Αρχική Πολιτική Σοβαρά (για την εύρυθμη λειτουργία) και χρονίζοντα τα προβλήματα της Εξωτερικής Φρουράς...

Σοβαρά (για την εύρυθμη λειτουργία) και χρονίζοντα τα προβλήματα της Εξωτερικής Φρουράς του καταστήματος κράτησης Αγίου Στεφάνου Πάτρας

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος με το προεδρείο της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εξωτερική ασφάλεια του σωφρονιστικού καταστήματος. Το προεδρείο της Ένωσης ενημέρωσε τον Νίκο Νικολόπουλου πως  από τις 05/12/2016 οι κρατούμενοι του Καταστήματος Κράτησης  Πατρών, αρνούνται   την μεσημεριανή κατάκλιση σε μία μορφή  αντίδρασης   στη δυσμενή και απάνθρωπη συνθήκη που βιώνουν όσον αφορά τη μη παροχή θέρμανσης , όπως δηλώνουν οι ίδιοι , καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Αποτέλεσμα αυτής της μορφής αντίδρασης είναι η καθημερινή παρουσία εγκλείστων  στα προαύλια από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το απογευματινό κλείσιμο κάτι το οποίο θέτει γενικότερα ζητήματα ασφαλείας και ειδικότερα  ότι αφορά την Εξωτερική Φρουρά τις  αλλαγές  υπηρεσίας φρουρών – σκοπών .

Ένα από τα χρονίζοντα προβλήματα του Τμήματος Εξωτερικής Φρούρησης του Καταστήματος Κράτησης Πατρών είναι η προσβασιμότητα στα φυλάκια (σκοπιές) αποκλειστικά από  την εσωτερική νεκρή ζώνη κάτι το οποίο όμως  είναι αντίθετο σε   όλες τις  σύγχρονές μελέτες και  εφαρμοσμένες αρχιτεκτονικές σχεδιασμού  καταστημάτων κράτησης οι οποίες θεωρούν ως δεδομένο, την είσοδο των φρουρών  στα υπερυψωμένα φυλάκια αποκλειστικά και μόνο εξωτερικά του Καταστήματος Κράτησης για λόγους  λειτουργικότητας και ασφάλειας.

Με τα σημερινά δεδομένα λοιπόν όπου οι κρατούμενοι αρνούνται να ακολουθήσουν το κανονικό πρόγραμμά  τους και παραμένουν στα προαύλια  μέχρι και το απογευματινό  κλείσιμο  θεωρούμε ότι  χρήζει  ιδιαίτερης προσοχής και άμεσης ενέργειας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων   το  θέμα  τεχνικών εργασιών  ανοίγματος  θυρών εισόδου των υπερυψωμένων σκοπιών στην εξωτερική νεκρή ζώνη  για λόγους ασφαλείας.

Επίσης αναφέρθηκαν σε σημαντικά για την ασφάλεια του καταστήματος κράτησης έργα υποδομής, που όμως έχουν βαλτώσει.

Ποιο συγκεκριμένα:

1)Κτίριο Εξωτερικής Φρουράς

Το νεόδμητο κτίριο της Εξωτερικής Φρουράς Κ.Κ. Πατρών, εδώ και αρκετό καιρό παραμένει αδρανές, έχοντας ολοκληρωθεί το 70% περίπου της κατασκευής του συνόλου των εργασιών. Οι εργασίες πλήρους αποπεράτωσης έχουν σταματήσει από τον εργολάβο ανάθεσης εδώ και πολύ καιρό.

2)Υπερυψωμένες σκοπιές

Οι υπάρχουσες σκοπιές είναι τουλάχιστον 40 ετών έχοντας υποστεί φυσική και λειτουργική φθορά, δεν έχουν πλήρη ορατότητα στον τομέα ευθύνης τους, δεν έχουν επαρκή χώρο φύλαξης των υπηρεσιακών υλικών (πχ. οπλισμό, μάσκες, χημικά, πυροσβεστήρα κλπ.) δυσχεραίνοντας την κίνηση των υπαλλήλων κατά την υπηρεσία τους και βεβαίως δεν διαθέτουν αλεξίσφαιρα τζάμια.

Η ανακατασκευή των σκοπιών που έχει γίνει μέχρι στιγμής σε μόλις μία σκοπιά ,της κεντρικής πύλης, απέχει πολύ από το να παρέχει πλήρης προστασία στους συναδέλφους μας που εκτελούν υπηρεσία καθώς ούτε εκεί έχουν τοποθετηθεί αλεξίσφαιρα τζάμια, δεν έχει γίνει δοκιμή αν η τοποθετημένη λαμαρίνα αντέχει σε χτύπημα με βαρύ οπλισμό τύπου καλάσνικοφ και τέλος δεν παρέχει καμία ασφάλεια από τυχόν εναέρια επίθεση.

Θεωρούμε ότι η συνέχεια των εργασιών, όποτε αυτές συνεχιστούν, πρέπει να γίνουν σε νέα βάση μελέτης ώστε να προβλεφθούν τα παραπάνω.

3) Υποσταθμός της ΔΕΗ

Εδώ και καιρό, έχει σταματήσει η αποπεράτωση ενός υποστηρικτικού υποσταθμού μέσης τάσης, που αναμένεται να ανακουφίσει λειτουργικά το ως άνω σωφρονιστικό κατάστημα, καθώς, με τη λειτουργία του εν λόγω υποσταθμού θα μπορούν πλέον να ανταπεξέρχονται οι εγκαταστάσεις ηλεκτρικού πίνακα της φυλακής στα μεγάλα ηλεκτρικά φορτία, που χρειάζονται για τη λειτουργία του υπερσύχρονου συστήματος πυρασφάλειας του καταστήματος. Με απουσία της τελευταίας προϋπόθεσης, το εν λόγω σύστημα πυρασφάλειας δεν λειτουργεί, ώστε να πλήττονται, τόσο η εύρυθμη λειτουργία και ασφάλεια της υπηρεσίας των φυλακών, όσο και η αποτροπή κινδύνου πρόκλησης φωτιάς.

Τέλος οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων της εξωτερικής φρουράς αναφέρθηκαν στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τα οχήματα της υπηρεσίας τους

Το ένα εκ των δύο οχημάτων που διαθέτει η Εξωτερική Φρουρά Αγίου Στεφάνου Πάτρας είναι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα παροπλισμένο από τα σοβαρά μηχανικά προβλήματα που έχει και το έτερο περιπολικό όχημα είναι κι αυτό με σοβαρά προβλήματα και- όπως μας είπαν οι εκπρόσωποι του Δ.Σ του συλλόγου- κι αυτό σε μικρό χρονικό διάστημα θα παροπλιστεί.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

We have to be in advance on your mass media and find the chances to speak about the facts of the goals going on....

We have to be in advance on your mass media and find the chances to speak about the facts of the goals going on....

At the present time it appears that people fascinated moving a in addition to their awareness seems

At the present time it appears that people fascinated moving a in addition to their awareness seems I assumed just as if your abdomen had...

Τρίτη δόση για ηλικιωμένους σε μονάδες φροντίδας, πολίτες άνω των 60, υγειονομικούς

Σε ομάδες πληθυσμού υψηλού κινδύνου για λοίμωξη, όπως είναι τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, οι ηλικιωμένοι σε μονάδες φροντίδας, καθώς και οι υγειονομικοί συνιστάται η χορήγηση...

Στα 3,170 δις. ευρώ οι απλήρωτοι φόροι στο 7μηνο του 2021

Χαμήλωσε ταχύτητα ο ρυθμός αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Ιούλιο ενώ το σύνολο των οφειλετών της Εφορίας βρέθηκε κάτω από τα 3,5 εκατομμύρια. Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!