Αρχική Οικονομία Πώς ο Φλώρος κινούσε ανενόχλητος τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό

Πώς ο Φλώρος κινούσε ανενόχλητος τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό

Το CNN Greece φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα στοιχεία που απορρίπτουν τους πρόσφατους ισχυρισμούς του Αριστείδη Φλώρου πως από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Energa – Hellas Power, ο ίδιος κατέβαλε προσπάθειες ώστε να επιστραφούν στο Δημόσιο και στους Δήμους τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν. Από τα στοιχεία της έρευνας του CNN Greece προκύπτει πως το 2014 και ενώ ο ίδιος δικαζόταν για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης των 256,5 εκατ. ευρώ, έστελνε εμβάσματα από λογαριασμό που διατηρούσε στη Σιγκαπούρη σε συγκεκριμένη τράπεζα του Μαυροβουνίου και εν συνεχεία έκανε αναλήψεις πολλών χιλιάδων ευρώ μέσω χρεωστικών καρτών.

Και οι αποκαλύψεις του CNN Greece έχουν ειδικό βάρος διότι από το 2014 έως και σήμερα η μεγαλύτερη εκκρεμότητα της υπόθεσης Energa – Hellas Power είναι το πώς θα ανακτήσει το Δημόσιο τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν και το πώς θα επιστραφούν τα πολλά εκατομμύρια ευρώ που βρίσκονται στο εξωτερικό. Στην πράξη από την έρευνα του CNN Greece προκύπτει πως ο Αριστείδης Φλώρος είχε από το 2014 -καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας- τη δυνατότητα να κινεί ανενόχλητος τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό στους οποίους είχε καταθέσει τα υπεξαιρούμενα χρήματα, αλλά παρά το γεγονός αυτό δεν επέστεψε τα ποσά που υπεξαίρεσε.

Τα κρυμμένα χρήματα

 

Μπορεί η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες να κινήθηκε εγκαίρως το 2012 και να δέσμευσε 121 εκατ. ευρώ που η Energa και η Hellas Power είχαν σε τραπεζικά ιδρύματα, ωστόσο λόγω αρμοδιότητας δεν μπόρεσε να δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία που μέσω εταιρειών οι κατηγορούμενοι είχαν βγάλει στη Ζυρίχη, στο Μονακό, στο Χονγκ Κονγκ, στη Σιγκαπούρη, στη Κύπρο, κ.α..

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η υπόθεση των χρημάτων που εστάλησαν στη Σιγκαπούρη. Μετά από έρευνες των Αρχών προέκυψε πως οι Αριστείδης και Αχιλλέας Φλώρος είναι οι πραγματικοί δικαιούχοι τεσσάρων εταιρειών με έδρα το Μπελίζ, της Νήσους Μάρσαλ και το Χονγκ Κονγκ. Πρόκειται για την εταιρεία ΙΕΤ International Electricity Traders Ltd (Μάρσαλ), την Vision Realty Ltd (Μπελίζ), την KaiFai International Ltd (Χονγκ Κονγκ) και την Superb Operations Inc (Μπελίζ). Η ΙΕΤ International Electricity Traders Ltd ιδρύθηκε στις 27 Οκτωβρίου του 2011. Η Vision Realty Ltd την 1η Ιανουαρίου 2012, η ημερομηνία εγγραφής της KaiFai International Ltd ήταν η 8η Μαρτίου 2012 και της Superb Operations Inc η 19η Απριλίου του 2012.

Μέσω των τεσσάρων αυτών εταιρειών οι Αριστείδης και Αχιλλέας Φλώρος άνοιξαν τέσσερεις τραπεζικούς λογαριασμούς σε δύο τραπεζικά ιδρύματα στη Σιγκαπούρη. Οι τρεις εξ αυτών στην VP Bank Singapore και ο ένας στην Clariden Leu. Οι λογαριασμοί στην VP Bank Singapore ανήκαν στις Vision Realty, στη KaiFai International και στην Superb Operations, ενώ ο λογαριασμός στην Clariden Leu ανήκε στην ΙΕΤ International Electricity Traders.

Στο τέλος του 2012 ο λογαριασμός της Vision Realty στον οποίο δικαιούχοι ήταν και ο Αριστείδης και ο Αχιλλέας Φλώρος είχε κατατεθειμένα 20,6 εκατ. ευρώ. Ο λογαριασμός της KaiFai International, στον οποίο δικαιούχος ήταν μόνον ο Αριστείδης Φλώρος είχε στα μέσα του 2012 περίπου 25 εκατ. ευρώ, η Superb Operations στην οποία ξανά δικαιούχος ήταν ο Αριστείδης Φλώρος είχε στα τέλη του 2012 κατατεθειμένα 25 εκατ. ευρώ και η ΙΕΤ International Electricity Traders, στην οποία δικαιούχοι ήταν ξανά και ο Αριστείδης και ο Αχιλλέας Φλώρος είχε στα τέλη του 2011 κατατεθειμένα 20 εκατ. ευρώ.

Για τις ελληνικές Αρχές τα χρήματα της Σιγκαπούρης και οι προαναφερόμενες εταιρείες έχουν ειδική αξία διότι εκ των υστέρων απεδείχθη πως τροφοδοτούσαν λογαριασμούς του εξωτερικού. Ενδεικτικά η KaiFai International βρέθηκε να έχει στείλει το Μάιο του 2012 περίπου 21 εκατ. ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό στη Κύπρο που διατηρούσε εταιρεία με πραγματικό δικαιούχο τον Χαράλαμπο Σμυρλιάδη, ο οποίος συγκαταλέγεται στους καταδικασθέντες για την υπόθεση.

Αναλήψεις μέσω Μαυροβουνίου

 

Όπως προαναφέρθηκε, η εταιρεία Superb Operations με έδρα το Μπελίζ στην οποία μοναδικός δικαιούχος ήταν ο Αριστείδης Φλώρος είχε στα τέλη του 2012 κατατεθειμένα 25 εκατ. ευρώ στην VP Bank Singapore . Στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2014, ενώ ήδη o Φλώρος δικαζόταν για την υπόθεση της Energa και είχε αποφυλακιστεί λόγω της παρέλευσης του 18μηνου, οι ελληνικές Αρχές ενημερώθηκαν από τις αρχές του Μαυροβουνίου πως μια τοπική τράπεζα έστειλε σήμα για ύποπτες συναλλαγές του Έλληνα υπηκόου Αριστείδη Φλώρου.

Συγκεκριμένα, οι τοπικές αρχές ενημέρωσαν πως η εταιρεία Superb Operations Inc κατέθεσε στο λογαριασμό που διατηρούσε σε τράπεζα του Μαυροβουνίου ο Έλληνας υπήκοος τρία διαφορετικά εμβάσματα επικαλούμενη πως πρόκειται για αμοιβή για συμβουλευτικές υπηρεσίες. Το πρώτο έμβασμα ύψους 10.000 ευρώ εστάλη στις 31 Ιουλίου 2014, το δεύτερο έμβασμα ύψους 35.000 ευρώ εστάλη στις 25 Αυγούστου του 2014 και το τρίτο έμβασμα ύψους 50.000 ευρώ εστάλη στις 17 Σεπτεμβρίου του 2014. Τα σχετικά ποσά συνολικού ύψους 85.000 ευρώ εστάλησαν στο Μαυροβούνιο από την VP Bank Singapore μέσω της αυστριακής Raiffeisen Bank.

Από τα 85.000 ευρώ, τα 10.000 ευρώ, αναλήφθηκαν υπό τη μορφή μετρητών από την τράπεζα του Μαυροβουνίου, ενώ άλλα 45.000 ευρώ εστάλησαν σε άλλο λογαριασμό του Αριστείδη Φλώρου στην ίδια τράπεζα, από τον οποίο έκανε αναλήψεις χρημάτων μέσω χρεωστικής κάρτας. Οι αρχές του Μαυροβουνίου ενημέρωσαν πως οι αναλήψεις αυτές γινόντουσαν από ΑΤΜ από άλλες χώρες του εξωτερικού.

Παράλληλα, οι τοπικές αρχές ενημέρωσαν πως από τη σύμβαση που είχαν συνάψει η εταιρεία Superb Operations Inc με έδρα το Μπελίζ και ο Αριστείδης Φλώρος – προσκομίσθηκε στην τράπεζα του Μαυροβουνίου για να υποδεχθεί τα σχετικά χρήματα – προέκυψε πως για τις συμβουλευτικές του υπηρεσίες ο Αριστείδης Φλώρος θα λάμβανε αμοιβή συνολικού ύψους 250.000 ευρώ! Δηλαδή, το αφεντικό της Energa σκόπευε μέσω Μαυροβουνίου να βγάλει ακόμη 165.000 ευρώ από τα χρήματα που είχε στη VP Bank Singapore!

Διάψευση Φλώρου

 

Τα στοιχεία είναι εξαιρετικά επιβαρυντικά για τον Αριστείδη Φλώρο, ο οποίος καταβάλει διαρκώς προσπάθειες να στρέφει την προσοχή στους εν Ελλάδι εταιρικούς τραπεζικούς λογαριασμούς των Energa – Hellas Power που δέσμευσε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες το 2012 και όχι στους λογαριασμούς που εκείνος και ο Αχιλλέας Φλώρος άνοιξαν τη διετία 2011 και 2012 στο εξωτερικό μέσω παρένθετων εταιρειών των οποίων είναι οι πραγματικοί δικαιούχοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά καιρούς η υπερασπιστική γραμμή του Φλώρου είναι πως στους λογαριασμούς εξωτερικού έχουν μεταφερθεί χρήματα της Energa που δεν οφείλονται στο Δημόσιο, αλλά είναι αντικείμενο αστικής διαφοράς με τον ΔΕΣΜΗΕ, ήτοι μια αμφισβητούμενη οφειλή που εκκρεμεί!

Είναι ενδεικτικό πως ο Αριστείδης Φλώρος σε δημόσια δήλωση του υποστήριξε προχθές τα εξής: «Ήδη από το έτος 2012 καταβάλλω ανελλιπώς προσπάθεια για να εισπράξει το Δημόσιο και οι Δήμοι τα χρήματα που δικαιούνται και τα οποία είναι στο σύνολό τους κατατεθειμένα σε δεσμευμένους, με απόφαση των αρχών, εταιρικούς -και όχι ατομικούς μου- τραπεζικούς λογαριασμούς (…) Οι διάφορες δηλώσεις περί χρημάτων που «έκαναν φτερά» κ.λπ. είναι αποτέλεσμα είτε πλήρους άγνοιας της υποθέσεως είτε εσκεμμένης διαστρέβλωσης της αλήθειας, ιδίως δε μετά την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών (1115/2017) που διέταξε ήδη από τον Μάρτιο του έτους 2017 την απόδοση των χρημάτων σε Δημόσιο και Δήμους, τα οποία είναι στην κατοχή των Τραπεζών».

Τα στοιχεία της έρευνας του CNN Greece αποδεικνύουν πως τα χρήματα που δικαιούται το Δημόσιο  δεν είναι στο σύνολό τους κατατεθειμένα στους ήδη επί μια εξαετία δεσμευμένους ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά βρίσκονται σε «εξωτικούς» λογαριασμούς του εξωτερικού στους οποίους οι ελληνικές αρχές δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση. Ακόμη τα στοιχεία από την υπόθεση του Μαυροβουνίου δείχνουν πως ο Αριστείδης Φλώρος είναι εκείνος που εσκεμμένα διαστρεβλώνει την αλήθεια, καθώς οι συναλλαγές του ιδίου το 2014 στη γειτονική χώρα αποδεικνύουν στην πράξη με ποιες μεθοδεύσεις τα χρήματα που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό «έκαναν φτερά».

Πηγή: https://www.cnn.gr

Most Popular

Δημοσκόπηση Metron Analysis – Κυριαρχία ΝΔ, αλλά με προβλήματα – Αδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλη άνοδος ΚΙΝΑΛ

Επιβεβαιώνει την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, με τη δημιουργία ενός τρίτου, ισχυρού πόλου, αυτού του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis. Η έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε από τον Στράτο Φαναρά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega με τη Ράνια Τζίμα, δείχνει ότι η αλλαγή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, ενισχύει σημαντικά τα ποσοστά του κόμματος και προκαλεί ανησυχία στον δικομματισμό και συναγερμό στα επιτελεία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση αλλά και ο φόβος των πολι

Μητσοτάκης σε διπλωμάτες: Η εποχή της εσωστρέφειας και της μιζέριας, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί – Διπλό μήνυμα στην Τουρκία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε σήμερα, για πρώτη φορά, μέσω τηλεδιάσκεψης, στους επικεφαλής των Πρεσβειών και των Μονίμων Αντιπροσωπειών της Ελλάδας στο εξωτερικό, συνομίλησε μαζί τους και άκουσε την οπτική...

Νέες προκλήσεις και απειλές Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας και Κύπρου – «Στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις»

Κατηγορίες κατά της Ελλάδας και της Κύπρου περί στήριξης τρομοκρατικών οργανώσεων εκτόξευσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απειλώντας πως όποιος παίζει με αυτά τα θέματα, μπορεί να πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε την Κυπριακή Δημοκρατία, επικαλούμενος πληροφορίες από τουρκικά μέσα, ότι έδωσε άδεια προκειμένου να λειτουργήσει γραφείο των Κούρδων της βόρειας Συρίας. Η Άγκυρα θεωρεί ότι συνδέονται

ΟΑΕΔ: Στα 1.109.366 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Δεκέμβριο

Σε 1.109.366 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων τον Δεκέμβριο του 2021 έναντι 1.091.618 ατόμων τον Νοέμβριο του 2021 (ποσοστιαία μεταβολή +1,63%) και έναντι 1.181.296 ατόμων τον Δεκέμβριο του 2020 (ποσοστιαία μεταβολή -6,09%), σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας του ΟΑΕΔ. Από αυτά 579.400 (ποσοστό 52,67%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 520.699 (ποσοστό 47,33%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 400.

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!