Αρχική Απόψεις “Πραξικόπημα” με τη δίκη της Siemens

“Πραξικόπημα” με τη δίκη της Siemens

Την “κλείνουν” με διαδικασίες express
Μυστήριο Πάνου Ξυνή

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr

Σήμερα, Παρασκευή 5 Μαίου 2017, αναμένεται στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, να συνεχίσει την κατάθεσή του ο μάρτυρας και πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ (2004-2010) Παναγής Βουρλούμης! Στη δίκη του μεγαλύτερου πολιτικοοικονομικού σκανδάλου της Μετακατοχικής Ελλάδος, των “μαύρων” ταμείων της Siemens, η οποία λάδωνε πολιτικά κόμματα της Πατρίδος μας και κυβερνητικά στελέχη των κυβερνήσεως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αναλαμβάνει Δημόσια έργα, με το αζημίωτο, βεβαίως – βεβαίως! Στην οποία δίκη, δικάζεται η Siemens που “έπαιρνε” το 50% αυτών των έργων, αλλά δεν δικάζεται η Intracom και ο Σωκράτης Κόκκαλης, που “εισέπραττε” το άλλο 50% των Δημοσίων έργων.

Αυτό είναι μια πρωτοτυπία, παγκόσμιας εμβέλειας! Και ο λαός μας αναρωτιέται, ποιο αόρατο μακρύ χέρι προστατεύει τον Σωκράτη Κόκκαλη;; Υπάρχει τόσο υψηλή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, ώστε να μην καλείται ο Σωκράτης Κόκκαλης, ούτε ως μάρτυρας στη συγκεκριμένη δίκη;; Αναρωτιέται τελικά ο αγρίως φορολογούμενος λαός μας, η δίκη είναι σικέ;; Που είναι οι ουσιώδεις μάρτυρες, οι οποίοι με βάση την Διευθυντική θέση που κατείχαν στη Siemens και τον ΟΤΕ, την επίμαχη περίοδο, δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν;; Αντίθετα, οι περισσότεροι μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν δεν έχουν, οι περισσότεροι, καμιά σχέση με την υπόθεση!

Πρέπει να “ξεράσει” ο κ. Βουρλούμης! 

Θα συνεχίσει λοιπόν την κατάθεσή του ο κ. Βουρλούμης, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή μας αποκάλυψε πως, σωρεία Διευθυντικών στελεχών του ΟΤΕ χρηματίζονταν!

Ωστόσο, θα μας αποκαλύψει ποιοι ήταν αυτοί;; Ενδιέφερε τον Οργανισμό και την Πολιτεία η αποκάλυψη αυτών, των παλιανθρώπων, Δημοσίων Υπαλλήλων που κινήθηκαν με ίδιον όφελος;; Έκανε έρευνα ο κ. Βουρλούμης και εάν ναι, πιο το προϊόν αυτής της έρευνας;;

Γιατί βαρεθήκαμε, να ακούμε περί ανέμων και υδάτων, αλλά ποτέ δεν ακούμε γι΄ αυτούς τους εγκληματικώς ενεργήσαντες κατά του Δημοσίου συμφέροντος!

Έτσι, είναι υποχρέωση της Έδρας της δίκης, να υποβάλει τον κ. Βουρλούμη σε “Ιερά Εξέταση”, σε “βασανισμό”, προκειμένου να του αποσπάσει την αλήθεια.

“Κλείνουν” τη δίκη με διαδικασίες express! 

Δεν πρέπει να μείνει η κατάθεση Βουρλούμη σε αοριστολογίες από μέρους του και από “δήθεν” ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής και των συνηγόρων υπεράσπισης!

Πρέπει να αποδείξει η Έδρα πως, έχει την διάθεση να βάλει βαθιά το “μαχαίρι στο κόκαλο”. Πρέπει, να μην κλείσει με διαδικασίες express η κατάθεση του κ. Βουρλούμη!

Όπως ακριβώς έκλεισε η κατάθεση των δυο πρώτων μαρτύρων της δίκης, των δημοσιογράφων Τάσου Τέλογλου και Γιάννη Παπαγιάννη! Όταν ο δεύτερος είπε πως δεν ήξερε, δεν γνώριζε, δεν είδε! Ο δε δεύτερος ζήτησε να του δοθεί άδεια να καταθέσει σε λίγες ημέρες! Και εμείς οι “κακόπιστοι”, ρωτάμε: Αφού γυρίσει από τη Γερμανία και την έδρα της μητρικής Siemens στο Μόναχο;; Για να μας πει πως δεν έχει κάτι άλλο να προσθέσει;; Έτσι, μια σκέψη κάναμε!

Ωστόσο, θα πρέπει η Έδρα να μας διαφωτίσει, με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των μαρτύρων;;

Γιατί, η δική μας πληροφορία είναι – και ας μας διαψεύσουν – ότι, άπαντες επιζητούν τη διεκπεραίωση της δίκης μέχρι τα τέλη του έτους! Για να βάλλουν άρον – άρον ταφόπλακα σε ένα τεράστιο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο, στο σκάνδαλο των σκανδάλων!

Να εξεταστούν κατ΄ αντιπαράθεση Αντωνακόπουλος και Ξυνής! 

Επόμενος μάρτυρας είναι ο κ. Ελευθέριος Αντωνακόπουλος! Πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ (ανέλαβε το 2002) με Αντιπρόεδρο τον κ. Γιάννη Σκαρπέλη (κατηγορούμενο στη δίκη)! Υπήρξε πρώην Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών! Όπως επίσης υπήρξε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην πετρελαϊκή εταιρεία Shell Hellas (ανέλαβε καθήκοντα το 1992)!

Και από εδώ ξεκινάει μια ακόμη “σύμπτωση” που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον! Εκείνη την εποχή συνέπεσε στη Shell Hellas, ο κ. Αντωνακόπουλος  με τον κ. Πάνο Ξυνή (1983-2008)! Ο κ. Πάνος Ξυνής (μάρτυρας στη δίκη) το 2005 ανέλαβε Πρόεδρος της Shell Hellas! Λίγο πριν την αποχώρηση του κ. Πάνου Ξυνή από τη Shell Hellas, το 2007-2008, η εν λόγω εταιρεία καταδικάστηκε για καρτέλ με πρόστιμο 19.664.888 ευρώ! Έτσι, μετά την “δραπέτευση” του Μιχάλη Χριστοφοράκου από τη Siemens και την Ελλάδα, ο κ. Πάνος Ξυνής αναλαμβάνει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Ελλάδος (2008) και είναι μέχρι σήμερα!

Φίλες και φίλοι, δεν θεωρείτε ότι, πρέπει η Έδρα να υποβάλλει κατ΄ αντιπαράθεση εξέταση, αυτούς τους δυο μάρτυρες;;

Άσε, που κάποιος θα έπρεπε να μας εξηγήσει, για το πώς έγινε η επιλογή του Πάνου Ξυνή στο τιμόνι της Siemens! Που σήμερα απαριθμεί το1/6 του εργατικού δυναμικού, από αυτό που παρέλαβε το 2008!!

Θάβουν δίκη και Εξωδικαστικό Συμβιβασμό!

Πληροφορίες μας, ομιλούν για το “θάψιμο” αυτού του σκανδάλου, όπως και παραπάνω αναφέραμε! Αφού πρώτα μεθοδεύσουν την απόφαση του κατάπτυστου και ζημιογόνου για το ελληνικό δημόσιο Εξωδικαστικού Συμβιβασμού (της κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου) που εκκρεμεί η ακυρότητά του ή όχι στο ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας)!

Η απόφαση του ΣτΕ, ενδεχομένως θα μας ερμηνεύει πόσο καλή είναι η κυβέρνηση! Θα δικαιώνει τη Siemens πριν της ανατεθεί μεγάλο μέρος της “γραμμής 4” της “Αττικό Μετρό”!

Αυτό το “θάψιμο” θα στηριχθεί – μας λένε – στο δεδικασμένο της απόφασης της γερμανικής δικαιοσύνης! Έτσι, θα ανακουφισθεί η οικογένεια Μητσοτάκη, γενικότερα, και βέβαια η SAG (Γερμανίας) δια χειρός Πάνου Ξυνή και Ρόμπερτ Σικέλη και βεβαίως με την αμέριστη νομική βοήθεια του Αλέξανδρου Λυκουρέζου (Νομικός Σύμβουλος SAG)!

Επί του πιεστηρίου! 

Σήμερα σας μεταφέρουμε για πρώτη φορά την είδηση πως ο Γερμανός κατηγορούμενος στη δίκη της Siemens, Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, έχει εγκατασταθεί μονίμως στο Ντουμπάι! Όπου το αμέσως χρονικό διάστημα η Siemens θα “μεταφέρει” το λογισμικό της!

Έχει σχέση με τη δίκη αυτή η πληροφορία;; Μας λένε πως, έχει, έχει!
Επίσης, μας μετέφεραν ότι, το πρώην Διευθυντικό στέλεχος της Siemens στο Τομέα των Τηλεπικοινωνιών, κ. Δημήτρης Αβράμπος, εθεάθη την Τρίτη το απόγευμα στο πολυτελές και glamorous εστιατόριο 21 στην οδό Λυκαβηττού, όπου συχνάζουν δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες!

Να θυμίσουμε ότι, ο κ. Αβράμπος δεν είναι στους μάρτυρες της δίκης και τυγχάνει μπατζανάκης του κ. Ευαγγέλου Σέκερη, ο οποίος είναι μάρτυρας στη δίκη! Και οι δυο ήταν επί σειρά ετών κάτω από τη διοίκηση του κατηγορούμενου και φυγόδικου Χρήστου Καραβέλα!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στη Νίσυρο: 4,1 και 3,8 Ρίχτερ με διαφορά ενός λεπτού

Δύο σεισμικές δονήσεις με διαφορά ενός λεπτού σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στη Νίσυρο. Ο τελευταίος σεισμός 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19:04 στα ανοιχτά της...

Κυβερνητικές πηγές για τις αιχμές Τσίπρα: “Θυμάται τις διακοπές του μετά το Μάτι;”

Απάντηση στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι την ώρα που η Αχαΐα φλέγεται ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην παραλία βγάζοντας φωτογραφίες,...

Μάχη με τις φλόγες σε τέσσερα μέτωπα: Εκκενώσεις οικισμών, συνεχείς αναζωπυρώσεις – Χωρίς ρεύμα και νερό η Ρόδος

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε τέσσερα μεγάλα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη στις περιοχές της Αχαΐας, της Ρόδου, της Αιτωλοακαρνανίας και...

Επτά λουκέτα για φοροδιαφυγή στη Μύκονο

Στο κλείσιμο επτά επιχειρήσεων έχουν προχωρήσει στη Μύκονο οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, διαπιστώνοντας κάθε είδους τεχνικές φοροδιαφυγής,...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!