χώρας, με φόντο την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα. Την εβδομάδα 19 Ιουλίου 2021 – 25 Ιουλίου...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!