ΑΦΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ…
Υπέρογκους λογαριασμούς σε ροζ γραμμές που ξεπερνούν τα 7 .000.000 ευρώ έκαναν μέσω δωρεάν κινητών τηλεφώνων που τους παρέχονταν Ιταλοί ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι !!!

Το αποκάλυψε η επιτροπή της ιταλικής βουλής, η οποία ασχολείται με την δημόσια διοίκηση και την εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας. Στην Ιταλία παρέχεται σε τετρακόσιες χιλιάδες ανώτερους υπαλλήλους του δημοσίου δωρεάν τηλέφωνο από την υπηρεσία τους. Με κύριο στόχο να μπορούν να διευκολύνονται στην εκτέλεση της εργασίας τους. Δεν συμβαίνει, όμως, πάντα, ακριβώς αυτό.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα ο Τύπος, από το 2012 μέχρι και φέτος, οι υπάλληλοι αυτοί κάλεσαν πολλούς “ιδιαίτερους” αριθμούς επί πληρωμή. Συνολικά το κόστος για το ιταλικό κράτος, ανέρχεται σε επτά εκατομμύρια επτακόσιες χιλιάδες ευρώ. Συχνά, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, πρόκειται για κλήσεις στις λεγόμενες “ερωτικές γραμμές” ή και για συνδέσεις στο διαδίκτυο, σε ιταλικά και ξένα σάιτ με ανάλογο περιεχόμενο. Μέρος του όλου ποσού επίσης ξοδεύτηκε για συνεχή αποστολή εκκαθαριστικών από τις τράπεζες και επιπλέον συνδέσεις που προσφέρουν τηλεοπτικά κανάλια.

Στη δικαιοσύνη αναμένεται να φτάσει το όλο θέμα

Το μεγαλύτερο ποσοστό, όμως, των εξόδων με τα οποία επιβαρύνθηκαν οι φορολογούμενοι, δείχνει να συνδέεται με “ροζ τηλέφωνα” και σχετικές υπηρεσίες του διαδικτύου. Κάποιοι υπάλληλοι μπορεί να έκαναν “κλικ” άθελά τους σε διαφημιστικά μηνύματα που ενεργοποίησαν πολλές επί πληρωμή ερωτικές και μη υπηρεσίες του ίντερνετ. Πόσα, όμως, μπορεί να είναι τα στελέχη του ιταλικού δημοσίου που σερφάρουν στο διαδίκτυο και τηλεφωνούν τόσο απρόσεκτα;

“Το συνολικό ποσό δεν είναι τεράστιο, αλλά δείχνει μια αντίληψη και πρακτική για το πως ξοδεύεται το δημόσιο χρήμα”, γράφει η La Repubblica. Και δεν αποκλείεται, τώρα, να ξεκινήσει έρευνα της δικαιοσύνης. Αν μη τι άλλο, για να εξακριβωθεί και για ποιο λόγο, μέχρι τώρα κανένα υπουργείο ή δημόσια υπηρεσία δεν είχε αντιληφθεί τι ακριβώς συνέβαινε.

πηγη: capital.gr
ΠΗΓΗ