Ο πρόεδρος του τουρκόφρονου ΚΙΕΦ προέβη σε μια απίστευτη δήλωση σε εκδήλωση σουνιτών που πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Δέρειο.Ο πρόεδρος του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) Μουσταφά Αλή Τσαούς σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει μέσα από την ιστοσελίδα του το Rodop Ruzgari.

Συγκεκριμένα, σε εκδήλωση σουνιτών που πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Δέρειο στις 7 Οκτωβρίου ο Αλή Τσαούς κατά τη διάρκεια ομιλίας του δήλωσε ότι «Αυτή η περιοχή για αιώνες ήταν τουρκική και αύριο θα παραμείνει ως τουρκική».

Η ιστοσελίδα tourkikanea.gr που μετάφρασε το κείμενο κάνει λόγο για δήλωση που παραπέμπει στην φράση «Kıbrıs Türktür, Türk kalacak» («Η Κύπρος είναι τουρκική και θα παραμείνει τουρκική») που φώναζε ο όχλος στην Τουρκία όταν έσπαγε τα μαγαζιά των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη το 1955.

Η ίδια ιστοσελίδα συνδέει μάλιστα την παραπάνω φράση με την προκλητική δήλωση του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ όταν τον Μάιο του 2016 «ευχόταν» ο Μουσταφά Αλή Τσαούς να γίνει ο «νέος Ντενκτάς της Θράκης».

 

Όλα αυτά συμβαίνουν δημόσια χωρίς κανενός υπεύθυνου να ιδρώνει το αυτί. Πως θα μπορούσαν άλλωστε να κάνουν κάτι, όταν οι ίδιοι είναι αυτοί που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Οι ίδιοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν τις συνθήκες για όλα αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν στην πατρίδα μας….

ΠΗΓΗ