Αρχική Πολιτική Προανακριτική Επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ ζητά ο Νικολόπουλος

Προανακριτική Επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ ζητά ο Νικολόπουλος

Του Γιώργου Σαρρή

Τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη δανειοδότηση των κομμάτων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης ζητά ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής που παρουσιάζουν σήμερα τα parapolitika.gr αναφέρουν ενδελεχώς τους λόγους που επικαλείται ο βουλευτής προκειμένου να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω το τρίγωνο των σχέσεων μεταξύ πολιτικών, τραπεζών και μέσων ενημέρωσης. Το κείμενο έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
ΚΟΜΜΑΤΩΝ και ΜΜΕ
Κύριε Πρόεδρε,

Το μέγα κέρδος για τον ελληνικό λαό από την σύσταση και τη λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής που ερεύνησε τον παράνομο δανεισμό των δυο Κομμάτων που άσκησαν εξουσία επί 40 χρόνια είναι ότι πράγματι αναδείχθηκε η λεηλασία άνω του ενός δις ευρώ από τα κρατικά ταμεία απευθείας ή από τα τραπεζικά ταμεία, δηλαδή και πάλι από τα κρατικά εν τέλει ταμεία.

Η λεηλασία αυτή όμως αναδείχθηκε πριν από την Επιτροπή αυτή από τρία πορίσματα:
1.Το πόρισμα του ηρωικού Εισαγγελέα Καλούδη,
2.Το πόρισμα του επίσης ηρωικού εισαγγελέα Γαληνού Μπρή, και
3.Το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία δεν μπορούσε να πράξει διαφορετικά.

Η επιτροπή και ιδιαίτερα πολλοί βουλευτές, θα τολμούσα να πω από όλα τα Κόμματα προσπάθησαν, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο να μην προσβάλουν την λειτουργία του Κοινοβουλίου και ερεύνησαν τα σκάνδαλα με τρόπο που -έστω πλειοψηφικά- αναδείχθηκε η παρανομία και η λεηλασία του δημοσίου χρήματος, το οποίο κατέληξε σε μέγα μέρος του σε ιδιωτικές τσέπες και όχι στους σκοπούς λειτουργίας των Κομμάτων και των ΜΜΕ.
Γι’ αυτό και πολιτικοί και ιδιοκτήτες ΜΜΕ, οι οποίοι ήταν οι άμεσα εμπλεκόμενοι στην παροχή και υποδοχή του χρήματος αυτού πλούτισαν τόσο ,ώστε και τα τρισέγγονά τους να απολαμβάνουν δημόσιο χρήμα ,το οποίο κατά τα άλλα θα υπηρετούσε τη δημοκρατία ,μέσω της απρόσκοπτης λειτουργίας των Κομμάτων και την ενημέρωση, μέσω της ενίσχυσης της λειτουργίας των ΜΜΕ.
Οι δυο εισαγγελείς ,άντεξαν τις φοβερές πιέσεις και συνέταξαν πορίσματα ,τα οποία ανέδειξαν την διάπραξη παρανομιών από τα Κόμματα και τα ΜΜΕ και μάλιστα από τα κορυφαία, δηλαδή ΠΑΣΟΚ,Ν.Δ. και ο ΔΟΛ.
Το γεγονός ότι με επιστράτευση νεαρών, ελεγχόμενων από την εξουσία υπαλλήλων και καταθέσεις επιπέδου μπανανίας, το πόρισμα Καλούδη ενταφιάστηκε, μέχρι να το αναδείξει εκ νέου η επιτροπή, δεν αίρει στο ελάχιστο την παρανομία.
Ωστόσο, με θλίψη διαπιστώνω ότι το πόρισμα της πλειοψηφίας της Επιτροπής για τον δανεισμό κομμάτων και μέσων ενημέρωσης, ενώ επαναβεβαιώνει την ύπαρξη ενός τριγώνου διαπλοκής μεταξύ πολιτικής, μέσων ενημέρωσης και τραπεζών, εντούτοις δεν «τραβάει την κουρτίνα» και αρνείται να αποκαλύψει συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα!

Συνεπώς, το αποτέλεσμα, κατά την ταπεινή μου άποψη, όχι μόνο αδικεί το έργο της Επιτροπής και τα όσα, πολύ – πολύ σημαντικά ειπώθηκαν και αποκαλύφθηκαν κατά τις εργασίες της (οι Έλληνες πολίτες άρχισαν ήδη να μιλάνε για «μία από τα ίδια» και για «επιχείρηση συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών»), αλλά τελικά, πλήττει καίρια την εικόνα της κυβέρνησης και των κομμάτων της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ακυρώνοντας σε μεγάλο βαθμό όλες τις προηγούμενες και ρητές διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού και πρωτοκλασάτων Υπουργών περί πλήρους κάθαρσης και διαφάνειας και περί «σπασίματος» του προαναφερθέντος «τριγώνου της αμαρτίας».

Είναι μάλλον προφανές δε, ότι κατόπιν του συγκεκριμένου πορίσματος οδεύουν οριστικά προς τις καλένδες σημαντικά στοιχεία, όπως το πόρισμα Καλούδη (που θυμίζω πως πρότεινε την κακουργηματική δίωξη 50 προσώπων από τον τραπεζικό και πολιτικό χώρο), ενώ κλείνει και ο δρόμος προς την περαιτέρω διερεύνηση πολλών υποθέσεων που απασχόλησαν την Επιτροπή και κατά τη γνώμη μου διαθέτουν πολλά «γκρίζα σημεία», που θα έπρεπε να διερευνηθούν εξονυχιστικά.

Με βάση τα παραπάνω και καθώς αισθάνομαι πως πάλι αποτελώ τη μία και μόνη διαφορετική «φωνή», σας ενημερώνω ότι δεν προτίθεμαι να παραβρεθώ στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής, όπου με βάση τα όσα εξελίσσονται τις τελευταίες ώρες, κάθε άλλο παρά απίθανο θεωρώ να καταλήξει σε ένα φιλολογικό μνημόσυνο – κάτι, που όχι μόνο θα είναι σπάνιο για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα αλλά και σχεδόν απίστευτο με βάση τα όσα διημείφθησαν κατά τις εργασίες της Επιτροπής και τις μεγάλες «αποστάσεις» μεταξύ των κομμάτων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, μεταξύ εκείνων που πάσχισαν να αποκαλυφθούν οι δρόμοι των παράνομων χρηματοδοτήσεων και οι υπεύθυνοί τους και εκείνων που προσπαθούσαν διαρκώς να συσκοτίσουν αυτούς τους δρόμους.

Το μόνο για το οποίο αισθάνομαι δικαιωμένος, είναι για το γεγονός ότι με βάση τις αποκαλύψεις εντός της Επιτροπής και τα όσα αποτυπώθηκαν στα πρακτικά των συνεδριάσεων, έχω ήδη απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη, που αποτελεί το τελευταίο και πιο σημαντικό καταφύγιο της αλήθειας και της δημοκρατίας. Και στη Δικαιοσύνη προσβλέπω – έχοντας μάλιστα ήδη κληθεί να καταθέσω για κάποιες περιπτώσεις – ώστε να υπάρξει κάποτε η πολυπόθητη Νέμεσις για όσους από τον πολιτικό, τραπεζικό και μηντιακοεπιχειρηματικό χώρο, καταστρατήγησαν τους όρους και τους νόμους περί χρηστής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και ζημίωσαν την πατρίδα και το ελληνικό δημόσιο.
Κύριε Πρόεδρε,
Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και εγώ ατομικά πιστεύουμε στη δημοκρατία και τα θεσμικά της όργανα και είναι αυτονόητο ότι αυτοί οι θεσμοί πρέπει να στηρίζονται ,για να έχει γερά “πόδια” και η δημοκρατία μας.
Με δεδομένο λοιπόν ότι ο θεσμός της Δικαιοσύνης με τους θαρραλέους αυτούς εισαγγελείς που προαναφέρω, αλλά και με άλλους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι ήδη παραπέμπουν, για παράνομες δανειοδοτήσεις πολίτες, συνέταξε παραπεμπτικά πορίσματα για τα δάνεια των Κομμάτων και των ΜΜΕ, θεωρώ ότι αποτελεί όχι απλά ύβρη στους θεσμούς, αλλά παράβαση του καθήκοντός μας, εάν… αθωώσουμε εμείς εκείνους ,τους οποίους η Δικαιοσύνη παραπέμπει στο εδώλιο.
Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, δεν θα υποστείλουμε ποτέ τη σημαία της πραγματικής κάθαρσης και δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα για να αποκαλυφθούν οι ένοχοι του «τριγώνου της διαπλοκής», να ικανοποιηθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα αλλά και να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για ουσιαστική «υγεία», στην πολιτική, στην επιχειρηματικότητα και το τραπεζικό σύστημα, αλλά και στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, για τούτο προτείνουμε τον σχηματισμό προανακριτικής επιτροπής, όπως υποδεικνύει η Δικαιοσύνη και δεν παρίσταμαι σε τυπική συνεδρίαση παραπομπής στις καλένδες ενός σκανδάλου ,το οποίο προσέβαλε τα δικαιώματα και τις προσωπικότητες εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών

Μετά τιμής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Ανεξάρτητος Βουλευτής
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας

 

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Σε αυτή τη μέτρηση το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προηγείται με 14 μονάδες έναντι του κυβερνώντος κόμματος, παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας μοίρασε τον “μποναμά” της “13ης σύνταξης” σε χαμολοσυνταξιούχους, για “ψιφοθυρικούς λόγους.

Εκτός από το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το προβάδισμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην παράσταση νίκης, καθώς συγκεντρώνει 71% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 11.5%.

Στην πρόθεση ψήφου, το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας είναι 30,5% (33% τον Δεκέμβριο) έναντι 16,5% του ΣΥΡΙΖΑ (16%), διαφορά δηλαδή 14 ποσοστιαίων μονάδων. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 7,5% (8%), ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ με 6,5% αντίστοιχα (5,5% – 6%), η Ένωση Κεντρώων με 2,5% και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5% (3% αντίστοιχα), το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ με 2% (1,5% – 2%), και η Λαϊκή Ενότητα με 1%. Στο 16% η αδιευκρίνιστη ψήφος, άλλο κόμμα ψηφίζει το 6,5%, στο 17% η αποχή και στο 7% το άκυρο/λευκό.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προηγείται και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνει 33.5% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας 20%.

Την ίδια ώρα το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης φτάνει τις 59.5 μονάδες. Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 71% με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 11.5%.

Από την άλλη πλευρά, η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, κινείται σε χαμηλά επίπεδα (39%), το 23,5% να μετακινείται προς το άκυρο/λευκό/αποχή, το 5% προς τη ΝΔ και το 12% προς την αδιευκρίνιστη ψήφο. Επιπλέον η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στο 82.5%, το 5% πηγαίνει στην αδιευκρίνιστη ψήφο, το 8% στο λευκό/άκυρο και στο 4,5% σε άλλα κόμματα.

Δημοφιλία πολιτικών αρχηγών

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος πολιτικός αρχηγός με 33,5% θετικές γνώμες, και 66% αρνητικές. Η Φώφη Γεννηματά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 24%. Ωστόσο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 73% αρνητικές γνώμες και ο γγ του ΚΚΕ 69.5% αρνητικές γνώμες.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην τρίτη θέση καθώς συγκεντρώνει 22% θετικές γνώμες, και 76% αρνητικές γνώμες. Επίσης 22% θετικές γνώμες συγκεντρώνει και ο Επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και 73.5% αρνητικές γνώμες.

Βασίλης Λεβέντης και Ζωή Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνουν από 19,5% θετικές απόψεις και 76% και 78% αρνητικές αντίστοιχα. Ο Πάνος Καμμένος και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συγκεντρώνουν από 14% θετικές γνώμες και 85% και 79,5% αρνητικές αντίστοιχα. Τέλος ο Νίκος Μιχαλολιάκος καταγράφει 6,5% θετικές απόψεις και 89,5% αρνητικές.

Η δυσαρέσκεια των πολιτών αναφορικά με την πολιτική της κυβέρνησης παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 86.5% δεν εμφανίζεται ικανοποιημένο από την πολιτική της κυβέρνησης, ενώ μόλις το 6% εμφανίζεται ικανοποιημένο. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ , το 72,% απαντά πως δεν είναι ικανοποιημένο, ενώ το 16% εκφράζει την ικανοποίησή του.

Κατά των πρόωρων εκλογών το 51% των ερωτηθέντων

Το 51% των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί τη διενέργεια πρόωρων εκλογών ενώ το 40% επιθυμεί την προσφυγή στις κάλπες.

Το 72% εμφανίζεται απαισιόδοξο για το 2017, ενώ μόλις το 16,5% εμφανίζεται αισιόδοξο.

 

Πηγή: http://www.parapolitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Προκαλεί ξανά η Τουρκία με νέα Navtex – Έρευνες μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου

Την περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου δεσμεύει για έρευνες η Τουρκία, σύμφωνα με τη νέα Navtex που εξέδωσε, προκαλώντας νέες εστίες έντασης και προκλητικότητας...

Διασωληνωμένος στην εντατική του Ευαγγελισμού με κορωνοϊό ο Βασίλης Λεβέντης

O πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης νοσηλεύεται διασωληνωμένος με κοροναϊό και η κατάστασή του είναι κρίσιμη, ενώ νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με πηγές από το...

Γ. Στουρνάρας στα Νέα – Ερχεται δεκαετία με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης

Ταχύτερη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ακόμη κι από τις κυβερνητικές προβλέψεις, εκτιμά ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη του προς...

David Mesfin, Inventive Director + Manufacturer Expert.Jasmine Plouffe, Brand Name Strategist.

David Mesfin, Inventive Director + Manufacturer Expert.Jasmine Plouffe, Brand Name Strategist. David happens to be a multi-disciplinary custom and creative movie director with award-winning built-in...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!