Αρχική Κόσμος Προεδρία του Τrump: Ο Θεός να την Αναπαύσει

Προεδρία του Τrump: Ο Θεός να την Αναπαύσει

Η εμπειρία του Dr. Paul Craig Roberts σχετικά με την εκτίμηση των πολιτικών πεπραγμένων στις ΗΠΑ τον οδήγησε στο να γράψει τον “επικήδειο” της προεδρίας του Donald John Trump. Στο εμπεριστατωμένο άρθρο του με τίτλο «The Trump Presidency: RIP» (Προεδρία του Τrump: Ο Θεός να την Αναπαύσει) παρουσιάζει τα λάθη που έχει ήδη κάνει ο πρόσφατα εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, που από ό,τι φαίνεται θα του κοστίσουν την πρόωρη λήξη της θητείας του.

Σας παρουσιάζω αυτούσιο το άρθρο στην μετάφρασή μου από το Αγγλικό κείμενο.

Έχει υπερεκτιμήσει την προεδρική εξουσία του ο Donald Trump; Η απάντηση είναι ναι.
Είναι πολιτικά άπειρος ο βασικός σύμβουλος του Trump, Steve Bannon; Η απάντηση είναι ναι.
Μπορούμε να συμπεράνουμε από τις απαντήσεις σε αυτά τα δύο ερωτήματα ότι ο Trump βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και θα πληρώσει ένα μεγάλο τίμημα.

Πόσο μεγάλο θα είναι το τίμημα;

Οι New York Times αναφέρουν ότι «οι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες … έψαχναν να μάθουν αν η εκστρατεία του Trump έγινε σε συνεννόηση με τους Ρώσους σχετικά με την πειρατεία ή με άλλες προσπάθειες προκειμένου να επηρεάσουν τις εκλογές».

O πρώην κατάσκοπος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) John Schindler έγραψε στον Twitter ότι ένας ανώτερος συνάδελφός του των μυστικών υπηρεσιών του έστειλε ένα email δηλώνοντας ότι το “κράτος εν κράτει” είχε αναγγείλει πυρηνικό πόλεμο εναντίον του Trump και ότι «Θα πεθάνει στη φυλακή».

Είναι πιθανό αυτό να συμβεί.

Στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το σύμπλεγμα στρατιωτικών / ασφαλείας αποφάσισε ότι η ροή των κερδών και εξουσίας από τον πόλεμο και τις απειλές του πολέμου ήταν πολύ μεγάλη για να εγκαταλειφθεί για μια εποχή ειρήνης. Αυτό το σύμπλεγμα χειραγώγησε έναν αδύναμο και άπειρο πρόεδρο, τον Τruman, σε έναν άσκοπο Ψυχρό Πόλεμο με την Σοβιετική Ένωση. Το ψέμα δημιουργήθηκε και έγινε αποδεκτό από τον αφελή Αμερικανικό λαό, ότι ο διεθνής κομμουνισμός είχε σκοπό την κατάκτηση του κόσμου. Αυτό το ψέμα ήταν προφανές επειδή ο Stalin είχε καθαρίσει και δολοφονήσει τον Leon Trotsky και όλους τους κομμουνιστές που πίστευαν στην παγκόσμια επανάσταση. «Σοσιαλισμό σε μια χώρα», δήλωσε ο Stalin.

Οι ακαδημαϊκοί εμπειρογνώμονες, γνωρίζοντας πού είναι το συμφέρον τους, συμπορεύτηκαν και συνέβαλαν στην εξαπάτηση. Από το 1961 η πρωταρχική δύναμη του συμπλέγματος στρατιωτικών / ασφάλειας ήταν εμφανής στον πρόεδρο Eisenhower, έναν στρατηγό πέντε αστέρων υπεύθυνο για την εισβολή των ΗΠΑ στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Δυτική Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. H ιδιωτική εξουσία που άσκησε το σύμπλεγμα στρατιωτικών / ασφάλειας (ο Eisenhower το αποκαλούσε το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα) ενόχλησε τον Ike τόσο πολύ, που στην τελευταία ομιλία του προς τον Αμερικανικό λαό είπε ότι πρέπει να επαγρυπνούμε εναντίον της ανατροπής της δημοκρατίας από αυτό:

«Μέχρι την τελευταία από τις συγκρούσεις του κόσμου μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν καμία βιομηχανία εξοπλισμών. Οι Αμερικανοί τεχνίτες που έφτιαχναν τα υνιά μπορούσαν, με το καιρό και, αναλόγως τη ζήτηση, να φτιάξουν και σπαθιά, επίσης. Αλλά τώρα δεν μπορούμε πλέον να διακινδυνεύσουμε τον αυτοσχεδιασμό της εθνικής άμυνας, έχουμε υποχρεωθεί να δημιουργήσουμε μια μόνιμη βιομηχανία εξοπλισμών τεραστίων διαστάσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι, τριάμισι εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες απασχολούνται άμεσα στην επιχείρηση της άμυνας. Κάθε χρόνο δαπανούμε για την στρατιωτική ασφάλεια περισσότερο από ό, τι είναι το καθαρό εισόδημα από όλες τις εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτός ο συνδυασμός ενός τεράστιου στρατιωτικού κατεστημένου και μιας μεγάλης βιομηχανίας όπλων είναι νέος στην Αμερικανική εμπειρία. Η συνολική επιρροή –οικονομική, πολιτική, ακόμη και πνευματική– είναι αισθητή σε κάθε πόλη, σε κάθε κρατικό οίκημα, σε κάθε γραφείο της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Αναγνωρίζουμε την επιτακτική ανάγκη για την ανάπτυξη αυτή. Ωστόσο, δεν πρέπει να αποτύχουμε στο να κατανοήσουμε τις σοβαρές επιπτώσεις της. Ο μόχθος μας, οι πόροι και τα προς το ζην μας είναι όλα αλληλένδετα, έτσι είναι η ίδια η δομή της κοινωνίας μας.

Στα συμβούλια της κυβέρνησης θα πρέπει να επαγρυπνούμε ενάντια στην εξαγορά της αδικαιολόγητης επιρροής, είτε ζητείται ή όχι, από το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα. Το δυναμικό για την καταστροφική άνοδο άστοχης εξουσίας υπάρχει και θα επιμείνει.

Δεν πρέπει ποτέ να αφήσουμε το βάρος αυτού του συνδυασμού να θέσει σε κίνδυνο τις ελευθερίες μας ή τις δημοκρατικές διαδικασίες. Δεν θα πρέπει να λαμβάνουμε τίποτα ως δεδομένο. Μόνο οι άγρυπνοι και ενημερωμένοι πολίτες μπορούν να υποχρεώσουν τη σωστή σύμπλεξη του τεράστιου βιομηχανικού και στρατιωτικού μηχανισμού της άμυνας με τις ειρηνικές μεθόδους και τους στόχους μας, έτσι ώστε η ασφάλεια και η ελευθερία να ευημερήσουν μαζί».

Η προειδοποίηση του Eisenhower ήταν καίρια. Ωστόσο, στηρίχθηκε σε “άγρυπνους και ενημερωμένους πολίτες”, τους οποίους οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν. Ο Αμερικανικός πληθυσμός είναι σε μεγάλο βαθμό αφελής και οδεύει, σε όλο το ιδεολογικό φάσμα, από αριστερά προς τα δεξιά, στην αυτοκαταστροφή.

Τα έντυπα και τα τηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης, που χρησιμεύουν ως προπαγανδιστές για το κυβερνών σύμπλεγμα στρατιωτικών / ασφάλειας και των elites της Wall Street, εξασφαλίζουν ότι οι Αμερικανοί δεν έχουν τίποτα άλλο, παρά κίβδηλες ενορχηστρωμένες πληροφορίες. Κάθε νοικοκυριό και άτομο που ανοίγει την τηλεόραση ή διαβάζει μια εφημερίδα έχει προγραμματιστεί να ζει σε μια ψεύτικη ενορχηστρωμένη πραγματικότητα που εξυπηρετεί τους μικροσκοπικά ελάχιστους που αποτελούν το κυβερνών καθεστώς.

Ο Trump προκάλεσε αυτό το κατεστημένο, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι είναι πιο ισχυρό από ό, τι είναι ένας απλός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτό που συνέβη είναι το εξής: Κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του Οbama, η Ρωσία και ο πρόεδρός της δαιμονοποιήθηκαν από το σύμπλεγμα στρατιωτικών / ασφάλειας και των νεοσυντηρητικών, χρησιμοποιώντας τα επί χρήμασι εκδιδόμενα Μέσα Ενημέρωσης. Η δαιμονοποίηση έχει διευκολύνει την ικανότητα των ελεγχόμενων μισθοφορικών Μέσων Ενημέρωσης, όπως οι New York Times, η Washington Post, το CNN, το MSNBC και οι λοιποί, να ανάγουν σε ύποπτη δραστηριότητα, ενδεχομένως ακόμη και σε προδοσία, την επαφή με την Ρωσία και τα άρθρα που αμφισβητούν τις ενορχηστρωμένες εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Ο Trump και οι σύμβουλοί του ήταν πολύ άπειροι για να συνειδητοποιήσουν ότι η συνέπεια της απόλυσης του Flynn ήρθε να επικυρώσει αυτή την ενορχηστρωμένη συσχέτιση της προεδρίας του Τrump με την Ρωσική υπηρεσία πληροφοριών.

Τώρα έχουμε τις πόρνες των Μέσων Ενημέρωσης και τις πολιτικές πόρνες να θέτουν την ερώτηση που χρησιμοποιήθηκε για να αμαυρώσει τον πρόεδρο Νixon και να εκβιάσει την παραίτησή του: «Τι γνωρίζει ο πρόεδρος και πότε το έμαθε;» Μήπως ο Trump γνώριζε ότι o στρατηγός Flynn μίλησε στον Ρώσο πρέσβη εβδομάδες πριν να πει ο Trump ότι το έκανε; Μήπως ο Flynn κάνει το ακατανόμαστο –να μιλήσει σε ένα Ρώσο– επειδή ο Trump του είπε να το πράξει;

Οι τροφοδότες των πλαστών ειδήσεων, η εφημερίδα New York Times, η Washington Post, το CNN, το MSNBC και οι λοιποί των κατάπτυστων ψευτών χρησιμοποιούν ανεύθυνα υπονοούμενα για να μπλέξουν τον πρόεδρο Trump σε έναν ιστό προδοσίας. Εδώ είναι ο τίτλος των New York Times: «Οι βοηθοί της εκστρατείας του Trump είχαν επανειλημμένες επαφές με την Ρωσική υπηρεσία πληροφοριών». Αυτό που βλέπουμε είναι μια εκστρατεία από το “κράτος εν κράτει” χρησιμοποιώντας τις πόρνες τους των Μέσων Ενημέρωσης προκειμένου να υπονομεύσει και να κατηγορήσει τον Trump.

Αυτοί που στρώθηκαν στη δουλειά για να ανατρέψουν τις προεδρικές εκλογές του 2016 είναι τόσο σίγουροι για την επιτυχία τους, ώστε δηλώνουν δημόσια την προτίμησή τους για το πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας. Ο σιωνιστής νεοσυντηρητικός πολεμοχαρής Bill Kristol έχει εκφράσει την προτίμησή του για ένα πραξικόπημα του “κράτους εν κράτει” κατά του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου Trump.

Η φιλελεύθερη–προοδευτική–αριστερά έχει ευθυγραμμιστεί με το Ένα τοις εκατό κατά της “ρατσιστικής, μισογύνισσας, ομοφοβικής” εργατικής τάξης –τους “αθλίους του Trump”– που εξέλεξαν τον Trump. Ακόμη και ο ανενημέρωτος μουσικός, Moby, αισθάνθηκε υποχρεωμένος να δημοσιεύσει αδαείς ανοησίες στο Facebook:
«1. ο Ρωσικός φάκελος για τον Τrump είναι πραγματικός. 100% πραγματικός. Έχει εκβιαστεί από την Ρωσική κυβέρνηση, όχι μόνο για το ότι έχει ουρηθεί από Ρωσίδες πόρνες, αλλά για πολύ πιο φαύλα πράγματα.
2. Η διοίκηση του Τrump είναι σε συμπαιγνία με την Ρωσική κυβέρνηση, και αυτό συνέβη από την πρώτη μέρα
».

Τώρα που ο Trump έχει μολυνθεί με “σχέσεις με την Ρωσική υπηρεσία πληροφοριών”, οι ηλίθιοι Republicans, σύμφωνα με το Bloomberg, έχουν «ενωθεί με εκκλήσεις των Δημοκρατών για μια βαθύτερη ματιά στις επαφές μεταξύ της ομάδας του προέδρου Trump και των Ρώσων μυστικών πρακτόρων την Τετάρτη [15 Φεβρουαρίου], που δείχνει μια αυξανόμενη αίσθηση του πολιτικού κίνδυνου εντός του κόμματος καθώς νέες αναφορές έρχονται στην επιφάνεια για εκτεταμένες επαφές μεταξύ των δύο». Φυσικά, δεν υπάρχει καμία απόδειξη τέτοιων επαφών, αλλά τα γεγονότα δεν αποτελούν μέρος της εκστρατείας που έχει σκοπό να καθαιρέσει τον Trump.

Η απόλυση του Flynn από τον Trump χρησιμοποιείται ως δικαίωση από τους αντιπάλους του για τις ψευδείς κατηγορίες τους ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι σε συμβιβασμό με την Ρωσική υπηρεσία πληροφοριών. Συνειδητοποιώντας το λάθος, ο Λευκός Οίκος έχει προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τη γκάφα του λέγοντας ότι ο Flynn απολύθηκε γιατί ο Trump έχασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό του, όχι επειδή έκανε τίποτα παράνομο ή είχε διασυνδέσεις με την Ρωσική υπηρεσία πληροφοριών. Αλλά κανένας από τους αντιπάλους του Τrump δεν ακούει. Και η CIA εξακολουθεί να τροφοδοτεί με ψεύτικες ειδήσεις τους μισθοφόρους της ενημέρωσης.

Από την αρχή είχα προειδοποιήσει ότι ο Trump δεν είχε την εμπειρία και την γνώση για να διαλέξει μια κυβέρνηση που να μπορεί να σταθεί στο πλευρό του και να εξυπηρετήσει την agenda του. O Trump απέλυσε πλέον το ένα πρόσωπο πάνω στο οποίο θα μπορούσε να υπολογίζει. Το πιο προφανές συμπέρασμα είναι ότι o Trump είναι ξοφλημένος.

Η προσπάθεια του Αμερικανικού λαού να επαναφέρει την κυβέρνηση υπό τον έλεγχό του μέσω του Trump έχει ηττηθεί από το “κράτος εν κράτει”.
Το επιχείρημα του Chris Hedges ότι η επανάσταση είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι Αμερικανοί μπορούν να διεκδικήσουν τη χώρα τους συνεχίζει να κερδίζει αξιοπιστία.

Tα λόγια που καταδίκασαν τον Trump όταν κήρυξε τον πόλεμο πριν να συγκροτήσει τον στρατό του:
«Δεν υπάρχει τίποτα που το πολιτικό κατεστημένο δεν θα κάνει, και ψέμα που δεν θα πει, προκειμένου να διατηρήσει την αίγλη και τη δύναμή του σε βάρος σας. Το καθεστώς της Washington, τα οικονομικά και τα Μέσα Ενημέρωσης που το χρηματοδοτούν, υπάρχουν μόνο για ένα λόγο: για να προστατεύουν και να πλουτίζουν μόνο τον εαυτόν τους. Αυτό είναι ένα σταυροδρόμι στην ιστορία του πολιτισμού μας, που θα καθορίσει κατά πόσον ή όχι Εμείς ο Λαός διεκδικούμε εκ νέου τον έλεγχο της κυβέρνησής μας. Το πολιτικό κατεστημένο που κάνει τα πάντα για να μας σταματήσει, είναι η ίδια ομάδα που ευθύνεται για τις καταστροφικές εμπορικές συμφωνίες μας, την μαζική παράνομη μετανάστευση, την οικονομική και την εξωτερική πολιτική που αφαίμαξε την χώρα.

Το πολιτικό κατεστημένο έχει επιφέρει την καταστροφή των εργοστασίων μας και των θέσεων εργασίας μας, καθώς δραπετεύουν στο Μεξικό, στην Κίνα και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Είναι μια παγκόσμια δομή εξουσίας που είναι υπεύθυνη για τις οικονομικές αποφάσεις που έχουν ληστέψει την εργατική τάξη μας, έχουν απογυμνώσει την χώρα μας από τον πλούτο της, και έβαλαν αυτά τα χρήματα στις τσέπες μιας χούφτας μεγάλων εταιρειών και πολιτικών φορέων».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Site avec rencontre sans avoir i  inscription Comme Je peux a elles produire aplomb ? )

Site avec rencontre sans avoir i  inscription Comme Je peux a elles produire aplomb ? ) une page avec bagarre sans nul epitaphe...

Post photo – this is exactly a must when considering online dating.

Post photo – this is exactly a must when considering online dating. Contemplating trying out some Jewish dating on the internet? Here are some online...

My personal sweetheart regularly consistently bug me with a bunch of messages consecutively

My personal sweetheart regularly consistently bug me with a bunch of messages consecutively “ I honestly had gotten thus tired of it. It was like...

Airg connection enroll how exactly to get access about airG App

Airg connection enroll how exactly to get access about airG App By Kim Strachovsky Post-date Airg connection get how exactly to Login from the airG...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!