Αρχική Πολιτική Πρ. Παυλόπουλος: Αναγκαία για την Ε.Ε. η ενοποίηση

Πρ. Παυλόπουλος: Αναγκαία για την Ε.Ε. η ενοποίηση

Τις απόψεις του για την ανάγκη ολοκλήρωσης της ευρωπαϊκής ενοποίησης, την οποία παγίως χαρακτηρίζει «επιτακτική», επανέλαβε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επ’ αφορμή ημερίδας που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών της Ε.Ε.

«Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δημιουργήθηκε από τους ιδρυτές του, μετά τις εφιαλτικές εμπειρίες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, για να φθάσει έως την τελική του ολοκλήρωση, δηλαδή την πλήρη ενοποίησή του με τη μορφή ομοσπονδιακής διακυβέρνησης υπό θεσμικούς όρους αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας», είπε στον πρόλογό του ο κ. Πρ. Παυλόπουλος και, όπως συνηθίζει σε όλες τις σχετικές παρεμβάσεις του, θέλησε να διαμηνύσει την αγωνία του σε όλους τους πολιτικούς ηγέτες της Ευρώπης.

«Αν η ευρωπαϊκή ενοποίηση δεν επιτευχθεί, η συνακόλουθη στασιμότητα θα οδηγήσει νομοτελειακώς στον κίνδυνο διάλυσης της Ε.Ε., αρχής γενομένης από τον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη», υποστήριξε ο κ. Παυλόπουλος με κεντρικό επιχείρημα ότι «η επιβίωση και η εν γένει προοπτική της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης εξαρτώνται όχι μόνον από την οικονομική και τη νομισματική πρόοδο, αλλά πρωτίστως από την αντοχή των θεσμών του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, οι οποίοι, από τη φύση τους, είναι οι μόνοι που μπορούν να εγγυηθούν πέρα από τη σταθερότητα και την ίδια την ευρωπαϊκή ενοποίηση».

Βάσει αυτού του σκεπτικού του, ο ΠτΔ είπε ότι «πρέπει να ενισχυθούν ταχύτατα οι θεμελιώδεις θεσμικές αντηρίδες πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η προοπτική δημιουργίας μιας Ενωμένης Ευρώπης υπό όρους ομοσπονδίας και αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας», κάτι που ανέδειξε ως προϋπόθεση για «να καταστεί εφικτή η ευρωπαϊκή ενοποίηση».

Επισημαίνοντας, τέλος, ότι «κάθε είδους κενά, αναφορικά με τον σεβασμό των θεμελιωδών συνιστωσών του ευρωπαϊκού κράτους δικαίου, πλήττουν ευθέως την πορεία προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση», ο κ. Παυλόπουλος επικαλέστηκε το Eurogroup –δηλαδή το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών– το οποίο χαρακτήρισε «σύμπτωμα κανονιστικής καχεξίας και θεσμικής «αφάνειας», αλλά και «παράδειγμα κενού του ευρωπαϊκού κράτους δικαίου, το οποίο πλήττει ευθέως την ομαλή πορεία προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση».

Πηγή: http://www.kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

La conveniente influencia es la Opinion Richmeetbeautiful

La conveniente influencia es la Opinion Richmeetbeautiful Cuando ingresas a la pagina web sobre Richmeetbeautiful descubre inmediatamente un portal sobre citas, no obstante dispone de...

Lass mich daruber beschreiben valide kostenlose Singleborsen im Gesamtschau.

Lass mich daruber beschreiben valide kostenlose Singleborsen im Gesamtschau. aufgebraucht inside folgendem Kollationieren getesteten Singleborsen fahig sein permanent fur Nusse und ohne Bedrohung...

When Tinder bans your hard earned cash, you’ll possess challenge communication “Your accounts has-been frozen”, by trying logging into sites again.

When Tinder bans your hard earned cash, you’ll possess challenge communication “Your accounts has-been frozen”, by trying logging into sites again. Whether their program obtains...

So flirtest du nach dieser Gewerbe, frei hinsichtlich Ihr peinlicher Blodmann drogenberauscht schuften

So flirtest du nach dieser Gewerbe, frei hinsichtlich Ihr peinlicher Blodmann drogenberauscht schuften Sowie respons Angst Ubereilung, daruber gern wissen wollen zu haschen, denn du...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!