Αρχική Κοινωνία Πότε θα είναι έτοιμο το δωρεάν παρκιγνκ στον Άγιο Διονύσιο;

Πότε θα είναι έτοιμο το δωρεάν παρκιγνκ στον Άγιο Διονύσιο;

Οι έμποροι προτείνουν μεταφορά στην περιοχή και λαϊκής αγοράς

Στις αρχές του καλοκαιριού (πιθανότατα μέσα στον Ιούνιο) αναμένεται σύμφωνα με όλες τις τελευταίες εξελίξεις να λειτουργήσει ως δημοτικό παρκινγκ ο υπαίθριος χώρος του αμαξοστάσιου του ΟΣΕ στον Άγιο Διονύσιο της Πάτρας.

Αμαξοστάσιο Αγίου Διονυσίου: Το δημοτικό πάρκινγκ που… “φτιάχνεται …

Σύμφωνα με τα σύμβαση παραχώρησης που παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο την προηγούμενη εβδομάδα και την οποία εξουσιοδοτήθηκε να υπογράψει ο δήμαρχος Πατρέων, η διάρκεια της παραχώρησης ξεκινά με την υπογραφή της και λήγει είτε με την παρέλευση εξαετίας είτε νωρίτερα αν παραστεί ανάγκη στην κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής.

Οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου θα ξεκινήσουν άμεσα καθώς μέσα σε ένα μήνα αναμένεται να παραχωρηθεί από τον ΟΣΕ.

Αντί καταβολής οικονομικού ανταλλάγματος ο δήμος υποχρεούται  να κάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου σε παρκινγκ με δικές του δαπάνες. Επιπλέον, θα έχει την ευθύνη για τη συντήρησή του και τη διατήρηση της καθαριότητας.

Μετά το τέλος των εργασιών θα παραχωρήσει το χώρο σε χρήση δωρεάν για τους δημότες.

Η δημοτική αρχή εξετάζει την προοπτική δρομολόγησης δωρεάν λεωφορείου – στα πρότυπα της λειτουργίας του πάρκινγκ Καλετζώτη – από το χώρο του πάρκινγκ μέχρι το κέντρο, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι χρήστες του.

Στο σχέδιο της σύμβασης αναφέρεται ότι οι εργασίες που θα εκτελεστούν από το δήμο θα παραμείνουν προς όφελος της ΓΑΙΑΟΣΕ, ενώ σε περίπτωση που ο χώρος στάθμευσης αποφέρει έσοδα από εκμετάλλευση ή μίσθωση στο δήμο ή σε άλλο νομικό του πρόσωπο, τότε η σύμβαση θα λυθεί αυτοδίκαια και θα δοθεί η δυνατότητα σύναψης μίσθωσης με αντίτιμο.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών, παράλληλα με την πρόταση αυτή έχει θέσει προς τη Δημοτική Αρχή το σοβαρό αίτημα για δημιουργία στεγασμένης Δημοτικής Αγοράς προτείνοντας συγκεκριμένα 2 χώρους (Άγιο Διονύσιο και Άγιο Ανδρέα) στον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό, αποσκοπώντας στην αποδέσμευση  της πόλης από σειρά προβλημάτων που δημιουργούν οι λαϊκές αγορές (κυκλοφοριακό, καθαριότητα, προσβασιμότητα κατοίκων και ασθενοφόρων, παραοικονομία κ.ά.).

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Κορωνοϊός – Κικίλιας: Το ΕΣΥ αντέχει -Η Ελλάδα θα σωθεί με γενναίες αποφάσεις

To Eθνικό Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα αντέχει παρά την μεγάλη πίεση που δέχεται λόγω της πανδημίας, τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο...

Β. Ψάλτης: Η Alpha Bank έχει πρωταγωνιστικό ρόλο με ισχυρή ρευστότητα και κεφαλαιακή επάρκεια

Η ισχυρή ρευστότητα και η κεφαλαιακή μας επάρκεια, με τον δείκτη CAD σταθερά στο 18,3%, αποτελούν το θεμέλιο ώστε να διαδραματίσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο υποστήριξης της...

Alpha Bank: Κέρδη 130,4 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο – Ισχυρή ρευστότητα και κεφαλαιακή επάρκεια

Ενισχυμένη λειτουργική κερδοφορία με Κύριο Αποτέλεσμα προ Προβλέψεων αυξημένο κατά 4% σε ετήσια βάση ανακοίνωσε η Alpha Bank για το 9μηνο του 2020. Κέρδη μετά...

Τα πρωτόκολλα που ισχύουν για κάθε ασθενή ίσχυσαν και στον Αρχιεπίσκοπο

«Στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο χορηγήθηκε και χορηγείται η ενδεδειγμένη θεραπεία που ακολουθείται για τους προσβληθέντες από κορωνοϊό ασθενείς αυτής της ηλικίας με το...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!