Αρχική Διάφορα Σπιτικό μπέργκερ με χοιρινό κιμά

Σπιτικό μπέργκερ με χοιρινό κιμά

Χορταστικό και ζουμερό για το μεσημεριανό σας

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • ½ κοφτό κουταλάκι τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 4 κουταλιές ξίδι λευκό
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 4 αγγουράκια τουρσί όχι πολύ μικρά από βαζάκι
  • αλάτι

Για το μπέργκερ

  • 500 γρ. χοιρινό κιμά
  • 1 ½ κοφτή κουταλιά καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σόγια σος
  • 2 λεπτά φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 1 κοφτό κουταλάκι τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι σησαμέλαιο
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 4 ψωμάκια για χάμπουργκερ κομμένα στα δυο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια καυτερή σος τσίλι
  • 2 γεμάτες κουταλιές μαγιονέζα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι για άλειμμα

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζετε το κρεμμύδι και το κόβετε σε πολύ λεπτές ροδέλες.
  2. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι με 1/3 φλ. νερό, το ξίδι, τη ζάχαρη και ½ κουταλάκι αλάτι να βράσει, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Το αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το τζίντζερ και το αφήνετε να κρυώσει.
  4. Κόβετε τα αγγουράκια τουρσί σε πολύ λεπτές ροδέλες, τις βάζετε στο μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι με το τζίντζερ και το υγρό τους.
  5. Τα ανακατεύετε και τα κρατάτε στην άκρη.
  6. Προθερμαίνετε την ψησταριά σε μέτρια/δυνατή φωτιά αν είναι με γκάζι ή ετοιμάζετε τα κάρβουνα και τραβάτε λίγα στις άκρες για να πέσει η θερμοκρασία και βάζετε πάνω τη σχάρα για να ζεσταθεί καλά ή καλύτερα μια πλάκα για ψήσιμο.
  7. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τα μπέργκερ. Ανακατεύετε καλά σε ένα μπολ την καστανή ζάχαρη με τη σόγια σος, το τζίντζερ, το σκόρδο, το σησαμέλαιο και το μπούκοβο.
  8. Παίρνετε 1 κουταλιά από το μίγμα και το κρατάτε στην άκρη και ύστερα προσθέτετε μέσα στο μπολ τον κιμά και τα κρεμμυδάκια.
  9. Ζυμώνετε καλά το μίγμα και ύστερα το χωρίζετε σε 4 μέρη και τα πλάθετε σε μπέργκερ.
  10. Λαδώνετε την καυτή σχάρα ή την πλάκα ψησίματος, τα βάζετε πάνω και τα ψήνετε για 3-5 λεπτά (να ροδίσει καλά η κάτω πλευρά).
  11. Τα γυρίζετε, τα αλείφετε με το μίγμα της σόγιας σος που κρατήσατε στην άκρη και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 3-5 λεπτά ή μέχρι τα μπέργκερ να ψηθούν καλά.
  12. Στο μεταξύ, αλείφετε τα ψωμάκια στην κομμένη τους πλευρά με το ελαιόλαδο και τα ψήνετε και αυτά πάνω στη σχάρα ή την πλάκα (στην κομμένη πλευρά), μέχρι να ροδίσουν.
  13. Ανακατεύετε σε ένα μπολάκι τη μαγιονέζα με την καυτερή σος τσίλι.
  14. Απλώνετε λίγη μαγιονέζα πάνω στο κάτω μέρος κάθε ψωμιού, βάζετε πάνω ένα μπέργκερ, μερικά στραγγισμένα φετάκια κρεμμυδιού και αγγουριού τουρσί.
  15. Στη συνέχεια, κλείνετε τα μπέργκερ με το δεύτερο κομμάτι ψωμιού και τα σερβίρετε.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ζωγράφος Αλέκος Φασιανός

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών, ο Αλέκος Φασιανός. Ο εμβληματικός ζωγράφος, που σφράγισε με το έργο του την εποχή του, αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας. Ο Αλέκος Φασιανός άφησε την τελευταία του πνοή σπίτι του, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Μαρίζα και τα δύο τους παιδιά. Η ημερομηνία της κηδείας του δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. Ο Αλέκος Φασιανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Σπούδασε βιολί στο Ωδείο Αθηνών και ζωγραφική στην ΑΣΚΤ (1955-1960) με τον Γιάννη Μόραλη. Λίγο μετά την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα (1960, γκαλε

Κορωνοϊός: 10.783 νέα κρούσματα και 95 θάνατοι – Στους 680 οι διασωληνωμένοι

Σε 10.783 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 95 θάνατοι,...

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στη Χαλκιδική – Από την Τάφρο του Βορείου Αιγαίου η ισχυρή δόνηση – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι (στις 13:48) σε θαλάσσιο χώρο στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη λύση του Γεωδυναμικού, ο σεισμός είχε επίκεντρο...

Γ. Παπανδρέου: «Υπάρχει ο άλλος δρόμος, της συνεννόησης και της ειρήνης με τη Τουρκία» – Βράβευση στην Άγκυρα

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε την 'Αγκυρα όπου βραβεύτηκε με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Çankaya, μαζί με τον συνθέτη και συγγραφέα Ζουλφού Λιβανελί, για την προσφορά τους στους αγώνες για την ειρήνη και τη δημοκρατία. Το βραβείο που δίνεται για πρώτη φορά το 2022, αποτελεί πρωτοβουλία του δημάρχου της Τσανκάγια (προαστείου της Άγκυρας), Αλπέρ Τασντελέν και επικεφαλής της κριτικής επιτροπής είναι ο πρώην πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και υπουργός Εξωτερικών της Το

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!