Αρχική Οικονομία Πότε κληρώνει το τζακ ποτ της φορο-λοταρίας

Πότε κληρώνει το τζακ ποτ της φορο-λοταρίας

Για τη μεγάλη φορο-λοταρία του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του έτους, ετοιμάζονται οι πολίτες. Πρόκειται για τη δεύτερη κλήρωση, που αναμένεται να είναι και η μεγαλύτερη που θα γίνει, καθώς θα μοιραστούν όλα τα χρήματα που αντιστοιχούν στους μήνες του 2017 για τους οποίους δεν έγιναν κληρώσεις.

Για τη φορολοταρία έχει προβλεφθεί ότι θα μοιράζεται κάθε μήνα στους τυχερούς φορολογουμένους το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Δηλαδή 1.000 τυχεροί θα λαμβάνουν από 1.000 ευρώ έκαστος.

Στον εφετινό προϋπολογισμό σημειώνεται πως έχει δεσμευτεί το ποσό των 12 εκατ. ευρώ, αλλά η μόνη κλήρωση που έχει γίνει είναι αυτή του Νοεμβρίου, δηλαδή έχει δοθεί μόλις ένα εκατομμύριο ευρώ. Το γεγονός που εξετάζει σοβαρά το Υπουργείο Οικονομικών είναι τον Δεκέμβριο, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά να μοιραστούν στους τυχερούς συνολικά 10 εκατ. ευρώ.

Τα εννέα εκατομμύρια ευρώ αντιστοιχούν στη χρονική περίοδο από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο και το ένα εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στον Νοέμβριο (το εκατομμύριο του Δεκεμβρίου θα κληρωθεί τον Ιανουάριο 2018).

Οι κληρώσεις, όπως προβλέπεται, πραγματοποιούνται με λαχνούς τους οποίους συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι με βάση τις συναλλαγές που πραγματοποιούν με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα τον προηγούμενο μήνα.

Τι θα συμβεί στη μεγάλη κλήρωση;

Οι λαχνοί που θα μπουν στην ηλεκτρονική κληρωτίδα θα αντιστοιχούν στις συναλλαγές με κάρτα που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι τον Νοέμβριο. 

Αντίστοιχα, η μεγάλη κλήρωση των υπόλοιπων 9 εκατ. ευρώ θα γίνει με λαχνούς που θα βασιστούν στις συναλλαγές με κάρτα που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2017.

Η συγκέντρωση και η επεξεργασία όλων των στοιχείων συναλλαγών με κάρτες αυτής της περιόδου αποτελεί μια τεχνική πρόκληση που προσπαθούν από κοινού υπουργείο Οικονομικών και τράπεζες να αντιμετωπίσουν.

Ποια είναι τα μέχρι στιγμής δεδομένα;

Οι λαχνοί που θα μπουν στην ηλεκτρονική κληρωτίδα θα αντιστοιχούν στις συναλλαγές με κάρτα που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι τον Νοέμβριο
10.000 φορολογούμενοι θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ ο καθένας, ενώ στην κλήρωση εκτιμάται πως θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 4,5 εκατ. φορολογούμενοι.

Ο υπολογισμός των λαχνών των φορολογούμενων γίνεται με βάση τη συνολική αξία των δαπανών τους με ηλεκτρονικό τραπεζικό μέσο, όπως είναι οι κάρτες και οι μεταφορές πόσων σε λογαριασμό της επιχειρήσεις από την οποία πραγματοποιούν αγορές.

Η κλίμακα με την οποία υπολογίζονται οι λαχνοί:

  • Για συνολικό άθροισμα αξίας συναλλαγών μέχρι 100 ευρώ τον μήνα, ένας λαχνός για κάθε ένα 1 ευρώ.
  • Για τα επόμενα 400 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε 2 ευρώ.
  • Για τα επόμενα 500 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε 3 ευρώ.
  • Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα 4 ευρώ.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληροφορηθούν τον αριθμό των λαχνών που έχουν συγκεντρώσει καθώς και αν είναι μεταξύ των τυχερών σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στο taxisnet (www.aade.gr).

ΠΗΓΗ

Most Popular

Ευρωζώνη: Στο 5% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο – Στο 4,4% στην Ελλάδα

Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε σε επίπεδο-ρεκόρ τον Δεκέμβριο, επιβεβαίωσε η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως χάρη στην αύξηση των τιμών ενέργειας και στα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς η οικονομία ανακάμπτει από το lockdown Η Eurostat τόνισε πως οι τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη αυξήθηκαν 0,4% σε μηνιαία βάση τον Δεκέμβριο και σε ετήσια βάση το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 5%, το ίδιο με τις αρχικές εκτιμήσεις στις 7 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat,

Ξεκινά το νέο πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί»- Επιδότηση 20.000 ευρώ

Για την ηλεκτροκίνηση, ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης των μεταφορών στην Ελλάδα, μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στο 5ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης. Πρώτος άξονας του...

ΔΣ ΕΒΕΑ παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη – Κάλεσμα για επενδύσεις

Παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών για το 2022. Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Γιάννης Μπρατάκος, στάθηκε στον νέο Αναπτυξιακό νόμο και τη σημασία του στη διαμόρφωση ενός ορθολογικού θεσμικού πλαισίου για τα νέα επενδυτικά σχέδια. «Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, ως θεσμικός φορέας και εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου, μελέτησε με

Alpha Bank: Αύξηση επενδύσεων κατά 16,3% το 9μηνο του 2021 – Περαιτέρω άνοδος την επόμενη 3ετία

Οι επενδύσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν στο πρώτο εννεάμηνο του 2021, κατά 16,3% σε ετήσια βάση ενώ εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν περαιτέρω τη δυναμική τους την επόμενη τριετία, υποστηριζόμενες, σε μεγάλο βαθμό, από τη χρηματοδότηση που αναμένεται να λάβει η χώρα μας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, οι οποίες αποσκοπούν στην εμπέδωση ενός φιλικού, προς την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, περιβάλλοντος όπως σημειώνουν οι

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!