Ηχηρό μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αναφορικά με το προσφυγικό, κατά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη (28/03/2017) με τη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού.

«Δεν είναι δυνατόν να είσαι Ευρωπαϊκή Χώρα και να μην σέβεσαι τις θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, απαντώντας ουσιαστικές σε εκείνες τις χώρες που αρνούνται να υποδεχθούν πρόσφυγες επί των εδαφών τους.

Ο κ. Παυλόπουλος, αφού τόνισε ότι η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός, παρά την πολύ μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζουν, έχουν επιτελέσει και θα επιτελέσουν στο ακέραιο το καθήκον τους στο πρόβλημα των Προσφύγων, ζήτησε την παρέμβαση της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη Αλληλεγγύη σ’ αυτό το μείζον, υπαρξιακό θέμα -κυρίως για την Ευρώπη- υπενθυμίζοντας ότι μια από τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ είναι ο σεβασμός του Ανθρώπου, της αξίας του και της προσωπικότητάς του.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «οι Έλληνες εκτιμούμε διαχρονικά την πολύ μεγάλη συμβολή της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού. Γιατί η Διεθνής Επιτροπή ήδη από την εποχή της Μικρασιατικής Καταστροφής και μέχρι σήμερα, σε πολλές περιπτώσεις, έχει επιτελέσει την αποστολή της και έναντι του Ελληνικού Λαού. Το έργο αυτό συνεχίζεται και τώρα, γιατί είναι πολύ σημαντική η συμβολή της Διεθνούς Επιτροπής γενικότερα στην αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού προβλήματος σ’ ολόκληρη την Ευρώπη. Κυρίως δε του Προσφυγικού ζητήματος το οποίο έχει προκύψει εξαιτίας του πολέμου στη Συρία. Και έχει ενταθεί η δραστηριότητά σας από τότε που υπάρχει το ειδικό γραφείο της Διεθνούς Επιτροπής στην Αθήνα, δηλαδή από το 2016».

Πηγή:http://www.newsbomb.gr