Προς Βορράν

Σήμερα ο Ελληνισμός διανύει μία πολύ δύσκολη περίοδο της Ιστορίας του και στο Εθνικό Θέμα του ονόματος της Μακεδονίας μας όλα δείχνουν, δυστυχώς, ότι οδεύουμε σε ξεπούλημα… Και τα τέσσερα ονόματα που έχουν προταθεί για το μόρφωμα των Σκοπίων εμπεριέχουν τον όρο «Μακεδονία».
Ένα από αυτά, που πολύ πιθανόν να γίνει αποδεκτό, είναι και το «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη». Αυτό, πέραν του «Δημοκρατία της Μακεδονίας», είναι το πιο επικίνδυνο. Αν ανατρέξουμε στην Ιστορία, η οποία πρέπει να είναι οδηγός μας, θα δούμε ότι αυτό ήταν και το όχημα του αλυτρωτισμού των Σκοπιανών οι οποίοι σαν «Μακεδόνες του Βαρδάρη» φιλοδοξούσαν να «ελευθερώσουν» και να ενωθούν με τους «αδελφούς τους Μακεδόνες του Αιγαίου».

Όπως πολύ εύστοχα γράφει τον πρόλογο της επανεκδόσεως ο Ευθύμιος Π. Πέτρου: «Από τις πρώτες κιόλας σελίδες του δοκιμίου του Ηλία Ι. Κύρου καταλαβαίνει ο αναγνώστης, πόσο συγκλονιστικά επίκαιρο είναι. Ακριβώς επειδή γράφτηκε πριν 58 χρόνια, υπό την προοπτική των ετών διαπιστώνει κανείς την διαχρονική αδυναμία του νεοελληνικού κράτους να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις και να προβλέψει τα προβλήματα που μπορεί να ανακύψουν στο μέλλον.
Με ασυγχώρητη αφέλεια αποδέχεται διαβεβαιώσεις -που ενίοτε είναι πολύ αόριστες και μη αξιόπιστες- κάποιων μεγάλων δυνάμεων και συμπλέει με αυτές, εις βάρος των εθνικών συμφερόντων, χωρίς μάλιστα να έχει εξασφαλίσει ανταλλάγματα.
Ακόμη χειρότερα αδυνατεί να αντιληφθεί πότε οι καταστάσεις αλλάζουν και παραμένει προσκολλημένο σε διεθνή δεδομένα που έχουν παύσει να ισχύουν.»

Ο πόθος και το καθήκον του Ελληνισμού είναι, όπως παραστατικά αποδίδεται στο εξώφυλλο του βιβλίου, η απελευθέρωση των σκλαβωμένων εδαφών και αδελφών μας της Μακεδονίας, Βλαχόφωνων και Ελληνόφωνων.

δείτε περισσότερα και παραγγείλτε το βιβλίο από το e-shop της Λόγχης…

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Φραγκίσκη Μελίσσα: Στην Alpha Bank διασφαλίζουμε ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση»

Η Εντεταλμένη Γενική Διευθύντρια – Chief Human Resources Officer της Αlpha Bank Φραγκίσκη Μελίσσα μίλησε για κουλτούρα διαφορετικότητας και ενσωμάτωσης που υιοθετεί η Αlpha Bank και τις δράσεις που αναπτύσσονται για τη στήριξη του Προσωπικού της...

Alpha Bank: Eπιτυχημένη η έκδοση ομολόγου Tier 2 500 εκατ. – Στο 5,5% η απόδοση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η νέα έκδοση ομολόγου Tier2 από την AlphaBank, ύψους Ευρώ 500 εκατ., η οποία συγκέντρωσε το ισχυρό ενδιαφέρον κυρίως διεθνών αλλά...

Αναστασία Σακελλαρίου: Στην Alpha Bank έχουμε δομήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μετασχηματισμού

Αναλύοντας το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στον τραπεζικό κλάδο λόγω της πανδημίας, η Αναστασία Σακελλαρίου, Γενική Διευθύντρια - Chief Transformation Officer της Alpha Bank,...

Δυναμική παρουσία των Στελεχών της Alpha Bank Fin Forum 2021

Στο ψηφιακό συνέδριο FinForum, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 4 Μαρτίου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, με θέμα “Shaping the future of banking...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!