Εντός της ημέρας αναμένεται η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ -από τις συνολικά δέκα- θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Μαΐου και η τελευταία έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2023.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η τροπολογία, ο ΕΝΦΙΑ καταβάλλεται σε έως δέκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις, καθεμιά από τις οποίες δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 10 ευρώ, και από τις οποίες η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα έκδοσης της πράξης προσδιορισμού φόρου, εφόσον η πράξη προσδιορισμού φόρου εκδοθεί μέχρι τις 15 του μήνα αυτού, άλλως μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού φόρου, οι δε επόμενες δόσεις έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα και η τελευταία δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.