Ανεστάλησαν οι δράσεις τους επ’αόριστον.

Η Κοπτική και η Ευαγγελική Εκκλησία της Αιγύπτου διέκοψαν ορισμένες από τις δραστηριότητές τους για λόγους ασφαλείας, μετά τις επιθέσεις τζιχαντιστών εναντίον των χριστιανών της χώρας, όπως ανέφεραν σήμερα υψηλόβαθμα στελέχη τους.

“Οι υπηρεσίες ασφαλείας μας ενημέρωσαν ότι ανακάλυψαν σχέδια επιθέσεων” είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αιδεσιμώτατος Αντρέα Ζάκι, ο επικεφαλής της Ευαγγελικής Εκκλησίας. Πρόσθεσε πάντως ότι οι λειτουργίες των ναών δεν επηρεάζονται από το μέτρο αυτό.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Κοπτικής Εκκλησίας Μπόλους Χαλίμ επιβεβαίωσε ότι διακόπηκαν ορισμένες δράσεις.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, τρεις κοπτικές εκκλησίες έχουν γίνει στόχος τζιχαντιστικών επιθέσεων, στις οποίες σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι. Τον Μάιο, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση εναντίον λεωφορείου που μετέφερε Κόπτες προσκυνητές. Σε αυτήν την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 28 άνθρωποι.

Οι τζιχαντιστές έχουν απειλήσει πολλές φορές ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους εναντίον των χριστιανών της Αιγύπτου που αποτελούν σημαντική πλειοψηφία του πληθυσμού της χώρας.

Τα γεγονότα του περασμένου χειμώνα αλλά και την περίοδο της Αντάστασης συγκλόνισαν τον χριστιανικό κόσμο της Αιγύπτου, με τις εικόνες του αιματοκυλίσματος να κάνουν τον γύρο του κόσμου και τους χριστιανούς για μία ακόμη φορά να βρίσκονται στο στόχαστρο.