Αρχική Διάφορα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Μ.Α.) «Θεσμοί, Επικοινωνία και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση»

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Μ.Α.) «Θεσμοί, Επικοινωνία και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση»

Το Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μ.Α. Institutions, Communication and European Integration  αποτελεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών που προσεγγίζει συνδυαστικώς τα ζητήματα λειτουργίας των Ευρωπαϊκών Θεσμών, με εκείνα του αποφασιστικού ρόλου της Επικοινωνίας και της Τεχνολογίας.  Εξετάζει διεπιστημονικώς θέματα Πολιτικής Επιστήμης, Τεχνολογίας, ψηφιακών προκλήσεων και Επικοινωνίας – Συγχρονισμού των Ευρωπαίων Πολιτών, όπως αυτά καθορίζουν την υπόθεση της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Περιλαμβάνει σπουδές και έρευνα σε θέματα Κοινωνιολογίας, Ψυχολογίας και Media με διδάσκοντες τόσο από την Ακαδημία όσο και εξ Αριστείας / στελέχη της Ευρωπαϊκής Διοίκησης. Προσφέρει δηλαδή, με τον ενδεδειγμένο επιστημονικό τρόπο ένα ευρύ φάσμα γνώσεων στο πεδίο των Ευρωπαϊκών Σπουδών, συνδέοντας την ακαδημαϊκή γνώση με την επαγγελματική εμπειρία στελεχών πρώτης γραμμής που δρουν στη σφαίρα των θεσμών και της Δημόσιας Διοίκησης.

Απευθύνεται σε επικοινωνητές, στελέχη Διοίκησης όλων των βαθμών, στελέχη πολιτικών κομμάτων, δημοσιογράφους  και τεχνοκράτες με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό, προσφέροντας εφόδια για επίτευξη θέσεων Ευθύνης σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Στοχεύει στην εκπαίδευση των Τεχνοκρατών και των Ιδεολόγων που θα συμβάλλουν σε μία αναβαθμισμένη Ευρώπη με επαυξημένη δημοκρατία και λειτουργικούς θεσμούς στην υπηρεσία της Ευρωπαϊκής ιδέας και του Πολίτη του 21ου αιώνα.

Το Ινστιτούτο προσφέρει στους φοιτητές του το ιδανικό πλαίσιο για εξοικείωση με τα Ευρωπαϊκά θέματα καθώς και ευκαιρία για διάδραση – μάθηση σε ένα περιβάλλον που συναποτελείται από θεσμούς και οργανισμούς Ευρωπαϊκής εμβέλειας, με μαθήματα που υλοποιούνται σε δύο Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με ένα τρίτο module επιλογής σε Βρυξέλλες ή Στρασβούργο.

Στόχος, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αναδειχθούν και να στηριχθούν ικανά και πεπαιδευμένα στελέχη, ως επιτακτική ανάγκη μίας καλύτερης Ευρώπης.

Ο ιδανικός υποψήφιος χειρίζεται με επάρκεια την Αγγλική Γλώσσα, έχει πρώτο πτυχίο σε συναφή κατεύθυνση κοινωνικών / ανθρωπιστικών επιστημών. Συνεκτιμάται η εμπλοκή σε δράσεις ή και έργα κοινωνικού οφέλους ή εν γένει δημόσιας υπηρεσίας. Απαιτείται να  μπορεί να λειτουργήσει ως μέρος ομάδας επί δύο συναπτά έτη στην διάρκεια των οποίων θα υλοποιηθούν μαθήματα (και) εκτός Ελλάδας. Η επιλογή γίνεται σε τέσσερις φάσεις. Η επιλεξιμότητα διακριβώνεται με την αποστολή βιογραφικού στην διεύθυνση info.qjnt@gmail.com (φάση 1).

Φόρμα Υποψηφίου συμπληρώνεται Εδώ

 

Most Popular

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τον CEO της TUI – Αναμένεται διπλασιασμός αφίξεων τουριστών το 2022

Τηλεδιάσκεψη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του TUI Group, Fritz Joussen, είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την οποία ανακοινώθηκε η ίδρυση του Co-Lab του ομίλου στη Ρόδο, του πρώτου εργαστηρίου συνεργασίας για τον επωφελή πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό ολόκληρης της αλυσίδας υπηρεσιών που συνδέονται με τον τουρισμό.

«Αναμένουμε διπλασιασμό των αφίξεων στην Ελλάδα από την πλευρά του Ομίλου TUI το 2022»

Με αφορμή την ανακοίνωση της συμφωνίας για τη σύσταση του Co-Lab, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «αναμένουμε φέτος μια π

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση Τσίπρα για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση του κόμματος

Την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση του κόμματος προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κομματικές πηγές, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για την αλλαγή του καταστατικού του κόμματος. Προτάσεις για «ριζοσπαστικές» αλλαγές, όπως χαρακτηρίζονται, κατέθεσε και η Επιτροπή Καταστατικού, που αποτελείται από στελέχη του Κόμματος με επικεφαλής τον Γιάννη Δραγασάκη. Στόχος του Αλ. Τσίπρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «ένα διαφορετικό, ανοιχτό, ελκυστικό και πιο σ

Κορωνοϊός: 20.107 νέα κρούσματα και 88 θάνατοι – Στους 683 οι διασωληνωμένοι

Σε 20.107 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022, ανακοινώθηκαν 88 θάνατοι. Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 683 ασθενείς. Για ακόμα μια μέρα, η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, με τη Θεσσαλονίκη να ακολουθεί… από κοντά, τη στιγμή που αρκετές ακόμα περιοχές προκαλούν έντονη ανησυχία.

Κ. Κόλλιας (ΟΕΕ): Ο νέος αναπτυξιακός απλοποιεί διαδικασίες και διευρύνει τον κύκλο των προς ένταξη έργων

Το νομοσχέδιο για τον νέο αναπτυξιακό νόμο κινείται σε θετική κατεύθυνση, επιχειρεί να καταστήσει φιλικότερο το επενδυτικό κλίμα στη χώρα, απλοποιεί διαδικασίες και διευρύνει...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!