Παρά το γεγονός ότι η φύλαξη των συνόρων κατά μήκος του ποταμού Έβρου έχει ενισχυθεί -σε μεγάλο βαθμό- τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε υποδομές, οι λαθρομετανάστες βρίσκουν κάποια σημεία «αφύλακτα» και περνάνε στο εσωτερικό της χώρας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βοηθούνται από στρατιωτικούς Τούρκους, καθώς αυτοί γνωρίζουν καλά τα περάσματα και κάθε σημείο του ποταμού.

Μετά από ένα διάλλειμα εξ αιτίας της πανδημίας, η κατάσταση επανήλθε στα γνωστά περιστατικά. Καθημερινά τα δελτία από την Αστυνομία αναφέρουν συλλήψεις διακινητών και παράνομων μεταναστών.

Το ότι συλλαμβάνονται, ουδόλως λύνει το πρόβλημα, αφού αυτό όπως αποδεικνύεται τόσα χρόνια δεν τους πτοεί. Ενδεχομένως και να το επιδιώκουν καθώς με την σύλληψή τους εξασφαλίζουν την επιβίωσή τους. Έχουν στέγη και φαγητό για όσο διάστημα –και εξ όσων γνωρίζουμε πολύ μεγάλο- χρειαστεί.

Σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν περιπλανώμενοι χωρίς την δυνατότητα να βρούνε εργασία που θα τους εξασφάλιζε τα προς το ζην.

Σε ένα μήνα μπήκε στην Ελλάδα «ένα μικρό χωριό»

Από τις αρχές του Ιουνίου η έως τις 29 Ιουνίου η Αστυνομία της Περιφέρειας ΑΜΘ συνέλαβε 27 διακινητές και 138 παράνομους και αν υπολογίσουμε και αυτούς που συνελήφθησαν στην Εγνατία από Αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης, έχουμε ένα σύνολο ανθρώπων ενός μικρού χωριού, που πέρασε από τον Έβρο.

Στο μεταξύ ανοίγουν σήμερα οι Καστανιές, γεγονός που προκάλεσε ντόμινο αντιδράσεων καθώς αναστάτωσε τους κατοίκους, αφού τα γεγονότα που έζησαν τους προηγούμενους μήνες είναι πολύ πρόσφατα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: