Αρχική Οικονομία Πουστιές από Επικοινωνιολόγους και πολιτικούς του ….Κώλου

Πουστιές από Επικοινωνιολόγους και πολιτικούς του ….Κώλου

Η γερμανική πατσαβούρα «Φραγκφούρτε Αλγκεμάινε Τσάιτουγκ» έγραψε ότι «Οι Έλληνες προτιμούν να δανείζουν σε επιχειρήσεις παρά στο κράτος» και πρόσθεσε, «είναι εξαιρετικά σπάνιο κρατικά ομόλογα (…) να πρέπει να προσφέρουν σαφώς μεγαλύτερα επιτόκια από τα ομόλογα επιχειρήσεων της ίδιας χώρας».

Η εφημερίδα αναφέρθηκε συγκεκριμένα το παράδειγμα του ομίλου επιχειρήσεων «Μυτιληναίος» που εξέδωσε πενταετές ομόλογο 300 εκ. ευρώ με επιτόκιο 3,1% ενώ ένα μήνα αργότερα το ελληνικό Δημόσιο να πληρώσει 4,375%» για το δικό του πενταετές ομόλογο. Τέτοιες μαλακίες λένε οι αγορές.

Δεν υπάρχει κανένας Έλληνας που να δάνεισε είτε τον «Μυτιληναίο» είτε το κράτος. Υπάρχουν οι «Τσιφούτ» Αγορές και οι «αξιολόγήσεις» του Ρίσκου. Μιλάμε για 1000% παραπληροφόρηση. 1000% πουστιά.

Επιχειρώντας να εξηγήσει τους δηθεν λόγους της στροφής των ανύπαρκτων ελλήνων επενδυτών προς τα εταιρικά ομόλογα η γερμανική πατσαβούρα επισημαίνει ότι μετά το κούρεμα του 2012 το ελληνικό κράτος δεν έχει ανακτήσει ακόμη την εμπιστοσύνη των ….επενδυτών.

Και για να την «ανακτήσουμε ο φιλάνθρωπος και δημοκράτης Σακάτης, δήλωσε ότι “Η Ελλάδα πρέπει να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική”, και για αυτό «πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων», προσθέτοντας πως η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν βρίσκεται «επί του παρόντος» στην ατζέντα.
Η έναρξη μιας συζήτησης σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους θα στείλει λάθος μήνυμα στην Αθήνα, τη στιγμή που η οικονομία της βρίσκεται σε ανάκαμψη.
«Η χώρα δεν χρειάζεται μείωση του χρέους της τώρα, αλλά πρέπει να εργάζεται συνεχώς για την ανταγωνιστικότητά της», επανέλαβε ο Σακάτης που υπογράμμισε επίσης ότι το κόστος δανεισμού της Ελλάδας για τα επόμενα 10 έως 15 χρόνια, είναι ήδη σχετικά χαμηλό.
Σχετικά χαμηλό 1000% πάνω από τα γερμανικά επιτόκια.

Αλλά είπαμε…. Πουστιές.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Measurement 14 girl advised to ‘give up the doughnuts’ by fat-shaming trolls on paid dating sites

Measurement 14 girl advised to 'give up the doughnuts' by fat-shaming trolls on paid dating sites Jess Mccartney, 26, states she actually is filled with...

Lass mich indem beschreiben Tageshoroskop steinbock Junggeselle Ehegattin

Lass mich indem beschreiben Tageshoroskop steinbock Junggeselle Ehegattin Monatshoroskop aus Monate Monats Horoskop nicht mehr da Monate. Horoskop zu Handen Tagesanbruch. Horoskop pro ubermorgen. Horoskop je...

tough dollars financial products that designers need fast approvals and closings

tough dollars financial products that designers need fast approvals and closings Finances dependant credit is becoming providing private hard cash lending close to a decade...

In relation to love advice on boys, this little bit of knowledge

In relation to love advice on boys, this little bit of knowledge goes in the top of checklist: in each circumstance, asking the understanding incorrect...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!