Αρχική Οικονομία Πώς ο κορονοϊός θα αλλάξει για πάντα τις αεροπορικές και τον τρόπο...

Πώς ο κορονοϊός θα αλλάξει για πάντα τις αεροπορικές και τον τρόπο που ταξιδεύουμε

Από τις τιμές των εισιτηρών μέχρι και τις αποστάσεις μεταξύ των θέσεων, τα πράγματα αναμένεται να είναι πολύ διαφορετικά μόλις αρχίσουμε να ταξιδεύουμε ξανά.

Υψηλότεροι ναύλοι, λιγότερες πτήσεις, έλεγχοι υγείας πριν από το ταξίδι και λιγότερα δωρεάν φαγητά: Η πανδημία του κορονοϊού εισάγει μια νέα εποχή στα αεροπορικά ταξίδια.

Μια ραγδαία αλλαγή βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς οι παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες επανεξετάζουν τις δραστηριότητές τους και τον τρόπο με τον οποίο θα αρχίσουν να αναδύονται μετά από την κρίση.

Ραγδαίες αλλαγές αναμένονται, οι οποίες θα αγγίξουν σχεδόν κάθε πτυχή της πτήσης, όπως αναφέρει το Bloomberg.

“Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια ασταθή, αργή ανάκαμψη ακόμα και μετά τον περιορισμό του ιού”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Delta Air Lines Inc, Ed Bastian, σε επιστολή προς τους υπαλλήλους. “Υπολογίζω ότι η περίοδος ανάκαμψης μπορεί να διαρκέσει δύο έως και τρία χρόνια.”

Πώς ο κορονοϊός θα αλλάξει για πάντα τις αεροπορικές και τον τρόπο που ταξιδεύουμε
 

Σε λίγους μόλις μήνες, ο κορονοϊός έχει γυρίσει το ρολόι για τις αεροπορικές εταιρείες -ένα από τα μεγάλα πολιτιστικά και οικονομικά φαινόμενα του μεταπολεμικού κόσμου- αρκετά χρόνια πίσω.

Η έκρηξη των αεροπορικών ταξιδιών είχε δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και είχε “φέρει κοντά” όλες τις ηπείρους.

Τώρα όλα βρίσκονται σε αναμονή, με τις αεροπορικές εταιρείες να μειώνουν τις κρατήσεις κατά περισσότερο από 70% από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης Cirium.

Τακόμα, ΗΠΑ
Τακόμα, ΗΠΑ  AP

Δεν γνωρίζουμε ακόμη πότε οι άνθρωποι θα είναι πρόθυμοι να μπουν ξανά σε κλειστούς χώρους καμπίνας, αν και μια έρευνα της International Air Transport Association διαπίστωσε ότι το 40% των πρόσφατων ταξιδιωτών αναμένεται  να περιμένει τουλάχιστον έξι μήνες μετά το πέρασμα του ιού πριν χρησιμοποιήσει ξανά αεροπλάνο.

Η EasyJet Plc συγκαταλέγεται μεταξύ των εταιρειών που σχεδιάζουν να διατηρήσουν κενά τα μεσαία καθίσματα, τουλάχιστον σε αρχικό στάδιο, για να καθησυχάσουν τους πελάτες σχετικά με τους κανόνες προσωπικών αποστάσεων.

Στην Korean Air Lines Co., το πλήρωμα αυτή τη στιγμή υποχρεούται να φοράει γυαλιά, προστατευτικές μάσκες, γάντια και προστατευτικές φόρμες.

Οι καμπίνες μετά τον κορονοϊό

Ο τρόπος διαμόρφωσης των αεροσκαφών είναι πιθανό να αλλάξει καθώς οι αερομεταφορείς προσπαθούν να αποσπάσουν περισσότερα χρήματα από τους πελάτες.

Μερικοί θα αναβαθμίσουν τις καμπίνες premium, με αποτέλεσμα να είναι ακόμη πιο έντονη η διαφορά μεταξύ της πρώτης θέσης και των οικονομικών, δήλωσε ο Volodymyr Bilotkach, λέκτορας στη διαχείριση αεροπορικών μεταφορών στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Σιγκαπούρης.

Πώς ο κορονοϊός θα αλλάξει για πάντα τις αεροπορικές και τον τρόπο που ταξιδεύουμε
 UNSPLASH

Στην Ασία, οι αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να χρεώνουν όλο και περισσότερο τους επιβάτες οικονομικής τάξης ξεχωριστά για υπηρεσίες όπως το check-in αποσκευών και τον χώρο για τα γεύματα, δήλωσε ο Bilotkach, ο οποίος έγραψε το βιβλίο «The Economics of Airlines», που δημοσιεύτηκε στο 2017.

Μπορούν να βρεθούν φτηνές πτήσεις προς το παρόν, καθώς κάποιες αεροπορικές εταιρείες λειτουργούν ακόμη απλά για περιορισμένο επιβατικό κοινό. Ο διευθύνων σύμβουλος της IATA, Alexandre de Juniac, ανέφερε ότι η χρήση μάσκας προσώπου μπορεί να καθησυχάσει τους επιβάτες, αλλά η διατήρηση των κενών καθισμάτων θα ήταν κάτι δύσκολο να πραγματοποιηθεί, καθώς θα μειώσει τη μέγιστη χωρητικότητα των καθισμάτων σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Η συγκεκριμένη βιομηχανία έχει ξεπεράσει “μπόρες” στο παρελθόν, αλλά καμία τόσο σκληρή όπως αυτή. Σχεδόν τα δύο τρίτα των 26.000 επιβατικών αεροσκαφών στον κόσμο είναι “δεμένα” στο εδαφος και περίπου 25 εκατομμύρια θέσεις εργασίας διατρέχουν κίνδυνο.

Χιούστον, Τέξας
Χιούστον, Τέξας  AP

Η IATA έχει προειδοποιήσε ότι οι αερομεταφορείς αντιμετωπίζουν έλλειμμα 314 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις πωλήσεις εισιτηρίων φέτος και οι μισοί από αυτούς “φλέρταρουν” με τον κίνδυνο πτώχευσης σε δύο έως τρεις μήνες, εάν δεν λάβουν κυβερνητική βοήθεια.

Η EasyJet, που εδρεύει στο Λούτον της Αγγλίας, διαθέτει ομάδες επιστημόνων που έρευνουν διάφορα σενάρια για το πόσο σύντομα αναμένεται να επιστρέψει η ζήτηση στις πτήσεις, σε ποια επίπεδα, τι θα πληρώνουν οι επιβάτες και πόσο θα πρέπει αυξηθούν οι τιμές για να παρουσιάσουν κέρδη. Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη τις απαντήσεις.

Τεστ επιβατών

Μια ανησυχία είναι εάν οι πελάτες θα υπόκεινται σε κανόνες εισόδου που σχετίζονται με την υγεία, οι οποίοι ενδέχεται να διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

Τόκιο
Τόκιο  AP

Ακριβώς όπως η ασφάλεια του αεροδρομίου ενισχύθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να υποβληθούν σε τεστ όπως έλεγχοι της θερμοκρασίας ή μπορεί να χρειαστούν ακόμη και πιστοποιητικά υγείας για να πετάξουν, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων BCG. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί χρονοβόρο και περίπλοκο για το πρόγραμμα πτήσεων.

Η ουσιαστική φύση των αεροπορικών ταξιδιών – τα οποία στηρίζουν το εμπόριο, τη διπλωματία, τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό – αναγκάζει τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να στηρίξουν τις αεροπορικές εταιρείες.

Τη Δευτέρα το Υπουργείο Οικονομικών στις ΗΠΑ κατέβαλε τον πρώτο γύρο βοήθειας μισθοδοσίας στις αεροπορικές εταιρείες.

Πολλές μικρές αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να πτωχεύσουν με αποτέλεσμα να μειωθεί ο ανταγωνισμός. Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους πιθανότατα θα επιβιώσουν, αλλά πολλές θα ανήκουν εν μέρει σε κυβερνήσεις ή θα χρωστούν χρήματα και έτσι θα μειώσουν πιθανώς τα μη δημοφιλή δρομολόγια, ενώ ταυτόχρονα ενδέχεται να αυξήσουν τις τιμές τους.

Χιλή
Χιλή  AP

Βασικά ταξίδια

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού διοργανώθηκαν πολλές τηλεδιασκέψεις, οι οποίες αντικατέστησαν τη φυσική παρουσία των προσώπων, κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει στην επανεκτίμηση στο μέλλον τέτοιου είδους συσκέψεων. Κάποια ταξίδια ίσως να είναι αχρείαστα στο μέλλον αφού μία τηλεδιάσκεψη μπορεί να τα αντικαταστήσει.

“Σίγουρα, ακόμη και αν δεν είσαι περιβαλλοντολόγος, μπορείς να το σκεφτείς”, δήλωσε η Celine Fornaro, επικεφαλής της ευρωπαϊκής έρευνας βιομηχανικών μετοχών στο UBS. “Ποιο είναι το αναγκαίο ταξίδι;”

Το βέβαιο είναι ότι πολλοί άνθρωποι στον κόσμο έχουν ανάγκη να ταξιδέψουν για να επισκεφθούν την οικογένεια και τους φίλους τους μόλις αρθούν οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, δήλωσε ο Jared Harckham, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αεροπορίας με έδρα τη Νέα Υόρκη, στη συμβουλευτική εταιρεία ICF International Inc.

Σε κάθε περίπτωση οι επιβάτες θα πρέπει να προετοιμαστούν για μία νέα περίοδο στις αεροπορικές εταιρείες και στα αεροσκάφη.

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Absolutely free Get Together Event Testimonial: Its Don’t Totally free, Sorry To Say.

Absolutely free Get Together Event Testimonial: Its Don't Totally free, Sorry To Say. Ive discussed more than enough web pages that are especially catered helping...

Movie stars Noticed To Use Romance Apps Like Tinder and OkCupid. These 19 a-listers Swipe good and positioned just like you and my self

Movie stars Noticed To Use Romance Apps Like Tinder and OkCupid. These 19 a-listers Swipe good and positioned just like you and my self Over...

legality to obtain nonpayment consideration on challenging dollars lending options

legality to obtain nonpayment consideration on challenging dollars lending options Exactly what may legality of having nonpayment eyes on difficult funds lending products? The explanation when...

A rightly est ished connections can transform your enterprise Like anybody else hard dollars

A rightly est ished connections can transform your enterprise Like anybody else hard dollars Prob y typically the most popular methods of locating economic budget...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!